פסקל... היי..

• פותח הנושא b e n
  • פורסם בתאריך

b e n

New member
פסקל... היי..

היי חבר'ה, יום נעים. החלטתי לפתוח שרשור חדש מאחר והשרשור הקודם שלי דיי ארוך, ולכן אשמח לדבר על נושא חדש בשרשור חדש. אני עובד עם מהדר טורבו פסקל 7. אם כתבתי למשל תכנית שבא הוראה אחת: write('w'); ברגע שאפעיל את התכנית (run), הפלט לא יוצג לי, אולם כאשר אסגור את התוכנה (טורבו פסקל) הפלא יופיע לי בחלון הדוס.. מדובר רק בתכנית שיש בה פלט כזה, לדוגמא.. אם הייתי מוסיף שורת קלט, ברגע שהייתי עושה run החלון היה מחכה לתגובה ממני.. מדוע ? ואיך אפשר לעשות שגם בתכנית כזו פשוטה, ש"אריץ" אותה היא תעלה מולי. תודה רבה. בן.

selalerer

New member
חלון הDOS גם שם לפני שאתה סוגר את ה

טורבו פסקל, פשוט מאחורה, תכווץ את הפסקל ותראה אותו מבלי לסגור.

selalerer

New member
אההה, או שאולי זה באותו חלון DOS וא

ז יש לך אפשרות לראות את הפלט (אני חושב CTRL+F5), תחפש בתפריטים.

b e n

New member
CTRL+F5 מאפשר לי לשחק

עם החלון, אך חלון הפלט לא נמצא... בתפריטים אני גם מחפש.. ללא תשובה. ?

selalerer

New member
נסה את הדבר השני שאמרתי, כווץ את

החלון. דרכים לעשות את זה: ALT+TAB ALT+ENTER סימן של חלונות+M

b e n

New member
לא ! ../images/Emo10.gif

לא מופיע. פשוט יש את חלון הדוס של התוכנה עצמה, וזהו. כאמור, שאני אסגור אותה אני אראה את הפלט בחלון דוס אחר.

selalerer

New member
לא מבין את זה, חלון אחר שפשוט נפתח

ברגע שאתה סוגר את החלון של הפסקל, או שאתה עושה יציאה (בעזרת התפריטים) מהפסקל ואז רואה את הפלט על אותו כחלון DOS?

b e n

New member
...

File -> Exit ואז... יש חלון דוס עם שורת Copyright.... ואז הפלט.

selalerer

New member
טוב, אז זה אותו חלון DOS, ובעיקרון

מה שאתה רואה כשאתה יוצא מהתוכנה דרך התפריטים, זה גם מה שאתה אמור לראות כשאתה לוחץ CTRL+F5 בDOS אמיתי, יכול להיות שיש פה בעיה של תאימות של אמולצית הDOS תחת WINDOWS וDOS אמיתי (שזאת הסביבה שהתוכנה הזאת אמורה באמת לפעול בה) הדבר היחיד שאני יכול להציע זה שבסוף התוכנה שלך תעשה:
puchar('\n');​
לא יודע אם זה יעזור אבל כדאי לנסות, מעבר לזה, אין לי פתרון לך. אולי אפשר לשנות את ההגדרות של החלון DOS של WINDOWS בכדי שיתאים לתוכנה, אבל אני לא יודע איך לעשות את זה.

b e n

New member
../images/Emo4.gif

בסוף התוכנה ? באיזו מדובר !? ד"א... כבר מחקתי, הורדתי עוד פעם טורבו פסקל 7, עכשיו הוא מסרב לעבוד לי בכלל... בעעעע.. למה הדבר הזה ארור כ"כ.

צריך להיות חלון Output

בתוך הטורבו פסקל בד"כ יש פקודה להציג את הפלט ע"י פתיחת חלון output. נראה לי שזה בתפריט Window. זה רק בשליפה, אני כבר הרבה זמן לא התעסקתי עם פסקל.

the another one

New member
ככה :

בקטע של ה uses תוסיף : uses crt; (לפני הצהרות המשתנים) אחר כך, כשאתה מתחיל את התוכנית (אחרי ה BEGIN הראשי) תכתוב clrscr; - זה ינקה את המסך. בסוף התוכנית, לפני ה end. תכתוב readkey; -זה יגרום לתוכנית לחכות למקש. cat-fish ?

b e n

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

למה !!! אחריי שהסרתי מהמחשב (אני חושב) את כל תוכנות קבצי התקנת הפסקל ומה שהתקנתי, התקנתי שוב את מה שנתנו לי בשרשור הקודם שלי בפורום. עכשיו בהפעלה הוא אומר שיש בעיה עם קובץ ה PIF שלי, ומשהו עם 16 סיביות..
אני ממש מיואש.. אני זקוק לתוכנה ... תודה רבה.

b e n

New member
הגדרת משתנים - פסקל.

היי. מהו טיפוס משתנה מסוג מחרוזת ? כלומר, שאוכל לקלוט מן המשתמש את הצירוף: "אני" או "אני ושוב אני" ? תודה.

למעלה