פעוטון טיפולי

ל א ב י

New member
פעוטון טיפולי ../images/Emo53.gif

בני בן 16 חודשים ואנו בתחילת האיבחון. כרגע ככל הנראה יש לו עיכוב התפתחותי משמעותי אך פחות בעיית תקשורת ולכן חושבים שזה לא על הרצף האוטיסטי ובודקים את מקור העיכוב. הנוירולוג שראה אותו המליץ על מסגרת הפעוטון של מילמן עבורו ע"מ שיוכל לקבל טיפול אינטנסיבי. אני מודאגת מחיקוי של ילדים אחרים אך גם לא בטוחה שעבודה בבוקר לפני העבודה ובערב תספיק. האם למישהוא יש ניסיון עם פעוטון טיפולי לגיל הזה באזור חיפה? או על מסגרת עבודה אחרת לפעוט בגיל זה?

דן להב

New member
../images/Emo207.gif גם וגם

אנחנו בחטיבת הטף באלו"ט מנסים למפות צרכים של האוכלוסיה באיזור חיפה והסביבה ללא הצלחה יתרה. אנחנו זקוקים למידע כמה ילדים בגיל המאוד צעיר, אחרי איבחון (שנה וחצי שנתיים) יש באיזור חיפה-קריות. איני מכיר את מרכז מילמן באופן אישית ויתכן והוא עושה עבודה מצויינת/נהדרת/עם צוות נהדר ומאוד מוכשר ומשקיע אבל אני חושב שצריכים להיות יותר מרכזים ויותר מעונות יום שיקומיים. חטיבת הטף קיבלה החלטה שאני מקווה שתיושם מהר ככל הניתן, ההחלטה קובעת כי ימונה אדם ,כנראה עו"ס, שכל מעשיו יהיה קשר בין ההורים לאלו"ט באיזור הצפון. בינתיים ככל שיותר הורים יפנו אלינו כך נוכל לזרז פתיחה של אלוטף בחיפה-קריות. בנוגע לשאלה שלך, כל מה שיגרום לילד לעבוד אינטנסיבית אחד על אחד עם מטפל מיומן יגרום לו להתקדם. אני אישית הייתי בונה תוכנית אחה"צ בנוסף למעון יום שיקומי דני

ליייייי

New member
לדני

יוזמה ברוכה! ואם כבר מקימים פה, או חושבים על מרכזים חדשיעם - מה עם גן ABA? אנחנו פה סובלים מדומיננטיות השיטה הריגשית, ולא שיש לי משהו נגד פשוט אין אלטרנטיבה. גם רב אנשי המקצוע פה הם בגישה הריגשית ומאוד אנטי הגישה ההתנהגותית, מה שמקשה מאוד על החיים של מי שבחר ללכת נגד הזרם. היה נחמד עם היה איזה גן ABA, או מרכז ABA. מבחינת אנשי מקצוע דווקא אוכל לעזור ע"י קשרים אישיים, השאלה באמת היא מידת ההענות. הבעיה היא ששמעתי שאפילו בית לורן בחיפה מפנים למילמן -גרינשפאן ושוללים ABA מהמתעניינים (לא התנסות אישית שלי). הקיצר יהיה נחמד עם יהיה פה איזה שינוי לקונצנזוס.

דן להב

New member
גם אני שמעתי..

אחת הנקודות שאותי אישית מעצבנות בצורה שלא תיאמן היא שאנחנו ההורים נותנים לדברים שמפריעים לנו להמשיך ולנוע ולא עוצרים את הרכבת הזאת. אם מרכז מילמן מאמין בגישה ההתנהגותית על כיפאק, מצויין ,נהדר. יש מצד שני הורים וצרכים. וצרכי ההורים הם גם גנים טיפוליים בגישת ABA ולכן צריך לקדם את הנושא. אני מאוד אשמח לשמוע שבית לורן בחיפה שולל את גישת הABA... ררררר אני מקווה שהנושא יקודם, והוא יקודם רק אם ההורים יעשו מאמץ. דני

mayarel

New member
איפה זה פה? ../images/Emo13.gif

אנחנו "סובלים" מהמקרה ההפוך. אומנם אנחנו רגשיים אבל רותם בגן תקשורתי ששתי הגננות באות מ ABA ולא רק זה גם אחת השעות הפרא רפאיות הן של "מיומנויות למידה" שזה שוב בדיוק ABA. הגננות הנחמדות אומרות שהגן ממשלתי ולא בשיטה מסויימת אבל הגישה ההתנהגותית ניכרת מאוד בגן וזה גם הלך רוח שמשפיע על כל ההתנהלויות גם מבלי לשים לב.. אז לשמוע שהריגשי זה הקונצניוס ממש מפיל אותי מהכיסא.. הרי אין מכונים להכשרת מטפלים בשיטה הריגשית, כל האלוטפים עד כמה שהבנתי הם ABA והטרפיסטיות שהוכשרו ABA והיה להן מספיק כישרון נכנסו למערכת החינוך... כך שבכל מקרה לא נראה לי שיש אפליה..

