פעוטון

MyFirst

New member
פעוטון

שלום לכולם - אינני יודעת אם אני שואלת במקום הנכון (אם לא פשוט תפנו אותי למקום אחר) - בתי תהיה בת שנתיים כשתיכנס לפעוטון (כרגע אצל מטפלת). רציתי לדעת מהו התקן לכמה מטפלות על כמה ילדים. אם מישהי יכולה להפנות אותי לאתר מתאים אשמח. תודה וים טוב!

לאה_מ

New member
אני לא בטוחה, אבל בכל מקרה

אני מצרפת לך קישור לשאלה דומה - יש שם התייחסות לתקן. אולי יותר מאוחר נעה או דסי יוכלו להפנות למקור של התקן הזה.

Shellylove

New member
למיטב ידיעתי

אין תקן. פעוטונים לגיל הזה הם לא בפיקוח של משרד החינוך ולכן זהו "שוק פרוץ". אני מציעה שתפני לדסי אשר שגולשת פה והיא תוכל אולי לעזור לך לגבי המקובל.

Shellylove

New member
ואחרי שקראתי את הקישור

יכול להיות שהתקן הוא 1:13, שזה מה שיש במעונות ויצ"ו ונעמ"ת, אבל בפעוטונים פרטיים היחס המקובל הוא הרבה פחות (ואת כמובן משלמת בשביל זה לא מעט).

נעה גל

New member
חס וחלילה! (על 1:13)

במעונות ויצו ונעמת אמורים להיות 6 ילדים על מטפלת אחת (זה התקן, בהרבה מקומות לא עומדים בו). בהרבה מאוד גנים פרטיים "מיישרים קו" עם מעונות ויצו ונעמת והיחס שם הוא 1:6. כדאי לציין שאמנם זה התקן אבל הוא רחוק מלהיות אופטימלי בגיל של הבת שלך. אני באופן אישי הייתי מחפשת מקום שיש בו יחס של איש צוות על 4 ילדים ולא יותר מ-15 ילדים בקבוצה. יש גנים שנותנים את זה (בדר"כ בקיבוצים, אבל, אפשר למצוא גם בעיר) - ואם אפשר כלכלית, כדאי גם לקחת.

למעלה