פעולה בנושא רבין

krumer18

New member
פעולה בנושא רבין

יש למישהו פה פעולה בנושא יצחק רבין לגילאים ז-ח? תודה

לי יש. אם זה לא מאוחר מדי...

עשיתי אתמול פעולה על רבין. הפעולה פחות מתקשרת אליו, אל מפעלו, פועלו, מי שהיה ומה שייצג, אלא יותר אל הלקחים שניתן ללמוד מהרצח, על האלימות והמוסר. התחלנו בכמה משחקים אלימים כגון: רוצח, אונס, משיכות שוודיות, כאפות. אח"כ פיזרנו כמה כתבות מהעיתון על אלימות. החניכים הסתובבו, קראו את הכתבות, וכל אחד בחר לעצמו כתבה. בסבב כל אחד דיבר על הכתבה, מה שהוא קרא בה, מה שהוא חושב, מה שצריך לעשות. בסוף הפעולה השארנו 20 דקות בערך כדי שיוכלו להסתובב בחדר הנצחה שהכנו לרבין ז"ל. היה בחדר ניילון שחור גדול שתלינו על הקיר (אפשר גם עם רשת צל שחורה), שולחנות שכיסינו ברשת צל שחורה, יוטה שתלינו על הקיר (מוסיף אפקט חזק מעבר לשחור) וקיר גרפיטי עם מלא ניירות עיתון. על הכל הדבקנו תמונות ומידע על רבין, כל מיני ציטוטים שאמר. על הדלת תלינו דגל ישראל קטן ועליו בד שחור חצי שקוף. חזק ממש. גם על הרצפה הנחנו כל מיני תמונות ועיתונים. את כל החדר מילינו בנרות. שמנו מוזקה שקטה בזמן שהחניכים הסתובבו בחדר. מומלץ: חדר גדול. אם החדר קטן יהיה להם קשה להסתובב והם גם יעשו בלגן. חשוב: הפעולה יותר ארוכה מפעולות רגילות.

תודה../images/Emo24.gif

המממ אבל יש לי בעיה קטנה.. אני מדריכה כיתות ד'... והם.. איך להגיד את זה במילה אחת? הממ קצת אנרגטיים.. חח אני מעדיפה לא לעשות להם פעולה בסגנון כזה.. לפחות לא בשלב הזה... איך לדעתך אפשר להעביר את המסרים בדרכים אחרות? שכוללות הוצאת אנרגיה..? המממ חברה שלי עושה כזה חפש את המטמון ואז בכל תחנה הם צריכים לעשות משו... אפשר אולי שהם מקבלים משו כל תחנה.. ואז בסוף יוצא משו שקשור לזה... המממ זה דיי מסובך.. נו לא יודעת להסביר.. בקיצור - רעיונות?

fate spinner

New member
אני גם מדריך כיתה ג-ד וגם אצלנו הם.

אנרגטיים מאוד (זה לא ייאמן). בכל מקרה אנחנו לצערי עשינו את הפעולה על האדם ופועלו יותר וחצי מהפעולה עשינו משחקים בגלל שאין מה לעשות הילדים צריכים לרוץ. והרבה

אמ...

אצלינו במושב בעיקרון עשו (נראה לי) חפש את המטמון ובכל תחנה הם או לומדים משהו עליו או על המקרה ואפשר לפתח את זה נגיד שבסוף יש להם חידות על זה ואז הם מנסים לזכור עליו פרטים או כל תחנה זה תחנה בחייו את יודעת תתפרעי...

אני לא כ"כ יכולה לעזור לך...

לי ולעינב, שמדריכה איתי, היה ממש קשה לבנות את הפעולה... אפשר אולי להראות סרט.. לוידעת.. אולי פשוט לעשות מלא משחקים אלימים ואז לדבר איתם 10 דקות על הקשר לרצח ואם הם יודעים מי זה בכלל והכל... כי תכלס, זה היה לפני שהם נולדו...

געמג 22

New member
למה שעוד לא עשה פעולה

אני ממליץ כשעושים פעולה על רבין לא להתמקד דווקא על רבין האדם או על השלום אלא על משהו יותר חשוב וקשה מזה רצח כדרך לשינוי דעה (רצח פוליטי בכלל) אלימות כדרך לשינוי דעות או לפתרון בעיות סבלנות בין אדם לאדם מה המשמעות ומה החשיבות של דמוקרטיה אני לא מפרט עכשיו יותר מדי אבל עם מתודיקה מתאימה אפשר להעביר את הדברים האלה גם לכיתות ד וגם לכיתות ט ולמרות זאת - כדאי להזכיר ולו בכמה מילים על רבין האדם

למעלה