פס נוזל ברחם

booboolina

New member
פס נוזל ברחם

שלום לכולן, אני חודשיים לאחר הפלה עקב עובר שלא התפתח, קיבלתי מחזור אחד לאחר 6 שבועות וכיום שבועיים לאחר המחזור אני לקראת ביוץ (מעקב זקיקים). עובי הרירית 11 מ"מ אולם נראה פס נוזל ארוך לאורכה. אני נורא בלחץ מזה כי לא קיבלתי שום הסבר על המשמעויות הנובעות מכך. האם יש למשהי מושג ממה זה נובע? האם יכול להעיד על שאריות ברחם והדבקויות. אשמח לקבל כל פיסת מידע. תודה!

booboolina

New member
כן עשיתי בדיקה!

גם אחרי הגרידה וגם אחרי המחזור. לא נצפו שאריות!!!

אולי זהו נוזל דוגלס?

ייתכן וזהו נוזל חופשי באגן-בחלל הרחם המצטבר לרוב באזור הדוגלס. אני חושבת שאין לך מה לדאוג בעניין זה כי נוזל זה מתנקז ויוצא מעצמו, אך ממליצה לך לשאול את הרופא שלך ולהסיר דאגה מליבך
.

מצאתי לך תשובת רופא../images/Emo22.gif

חלל הדוגלס הוא החלק התחתון ביותר של חלל הבטן ונמצא מאחורי הרחם. במידה ויש מסיבות שונות נוזל בחלל הבטן והאגן הוא יצטבר בדרך כלל בדוגלס. שתי סיבות שכיחות לנוזל בדוגלס: בזמן הוסת חלק מהדימום יכול להגיע לשם, בזמן הביוץ ניתן לראות לעתים נוזל בדוגלס. בברכה, ד"ר אמיר רבהון היחידה להפריה חוץ גופית אגף נשים ויולדות מרכז רפואי וולפסון

ועוד אחת../images/Emo26.gif

נוזל בדוגלס נמצא הרבה פעמים שמועד הביוץ מתקרב,זה לא אומר שאם יש נוזל אז מפספסים את הביוץ(לי תמיד יש ממש ביום השאיבה נוזל בדוגלס)

מוקי27

New member
הי booboolina

אצלי בביקורת לאחר ההפלה - גם נצפה פס דקיק של נוזל לאורך חלל הרחם. שאלתי את רופאת הנשים לגבי הנוזל והיא אמרה לי שזה דבר מאוד שכיח אצל נשים שעברו גרידות. בדרך כלל זה נעלם לאחר המחזור. מקווה שעזרתי.

booboolina

New member
תודה רבה לכולכן אבל

הפס היה מאוד לא דקיק. כמו כן הוא עבר בדיוק באמצע רירית הרחם ולא היה באגן. אני יודעת מה זה נוזל בדוגלאס אך הרופא בפירוש לא אמר זאת כשהייתי אצלו (לעומת פעמים אחרות בהם אמר שראה נוזל בדוגלאס). הוא בפירוש ראה את הנוזל לאורך הרירית. האם השהי יודעת אם זה אמור להשפיע על השתרשות ההריון?

עמית@

New member
לא לא, זה לא קשור לדוגלס.

גם לי היה כזה נוזל ברירית, לא פעם, הוא בא והלך, לרופאים לא ממש היה הסבר מה זה
בטיפול שהיה כזה פס, לא היה הריון, אבל לכי דעי ממה זה, היו די והותר טיפולים ללא פס ובלי הריון.. דעה אחת היתה שזהו קפל כלשהו ברירית.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטערת לשמוע על האובדן. וגם אין לי תשובות עבורך אולי כדאי לשאול בפורום רופאים. מה שכן, מאחלת לך בהצלחה ואני בטוחה שנועם תשמח לעשות
על הריון עם פס נוזל ברחם. בהצלחה

למעלה