פס-קול במ"ת

dragon zlotnik

New member
פס-קול במ"ת

אז מה אתם אומרים? האם מנגינות מסויימות תורמות למשחק במצבים מסויימים?

DDN

New member
כן כן ושוב כן.

בנוסגות' יש לנו פסקול קבוע למשחק, שיכניס אותנו לאווירת אימה. כמו כן, לדעתי מוסיקת רקע למשחק עלולה בהחלט לתרום. אבל מוסיקת רקע, לא שום דבר עם מילים ולהווי: הפסקול של "שודדי הקריביים", "שר הטבעות", "ואן הלסינג", "הנסיכה הקסומה", "מלחמת הכוכבים" יכולים בהחלט להיות מוסיקת אווירה נחמדה למשחק.

chatenoire

New member
בטח

מוסיקה היא מרכיב כל כך משמעותי באוירה. רק תראה את כל סרטי האימה, שפשוט יהיה מגוחכים בלי הנעימה ההולכת ומצטמררת. גילגם הריץ לנו וורקראפט לפני כמה חודשים ובקרבות המאוחרים יותר שילב מוזיקה מתוך משחק המחשב של וורקראפט. זה הכניס אותי לפחות לאוירה די מסעירה של "הקרב האולטימטיבי". היה מגניב.

אני לא בעד

כדי שלא תתקע עם מנגינה קצבית בקטע המותח או עם מנגינה דרמטית ואיטית ברגעי אקשן, צריך "לתפור" את המוסיקה כך שתתאים למשחק, ונראה לי שלהפוך את המנחה לדי-ג'יי זה קצת מיותר ומעיק.

t3h d00d

New member
ניסינו heavy metal לקרב.

היה נחמד. כל הצרחות והמוזיקה... אבל מכיוון שאין לנו שירים אחרים, נאלצנו לסגור אחרי הקרב.

JuffoWup

New member
מוזיקה לפי הרגש...

אני מנסה לתאם מוזיקה למשחק: ימי הביניים של עולם האפילה: מוזיקת כנסייה (גרגוריאנס). מוזיקת כפרים ישנים באקזלטד ונסיעות: פס הקול של משחק המחשב קיסר, עלייתה של הממלכה התיכונה. קרב: משתנה, בעיקר מהיר. אימה: פס קול של הלסינג (אנימה טוב). חוצמזה, אני מנסה לתאם מוזיקה למקרים מסויימים: או פורטונה לשדים, קולות רקע של ילדים משחקים וצוחקים לרגעי אימה מיוחדים, וגם לזכור שגם רק קולות רקע של רוח בסמטה ויבבות של כלב זה טוב. נ.ב לווילד באקזלטד: פס קול של נוורהוד! קליימן שולט!

L e s t a t

New member
ברור?

אבל זה צריך להיות תלוי מאוד בסיטואציות שהדמויות נמצאות בהן. לא כל דבר מתאים לכל רגע. שים לב שהווליום של המוזיקה לא חזק יותר מהווליום שלך ושאתה לא שם משהו שיגרום לשחקנים להתרכז הרבה יותר בטראק מאשר במשחק. תלמד מה מתאים לאווירה של מקומות מסויימים. שים לב לאווירה סביבך במקום כמו מועדון מול האווירה בספרייה, מה זורם באוויר של האוהל בטירונות ואיזו מוזיקה הכי מתארת את בית החולים לחולי נפש. תזכור שלפעמים השקט הוא הכי חזק - לא, אל תעשה לשחקנים שלך קול בווליום נמוך חצי סצנה ואז פתאום תצעק "בָּה!". תחפש הקלטות של צלילים פשוטים כמו של אש שמתאימה ללפיד במסדרון ריק הנאחז בידיים רועדות או תעשה אותם בעצמך (אל תהרוג את עצמך עם חיקויים, לפעמים עדיף לעבור ברחוב (לא רועש במיוחד) ולהקליט את האווירה מאשר לנסות לעשות אותה לבד). אבל גם על זה אל תסתמך במקום התיאורים. לפעמים תיאור אחד מפורט (אבל לא עמוס מדי) וחי, מספיק כדי שהשחקנים ירגישו את האירועים.

ogmios

New member
תלוי

צריך מאד מאד להזיהר עם אפקטים כאלה. ברגע שהם תופסים יותר מידי תשומת לב הם נהפכים לעיקר והמשחק למשני, מה שדי סותר את המטרה המקורית שלך...

למעלה