פסק הלכה

פסק הלכה

לפי הוראת הרב אני לא יכול להוציא את אשתי יד"ח קידוש והבדלה. אז בסדר אני יודע שעכשיו תגידו לי "מה אתה בכלל מחפש שם" ו"יאללה צא כבר" אבל זה עדיין קשה לי, היה נסיון בריחה מספר 1 שנכשל, יהיה גם נסיון בריחה מספר 2, אני רק מקווה שזה יצא יותר זול.....

הייתי מת

אבל זה לא המצב, קודם כל נדמה לי שיין מפוסטר הוא כמבושל ואין בו דין יין נסך, ושנית אני לא יודע אם יש לי דין מחלל שבת בפרהסיא, וכבר היה ע"ז דיון ארוך בפורום.

כופר בדיוק שאלתי בשבוע שעבר

את גיסי (תלמיד חכם מופלג -מו"ל כמה ספרים על ש"ס ) הוא אמר לי ,שאם מישהו גולש בשבת ,וכותב הודעות בפורומים וכדומה, אזי יש למישהו דין מחלל שבת בפרהסיא,

גם אני שמעתי על היין המבושל

אם אני זוכרת טוב, זה תקף לגבי מיץ ענבים. אני לא יכולה להבטיח, ניראה לי שווה בדיקה. ואני לא חושבת שהבעיה שלהם איתך היא הלכתית "טהורה" כלל ועיקר, אלא בעיה חברתית. ואחת הסנקציות הראשונות כלפי מי שאינו שייך חברתית היא סנקציה הקשורה לאוכל, כי אוכל זה דבר שמאחד אנשים (משפחה, חברים, עמיתים לעבודה וכו´) סביב אותו שולחן. אז אחת הדרכים הנבזיות הראשונות להוקיע אותך משפחתית וחברתית, קשורה באוכל. גועל נפש. תהיה חזק

elani9

New member
אני לא מבינה את הקטע.....

מה מקור הדעה שמי שמחלל שבת אסור לטעום מן היין שלו לפי דעתי זו גזענות הראויה לשמצה

העיקר, את עצמך

את כן יכול להוציא? נו, אז שיזדיין כל העולם ואשתו, תרתי משמע! <יינע שלא מוותר על קידוש בליל שבת>

ידו בכל

New member
כמה שזה ישמע אבסורדי

זה מעליב. מצד שני זה דווקא יזרז את היציאה שלך. תחזיק מעמד שם ורק אל תצא מדעתך

למעלה