פסקל..

y a l d a1

New member
פסקל..

איך פותרים את 3 השאלות הבאות: 1) בחנות כלבו יש 6 מחלקות ראשיות, ובכל מחלקה יש 5 קופאיות. כל רכישה שמתבצעת בחנות הכל בו נצברת לפי מספר המחלקה ומספר הקופאית שאצלה שולמה הקניה. פתח ויישם בשלבים אלגוריתם המקבל כקלטלכל קניה את מספר המחלקה בה נעשתה, את מספר הקופאית שאצלה התבצע התשלום, ואת סכום הקניה. לא ידוע כמה רכישות התבצעו, אך ידוע שהרכישות מסתיימות בזקיף 999 המציין את סכום הקניה. הפלט יהיה: א. אצל איזו קופאית מאיזו מחלקה היו רכישות בסכום הגבוה ביותר? ב. לאיזו מחלקה היה הפדיון הנמוך ביותר באותו יום? ג.מהו הפדיון הכולל של חנות הכל בו? 2)כתוב פרוצדורה המקבלת מטריצה ריבועית ומחזירה את סכום האיברים מתחת לאלכסון הראשי. 3) כתוב פרוצדורה המקבלת מטריצה ריבועית ומחזירה את סכום האיברים מעל לאלכסון המישני. תודה!
 
איך ניסית לפתור ?

בכל אופן כאן (לדעתי) לא יפתרו את שיעורי הבית שלך...
 

y a l d a1

New member
זה שאלות שאני אמורה לפתור

ואין לי מושג איך להתחיל אפילו..אתם יכולים בבקשה לפתור לי אותם ואת השאר אני כבר אצליח לבד...אני מאוד מקווה
 

neko

New member
חוק מספר אחד בתכנון אלגוריתם:

תדמייני שאת המחשב, ותפתרי את השאלה איך שנוח לך. אם לא הצלחת, המצב רע מאד (צריכה להשלים חומר או שאולי לא הבנת את הבעיה נכון). אם הצלחת, המצב טוב מאד - פשוט תחזרי להתחלה ותביני איך פתרת. תרשמי לעצמך את זה, וזה האלגוריתם. למשל לגבי אלכסון ראשי - ציירי לך מטריצה של 4 על 4 למשל, ואז תתחילי לסכום את האיברים מתחת לאלכנסון הראשי אחד אחד. בסוף כבר תביני איך מחשב יכול לעשות את זה.
 

y a l d a1

New member
איך עושים את הפרוצדורה שאלה מס' 1?

הפרוצדורה של -לכל קניה את מספר המחלקה בה התבצעה?
 

y a l d a1

New member
4 שאלות ממש ממש קצרות

אתם יכולים בבקשה לפתור כמה שאלות מכאן כדי שאני אבין איך עושים את השאר? תודה.
 

Zack DA

New member
אף אחד לא יעשה בשבילך את שיעורי

הבית. לא יעזור.
 

BeyondTheWall

New member
תקלטי ...

אף אחד לא יכול לעזור לך אם לא תגידי מה את לא מצליחה לעשות .. ואף אחד לא יפתור לך את השיעורים, כל הקטע של עזרה באינטרנט זה לעזור לאנשים שרוצים באמת לדעת, לא סתם לקבל ציון גבוה.
 
למעלה