ליייייי

New member
ואתם באיזור הצפון?

אני מדברת על כל איזור הצפון, שנחלש בידי מכון מילמן שכידוע עובדים גרינשפאן. אין לי מושג לגבי הגנים, למרות שכפי שבזמנו בררתי הם אכן לא ממותגים על פי שיטה אלא נקראים גנים אקלקטיים. אני יודעת שבמכון להתפתחות הילד הזדעזעו כאשר אמרתי שאנחנו עובדים ABA, שהמרפאות בעיסוק והקלינאיות תקשורת כולן ללא יוצא מן הכלל עובדות גרינשפאן ויותר מזה חלקן הגדול לא רצו לקבל אותנו בשל היותינו כופרים/פושעים שעובדים ABA. והרבה יותר מכך, כפי שספרתי פה, מנהלת המכון להתפתחות הילד בכבודה ובעצמה אמרה לי שלו היינו עובדים גרינשפאן היינו מקבלים 14 שעות שבועיות לטיפול במכון מילמן כמה שנקרא רפואה מתקנת, היא עצמה אמרה לי ליצור קשר עם אלוט ולבדוק מה עושים אם אנחנו עובדים בגישה שונה. גם טראפיסטיות לעבודה בABA קשה למצוא פה. אז נכון שעל ההורים להתאחד ושדברים יזוזו רק אם נפעל כולנו יחד. אבל זה לא קורה וחבל.

ליייייי

New member
ועוד-

סליחה על הבאלאגן - שני הקטנים מסביבי... אבל נזכרתי בפרט המקומם ביותר (שכבר סיפרתי בעבר אבל אני אעלה את זה היות וזה קשור) שמנהלת המכון להתפתחות הילד אף הודיעה לנו בפעם הראשונה שהיינו שם, שבמידה ונמשיך בטיפול ההתנהגותי אנו לא נקבל דבר ממכבי!!!!! אפילו טיפול אחד. ושבמידה ונפסיק ,נקבל מספר בלתי מוגבל של טיפולים. רק אחרי איומים וצרחות הענין הועלם והיום אנו מקבלים ריפוי בעיסוק (מרפאה ממילמן שעובדת גרינשפאן שהסכימה לקבל אותנו...) ושתבינו - לא חיפשתי משהי בשיטה מסוימת ,להפך אני חושבת שהשעה הזו בשבוע תורמת לו, הענין הוא שהקצו אותנו בשל היותינו ילדים סוררים שהולכים נגד הזרם. נראה לי שזהו. ושוב -סליחה על הבאלאגן. וחג שמח!

mayarel

New member
בהתפתחות הילד בנתניה

בכלל לא שואלים באיזו שיטה הילד מטופל אלא רק נותנים לכל הילדים בלי הבדל דת גזע ומין 2 טיפולים בשבוע וזהו. 14 שעות לא קיימות. והרופאה ההתפתחותית שהיא מנהלת התחנה להתפתחות הילד אמרה לי בפירוש את רוצה שהילד ידבר? רק עם ABA הוא ידבר. תקימו צוות ותתחילו לעבוד.

מכירה מקרוב...

אנחנו גם מהצפון. לאחרונה היינו בפגישת ביקרות בהתפתחות הילד, עשינו הצגת תכלית יפה, הראנו את כל מה שהילד למד- הכל רכישות מהABA, זכינו להתלהבות רבה, ששככה מיד איך שהזכרנו שאנו זוקפים את ההתקדמות לטובת השיטה ולא לטובת הגירנשפן (הוא מטופל גם וגם). נשמח להיות חלק מכל יוזמת התאגדות צפונית.

דן להב

New member
הלך רוח זאת לא שיטה

לא כל האלוטפים עובדים בשיטת הABA.עד כמה שאני מצליח לספור כרגע היחס מתחיל להתקרב ל50% , הרעיון בפתיחה של האלוטף הראשון לפני חמש שנים מלכתחילה היה שיעבוד בשיטת הABA מאז פתחנו מספר גנים שעובדים DIR. הטרפיסטיות מוכשרות בקורסים ובגנים, אחד הדברים הנלווים לפתיחה של אלוטף הוא הכשרה של תראפיסטים בכל שנה שיכולים לעבוד עם הילדים שלנו גם אחרי הצהריים ויש להם סיכויים להכנס למאגר המטפלים המיומן המאוד דל שלנו. לא הבנתי את הקשר בין הכשרה של תראפיסטיות לבין כניסה למערכת החינוך. מערכת החינוך היא הראשונה להתנגד ל ABA בנוסף לקופות החולים, רק עכשיו קופות החולים מתחילות "לקבל" את שיטת הABA כשיטה ולא לדחות אותה כמשהו "שההורים נדבקו אליו". אני רוצה שיפתח אלוטף שיעבוד ABA באיזור חיפה. אני חושב שזה חשוב לילדים ולהורים באיזור. אני חושב שאיזור הצפון לא מקבל את תשומת הלב הראויה לו וכמי שמתעתד לעבור צפונית לחדרה אני מקווה שאוכל לתרום בנושא הזה. דני

