פסק זמן לבת 14

Nofar1201

New member
פסק זמן לבת 14

האם יצא לכם להשתמש בעונש פסק זמן בגילאי התבגרות?

ביתנו בת ה14 בד"כ ילדה טובה, אבל יש פעמים שהיא חוצה גבולות וראויה להתייחסות מיוחדת.
בד"כ עונשים רגילים לא משפיעים עליה ולא מרתיעים.
לאחרונה השתמשנו בעונש ה"פסק זמן" - שליחה לשבת בחדר עבודה/מרפסת לחצי שעה עד מספר שעות.
זה כשהיא חוצה גבולות באופן מיוחד. אם כלפי האחים הקטנים, אם כשהיא נתפסה מעשנת למרות שאסרנו עליה בתכלית. ועוד
העונש הזה מרתיע ועושה את עבודתו, אלא שאנחנו מרגישים שהיא לוקחת אותו דיי קשה ופוחדת ממנו...

האם יצא לכם להשתמש בעונש כזה?

אימם

New member
נראה לי שמספר שעות זה מוגזם

אולי שלחתי לחשוב בחדר אבל לעיתים ממש נדירות ומקסימום לחצי שעה.
נראה לי שהכי חשוב זה לשוחח איתה. לקחת אותה איתך ביום שהיא רגועה
למקום שבו אפשר לשוחח ולדבר על הציפיות ולהקשיב לה.

Nofar1201

New member
תלוי במעשה

הכוונה לא לחדר שלה האישי (עם מחשב והכל), אלא לחדר פסק זמן, לשבת רק היא עם עצמה.
בד"כ זה לא עובר את ה2-4 שעות. תלוי בחומרה המעשה
פשוט שום עונש אחר לא מרתיע אותה.

אור2221

New member
נראה לי שהיא הרבה מעבר לגיל

פסק זמן זה לילד משתולל/מתחצף, שאין דרך אחרת להרגיע אותו.

הבת שלכם רגע מתיכון, מתי תפסיקו את העונש הזה - כשהיא תהיה בצבא?

אם היא מכה את האחים שלה בגילה - נראה לי שיש מקום לטיפול משפחתי, אם היא מעשנת - אז שום פסק זמן לא יגרום לה להפסיק.

יש לך אישה קטנה בבית, לא לגמרי מבושלת, אבל בדרך, את מתייחסת אליה כמו לבת 7.

נושא העישון עקרוני לך? יש סנקציות אחרות. זו לא נראית לי מתאימה וגם לא אפקטיבית, אני מבטיחה לך שהבת שלך יושבת 4 שעות בחדר ורק חושבת על כמה שהיא שונאת אותך.

Nofar1201

New member
תגובה

היא לא מכה את האחים בקביעות אבל יש מקרים שזה קורה וממש מכעיס ודורש תגובה מיידית.

גם לגבי העישון...היא לא מעשנת קבוע. אבל לאחרונה לאחר שהיא חזרה מספר פעמים מאוחר אחרי שהוזהרה, התברר לנו שחברות שידלו אותה לעשן.
איננו משתמשים בזה בקביעות, אבל שהגבולות נחצים ונדרשת תגובה אז היא נענשת ואנחנו שולחים אותה לעונש לשעתיים-שלוש.

בינתיים העונש הזה הכי מרתיע אותה והיא פוחדת ממנו. שאר עונשים לא מזיזים לה.

אור2221

New member
למה היא מכה את האחים שלה?

הם שיים תמימים? היא נדרשת לשמור עליהם? לטפל בהם? אולי זו הדרך לשדר לכם שהיא לא מעוניינת בתפקיד הזה?

איך היא בלימודים? איך היא בשאר התחומים?

עד מתי נראה לך סביר להמשיך להעניש אותה על כך שהיא לא מכבדת את הגבולות שאתם הצבתם לה? 15? 17? 18?

Nofar1201

New member
כל מיני

זה לא שזה קורה לעיתים קרובות, אבל אחת ל זה קורה.

שהיא מכניסה כאפה פתאום לאחיה הקטן אחרי שאין לה סבלנות אליו...וכו'.

