פעוט כבן 3

פלמונה

New member
פעוט כבן 3

בעוד כחודש וחצי יהיה בני בן 3 שנים. הוא מתפתח באופן תקין בכל מישור, ברוך השם. הבעיה: הוא כמעט ואינו אוכל מה שאני מבשלת. הבעיה בעיקר בסופ"ש: אינו רוצה אורז, אינו אוכל שוקיים עוף, שניצל אוכל רק לעיתים, אוהב בעיקר קציצות וכופתאות. את האורז שנלווה למנת הבשר - אינו אוכל בדר"כ. ניסיתי לעשות קוסקוס באמצע שהוע, אכל פעם אחת בלבד. בסופי שבוע כמעט ואינו אוכל.בבוקר אוכל דייסת מטרנה (יש לו אח תינוק ומאז גם הוא רוצה), אוכל טוסט, אוכל מנת פרי, אך אחה"צ לאחר שקם משינה, ממעט לאכול (כאמור מכל המנה אוכל למשל רק 2 קציצות, בלי האורז, בלי התוספת של ירקות מבושלים ). לדברי האחראית על התזונה בגן, הוא אוכל מאוד יפה. אוכל ארוחת צהריים מלאה. ומודה, כי לאחר שקם משינה, אינו אוכל את הסנדביץ של אחר הצהריים בגן. האם מוכר לכם? מה מומלץ לי לעשות?

להגיש לו שוב ושוב, לנסות לשנות את המתכון

מה את שמה בכופתאות? אולי יש שם תבלין שאוהב? להמשיך להציע לו כל הזמן וסך הכל נשמע שהוא אוכל לא רע

רונית י

New member
גם הבן שלי כשהיה קם אחרי שנת צהריים

כבר לא היה אוכל אוכל מבושל אלא רק פירות, מעדן וכו'. אם בגן הוא אוכל ארוחת צהריים מלאה, הגיוני שלא ירצה לאכול כשהוא קם סנדוויץ. אם הוא אוכל קציצות או כפתאות (נשמע טעים, אפשר מתכון?) אז זה יפה מאוד. גם כך פחות חשוב הפחממה שליד (לרוב אוכלים מספיק פחממות במשך היום) אז תתנחמי בזה. את יכולה להציע לו גם מאכלים קרים - גבינות, ירקות, פשטידות. גם מאכלי ביצים - שקשוקה, לביבות, אומלט. ואגב אם הוא אוכל בשר יפה ובכל זאת חשוב לך התוספת שליד אפשר לשדך בין רוטב בולנז עם בשר לפסטה/אורז. או לזניה עם בשר. אצלנו זה ממש הפוך, הילדים שלי מעדיפים את הפחממות ובבשר לא נוגעים.

ממש לא נראה לי שזה קריטי

2 קציצות זאת מנת בשר יפה ולא יקרה כלום אם לא יאכל תוספת. ברמת העיקרון אני לא אוהבת שמכינים אוכל מיוחד למישהו מבני הבית, אבל אם יש אופציה של קציצות ואופציה של כופתאות ואופציה של שניצל לפעמים אז נראה לי שאפשר לדאוג למנה אחת שהוא אוהב בכל ארוחה וזהו. חוץ מזה, יכול להיות שהוא לא רעב? אולי תדמו את סדר היום בבית יותר לזה של הגן? למשל אצלנו הוא רגיל לאכול ארוחת צהריים ב11 וחצי בערך, והיתה תקופה שאם משכנו אותו עם איזה חטיף או נשנוש וארוחת הצהריים היתה ב-3 הוא לא רצה לאכול כי הוא עבר את הסף. ועוד חוץ מזה, אז הוא לא יאכל הרבה בשבת. אז מה. הרי ברוב הזמן הוא בגן ושם הוא אוכל יפה. עם הזמ יעבור לו, אבל כרגע אין יותר מדי מה להילחץ מיום אחד שהוא אוכל פחות.

מוכר מאד...

גם אצלינו (בן שנתיים ו-9) עד לפני חודש הוא בקושי אכל משהו ואהב רק 3-4 דברים שחזרו על עצמם. לפני חודש, ככה פתאום משום מקום הוא ביקש עוף מהצלחת שלי, יום אחרי הוא ביקש צלי בקר מהצלחת של חמותי ומאותו יום הוא אוכל עוד ועוד ועוד דברים חדשים. יש תקווה

למעלה