mayarel

New member
הלך רוח

אני אסביר למה התכוונתי. ילד נמצא בבריכת הכדורים וזורק כדור החוצה. מה יקרה עכשיו? לפי השיטה הריגשית הילד יצר הזדמנות לאינטראקציה ואפשר לעשות מזה מטעמים.. לזרוק לו חזרה, להיות סל, לצרף ילד נוסף שיתמסרו וכדומה. מה קורה בגן בפועל? לוקחים את הילד, מסבירים לו שלא זורקים כדורים, מלמדים אותו להחזיר את הכדור פנימה וכשהוא מחזיר אומרים לו כל הכבוד. הדגש לא היה על אינטראקציה, לא היה על תקשורת ולא היה החוויה הריגשית. הדגש היה על מה ההתנהגות הנאותה עם הכדורים, איך כן משחקים בכדור וחיזוק חיובי על ההתנהגות הנאותה. זו רק דוגמא אחת להתנהלות ואני יכולה להוסיף עשרות מהזמן המועט שאני שם כשאני מביאה או מחזירה את רותם. וגם בקשר לכך שצירפו מטפלת ABA בתור שעה ביורפואית זה לא מיקרי. עובדה שאין שעה מקבילה עם מטפלת גרינשפן ושהורים שעובדים ABA משתמשים בטיפול הזה להמשך הטיפולים הפרטניים שלהם. גם ההכשרה של הגננות הוא דבר שמאוד קובע וזו ההכשרה שלהן. ככה הן מתפקדות עם הילדים. זה לא קשור לכך שהן מסורות וטובות בעבודתן וממש מקסימות. זו הצורה שבה הן עובדות בפועל. אלו המשחקים שהילדים משחקים. זה מה שפרופר קורה בגן. אני ממש לא יודעת איזה קופות חולים מקבלות איזה טיפול אבל גם טיפולים פרטיים ריגשיים לא מסופסדים ע"י קופות החולים ראה מרכז בייקר למשל. לא כל האלוטפים באיזו המרכז והשרון הם ABA? אולי התרשמתי לא נכון. כנראה שבאמת בצפון התנאים מאוד שונים מאשר במרכז... כי שוב כאן הבעיה שלי היא הפוכה לחלוטין..

doroniz

New member
איזו בשורה משמחת

שמחתי מאוד לקרוא שאתה מצפין - לאן? מתי? שוחחנו כבר על הנושא של קידום מרכז טיפולי לצעירים באזור הצפון, ואני מקווה שנמשיך את פעילותנו זו. עכשו, כשנוכחתי לדעת שאתה מצטרף לכוחות הצפון, אני משוכנע שמתווסף אלינו כח חיזוק משמעותי. בהצלחה, דורון.

דן להב

New member
עדיין אין נ.צ מדוייק זכרון -בנימינה

חשבתי על איזור זכרון, איזור שאני אוהב מאוד שילוב של ים ויערות... אני חושב שהמעבר יהיה בעוד כחצי שנה, צריך למצוא בית... אני באמת חושב ללא קשר למעבר שלי שאלו"ט צריכה להחדיר את נושא הABA גם לאיזור הצפון בדמות של אלוטפים. התקווה שלי שבשנה הבאה יפתח אלוטף באיזור חיפה. דני

עוד בנוגע לניתוח התנהגות ABA

אני רוצה להוסיף מזווית המטפלים, יש מעט מנתחי התנהגות, מנחים של תוכניות התנהגותיות שעובדים באזור הצפון ואלו שכן עובדים מתוסכלים כמעט כמוכם. אין הרבה הצע של מטפלים וקשה למצוע אנשים טובים. אני חושבת שחשוב מאוד לפתח את החלק הצפוני ולתת לילדים את אפשרויות הטיפול לפחות כמו באזור המרכז. יש הרבה אנשים טובים שיכולים לעזור אחרי שהכפפה תזרק לכיוון. בהצלחה, גילי.

איפה אתם עושים את האבחון?

הזהרו מהתפתחות הילד במכבי! אל תתנו למשוך אתכם עם האבחון. קבלו חוו"ד נוספת ודחופה. טיפול אינטנסיבי הוא חשוב מאוד. מי זה הנוירולוג?

למעלה