בלימודים בינונית. ברוב התחומים בסדר, אלא שלאחרונה היא חצתה גבולות בחזרות מאוחר, נתפסה מעשנת, שתיה, וכו'..

כשהגבול נחצה לגמרי אז אין ברירה אלא להעניש. יש לך עונש יותר טוב?
ריתוקים/מחשב/חברות כבר לא עובד.

בושמיל

New member
נשמע שיש לכם מתבגרת

נשמע שהמכות הם התפרצות זעם כשהיא מאבדת סבלנות. אם כך הפתרון הוא לא ענישה, אלא הקניית דרכי התמודדות חלופיים. נשמע שהעישון ושעות החזרה נובעות מהלחץ החברתי . בגיל הזה, השתלבות בחברה מאוד חשובה ולפעמים החברה בעייתית או שהבטחנו העצמי אינו מאפשר ללכת נגד העדר. כאן צריך שיחות ברוגע על השלכות

בושמיל

New member
נשמע שיש לכם מתבגרת

נשמע שהמכות הם התפרצות זעם כשהיא מאבדת סבלנות. אם כך הפתרון הוא לא ענישה, אלא הקניית דרכי התמודדות חלופיים. נשמע שהעישון ושעות החזרה נובעות מהלחץ החברתי . בגיל הזה, השתלבות בחברה מאוד חשובה ולפעמים החברה בעייתית או שהבטחנו העצמי אינו מאפשר ללכת נגד העדר. כאן צריך שיחות ברוגע על השלכות

אגב - מה זה כאפה? וכמה האח קטן?

זה אגרופים, או כפכוף חלש של העורף?
הוא בן 13, או בן 6?
גם הוא לפעמים מציק ומרביץ?

כי על מריבות בין אחים שהם בערך שווי כוחות - אני חושבת שלא נכון להתערב בכלל, ולהעניש בפרט.

כי אולי נוצר מצב שהוא מציק בכוונה, היא מאבדת עשתונות - והיא נענשת והוא מבסוט...

iris mom of two

New member
מעולם לא

לא השתמשתי בפסק זמן מאז שהקטן היה בן שנתיים. אני לא מאמינה בענשים שכאלו. אני גם לא מאמינה באלימות בבית, ולמזלי הילדים שלי לא מעשנים.

אם הבת שלי היתה מרביצה לאח שלה, זה היה ממש מפתיע אותי, והייתי מנסה להבין מה קרה שם, ויוצרת מצב שזה לא יקרה שוב. הם אף פעם לא היו אלימים אחד כלפי השני.

פסק זמן נראה לי כעונש כוחני למעשה כוחני.

Nofar1201

New member
לא נעשה שימוש בכח

לא נעשה שימוש בכוח ולא נועלים אותה או משהו כזה.
העונש הוא פשוט לשלוח אותה לשבת שם.

iris mom of two

New member
עם ילדה בת 14

זה עונש כוחני. את תשבי בפינה, ולא תצאי. זה עונש שאולי מתאים לבן שנתיים שלא מבין, לא לילדה בת 14.

מה את מרוויחה מפסק הזמן?

אין מזה מוסר השכל, אין הבנה או נסיון לתיקון... הדבר היחיד שזה נותן, זו הפרדת כוחות בינכן ... אבל לא יותר מזה.
היא יושבת בפסק זמן הזה ובטוחה בתוך עצמה שהמעשה שעשתה היה נכון וראוי, אין כאן שום נסיון לתיקון, הבנה או למידה.

בעיניי, להושיב ילד בגיל כזה ל-4 שעות זה בזבוז זמן, לפחות שתעשה משהו בזמן הזה... אם את רוצה, למשל, לדבר על הפסקת העישון, אז תני לה לעשות עבודת מחקר על כמה העישון מזיק לבריאות... אם את רוצה שלא תרביץ לאחיה, תני לה לכתוב חיבור על חשיבות היחסים בין אחים... משהו מועיל... סתם להשיב אותה זה ממש לא אפקטיבי בעיניי...

