פסק זמן בין גן לגן

מאיו

New member
פסק זמן בין גן לגן

אור מסיים השנה בקיבוץ ויעבור לגן ביישוב. בקיבוץ אין חופש כלל ואני מתלבטת כמה ימים להשאיר אותו בבית לפסק זמן בין הגן הקודם לגן החדש.

כרגע אין לי הסבר הגיוני

אבל אינטואיטיבית נראה לי שבהחלט צריך פסק זמן. אני חושבת על עצמי אילו הייתי צריכה להתחיל מקום עבודה חדש. בטוח הייתי נזקקת לחופש. בכל אופן, גם אנחנו השנה נהיה במעבר בין גנים. אני החלטתי להוציא את ילדי אשר בגן בקיבוץ באמצע אוגוסט. כלומר שבועיים לפני ה- 1 בספטמבר. בשבוע הראשון נעשה חיים משוגעים- אני מתכננת את חופשת הקיץ. בשבוע השני כבר נלך כל בוקר לבקר בגן השני, אני מאמינה שנצטרף לטיול או פעילות חצר. אני רוצה שיכיר את קבוצת הילדים (הגננת החדשה מתחילה עם הקבוצה רק ב- 1 בספטמבר). באחד בספטמבר נצטרף רשמית לגן.

לאה_מ

New member
גם אני חושבת שצריך פסק זמן

ולגבי משך החופש, הוא צריך להקבע מצד אחד בהתחשב באילוצים הפרקטיים (האם את עובדת מחוץ לבית וצריכה לקחת חופש בעצמך, למשל) ומצד שני שלא יהיה ארוך מדי ויתחיל לשעמם. שבועיים נשמע לי מצויין. אגב, אנחנו בדרך כלל משתדלים לעשות חופשה משפחתית בימים שלפני תחילת שנת הלימודים - משהו שמשלב טיולים ופעילות משפחתית, שיהיה טעם של משהו מיוחד לפני שמתחילים שוב שנת לימודים חדשה.

Shellylove

New member
תקופת צינון

אני יכולה לספר לך שמכל מיני סיבות, הוצאתי לפני שבועיים את שלי מהגן שלה ולפני שאני מכניסה אותה לגן הבא (שיהיה גם הגן של שנה הבאה), חשבתי שיהיה נכון לעשות "תקופת צינון" בבית כי ללכת ביום ראשון לגן אחד וביום שני לגן אחר נראה לי חד מדי. אז היא כבר שבועיים איתי ושבוע הבא (כשנחזור מחופשה משפחתית) היא תיכנס לגן החדש. נראה לי יותר נכון ככה!

maya100

New member
אבל רגע (וסליחה שנדחפת..)

אביגיל תסיים את המשפחתון ב 8.8 ותתחיל את הגן החדש ב 1.9. מכיוון שבגן החדש הם מסיימים רק ב 15.8 היא הציעה לי בשבוע הזה לבוא עם אביגיל, כדי להסתגל כשעדיין לא נמצאים כל שאר הילדים החדשים וזה נראה לי הגיוני מאוד. אז מה? אתן ממליצות לא לעשות את זה? בגלל שזה צמוד?

maya100

New member
אבל רגע (וסליחה שנדחפת..)

אביגיל תסיים את המשפחתון ב 8.8 ותתחיל את הגן החדש ב 1.9. מכיוון שבגן החדש הם מסיימים רק ב 15.8 היא הציעה לי בשבוע הזה לבוא עם אביגיל, כדי להסתגל כשעדיין לא נמצאים כל שאר הילדים החדשים וזה נראה לי הגיוני מאוד. אז מה? אתן ממליצות לא לעשות את זה? בגלל שזה צמוד?

Shellylove

New member
זה לא ממש אותו דבר

כי את לא תעשי לה קליטה בשבוע הזה, נכון? זה יהיה רק היכרות והכנה ובטח גם חלק ניכר מהזמן היא תהיה איתך, לא? ואח"כ ממילא יהיו לה שבועיים חופש, אז אני לא רואה סיבה שלא.

maya100

New member
לא ממש קליטה, והיא אכן תהיה איתי

או עם מרק אבל עדיין, פתאום גרמתן לי לחשוב שאולי זה יבלבל אותה שביום חמישי הולכים לגן של איילה וביום ראשון לגן של יעל.
טוב, כנראה שאני צריכה לעשות לה הכנה לעניין. בכלל לא נראה לי ברור מאליו עבורה שהיא מפסיקה ללכת לגן של איילה (היא שם מגיל 4 חודשים, זה עבורה המשך טבעי של הבית..)

michal@gal

Active member
מנהל
לא מוכרחים תקופת צינון

כשעברנו דירה, הבת שלי עברה לגן חדש. ביום חמישי היא עוד הלכה לגן הישן, ואז נפרדנו מהגן הישן (הבאתי עוגה). ביום ראשון היא כבר הלכה לגן החדש. לא היתה שום בעיה.

למעלה