פסקל-קינון לולאות

snoop12

New member
פסקל-קינון לולאות

אוקיי המורה שלי הביאה לי תרגיל לעשות ציור כלשהוא אז ציירתי משהו אבל עכשיו כאשר אני מנסה לעשות צביעה
textcolor()​
זה צובע לי את כל הכתב אז עשיתי בין לבין צבעים שונים אבל זה צובע אחד את השני נגיד אם עשיתי גג ומולו החלק העליון של עץ הגג אמור להיות באדום והעץ בירוק יוצא לי הראש של הגג אדום וכל השאר ירוק אז שאלתי היא האם אפשר להכניס בתוך פקודת write פקודה שצובעת ? תודה ויום נעים נועם צברי

snoop12

New member
שאלה אחרת.....

אוקיי הצלחתי אבל אני מנסה לעשות שמש ולא מצליח הסבר: אני רוצה לעשות דבר כזה ** **** ** אבל אני לא מצליח אני יודע שזה בלולאות מקוננות אבל זה לא מצליח לי תודה נועם צברי

melatonin

New member
למה שלא תוסיף את הקוד הרלוונטי

כדי שנוכל לנסות לעזור לך למצוא את הבעיה? כמו כן, תחום אותו בתוך התגיות [תחילת קוד] ו [סיום קוד] שמתחת לטיבת הטקסט הראשית

snoop12

New member
הנה הקוד

זה התוצאה *** ** *** הנה הקוד
textcolor(yellow); sun_s:=3; for i:=1 to 3 do begin writeln; write(' ':sun_s); for a:=1 to sun_s do write('x'); if sun_s>=3 then sun_s:=sun_s-1 else sun_s:=sun_s+1; end;​
נראה לי שההזחה נהרסה אבל חפיף.....

snoop12

New member
מישהו....

אני יודע שהקוד שלי לא נכון לגמריייי אבל אני לא יודע איך לתקן תודה

snoop12

New member
לא משנה... שאלה אחרת

מה ? עשיתם נגדי חרם ? שאלה האחרת היא מהו הקוד האקסי של ESC ואיך אפשר ליישם אותו בפסקל כלומר אני משתמש בפקודה READKEY עם CASE ואני רוצה לבדוק ברגע שנלחץ הלחצן ESC זה יצא מהתוכנית (פקודת HALT ) תודה נועם צברי

neko

New member
תכתוב לך תוכנית ניסוי שמקבלת

READKEY וכותבת את קוד הASCII למסך. זה יכול להיות שימושי למצוא עוד כפתורים שתצטרך בעתיד. ד"א, אני זוכר שלפחות בדוס היו כפתורים שהיה להם קודם אסקי כפול (כמו החצים), מישהו יודע אם זה עדיין קיים?

למעלה