Nofar1201

New member
השאר לא עובד

שאר העונשים לא יעילים ולא מרתיעים
מעונש פסק זמן היא פוחדת ממש והיא עושה הכל כדי לא להגיע אליו.
זה הדבר היחידי גורם לה לפחד ולבכות...
זה לא קורה יותר מדיי אבל כשיש צורך אין ברירה אחרת
אם היא הרביצה לאחיה היא צריכה להענש מיידית, וכנ"ל במקרים אחרים בהם היא חצתה גבולות.
וכן לגבי מקרים אחרים בהם היא עברה את הגבול ומגיע לה עונש

תראי, סוס מנצח לא מחליפים

אם זה מרתיע אותה וגורם לה לא לעשות את זה שוב אז זה סבבה... זה לא עונש אלים ... זה בהחלט עונש כוחני אבל כל עוד זה לא עונש פיזי אז הוא "בסדר". השאלה היא למה זה כל כך מרתיע אותה? והאם זה גורם לה לא לעשות את אותו מעשה שוב. את מדברת איתה על הנושא לפני או אחרי העונש?

Nofar1201

New member
היא פוחדת מהעונש הזה

וזה אכן מרתיע אותה וגורם לה לבכות כל פעם שזה מגיע
וכן, מדברים על הנושא לפני העונש...

את כותבת שהיא בוכה כל פעם שזה מגיע

זאת אומרת שהעונש מגיע לעיתים מזומנות אבל ההתנהגות לא משתנה - אחרת העונש לא היה חוזר על עצמו...

לא יודעת, הבת שלי בת 14 ואני לא יכולה לדמיין את עצמי מענישה אותה היום בעונש הזה... כן, הענשתי ככה לפני 5 שנים... אבל היום מערכת היחסים שונה לגמרי, למען האמת, היום אין כבר עונשים, הרוב זה שיחות... לפעמים צעקות וכעס מכל הצדדים אבל לא עונשים.

לא יודעת, אם זה אפקטיבי ומשנה התנהגות אז זה סביר, ואם זה עובד אצלכם אז זה כנראה הדבר שנכון בשבילכם. אני, באופן אישי, מנסה לבנות עם הבת מערכת יחסים שמושתת פחות על כוח ושליטה ויותר על החלפת דעות. ולא, זה לא שאצלנו הכל דבש... יש צרחות והבת נוהגת לטרוק לא מעט דלתות, אבל ענישה היא כבר פאסה בגיל הזה, לפחות במערכת היחסים איתה. מצד שני עם הבן שהוא בן 12 יש עדיין ענישה, במיוחד מניעת והגבלת זמן מחשב... כניראה שזה מאוד תלוי בילד, בהורים ובדינמיקה שיש בבית.

שוב, אם זה עובד זה לגיטימי, אבל תבדקי אם זה באמת עובד, וקחי בחשבון שזה יכול להעמיק את המרחק בינכם, ויכול להיות שהיא תהיה פחות פתוחה איתך לגבי כל מיני דברים כשיש עדיין עונשים ברקע. בגיל הזה הכי חשוב לי, באופן אישי, זה פתיחות ושיתוף ההורים במה שקורה להם, והרבה ילדים בוחרים לא לשתף את ההורים דווקא בדברים הקריטים שקורים. מאוד חשוב לי שלילדה שלי יהיה נוח לדבר איתי ולשתף אותי, אני מוכנה לוותר על דברים אחרים בשביל זה.

Nofar1201

New member
מפחית

וכי יש עונש מושלם?
תגידי ככה על כל דבר... יש ענישה חמורה על נהיגה בשכרות ועדיין אנשים עושים את זה..האם לבטל את הענישה כי זה במילא לא מונע לגמרי תאונות?

כנ"ל לגבי כל דבר.
העונש כן מרתיע אותה וצמצם את ההתנהגות השלילית... לא מנע לגמרי, אבל מרתיע וגורם לה לחשוב פעמיים
כנראה זה עונש רגיש אצלה, על מישהי אחרת אולי זה לא יעבוד

בעיני זה אלים

כמו שגם אלימות מילולית זה אלים.
העונש הזה יחזור אל ההורים כבומרנג .
הילדה ילדה טובה,חוששת מן ההורים,אחרת הייתה יוצאת מהחדר הלא נעול.
לא סביר בעליל לבת 14.

למעלה