פספסתי את הרכבת

lady_anne

New member
למרות שהחלק העוסק

בתנאי ההעסקה הוא מיושן ולא רלוונטי (מעניין מתי זה נכתב כדי לעמוד על קצב השינויים בענף) - הקטע הנוגע למחיר אותו משלמים בני המשפחה ואף העובד עצמו נכון מאד מאד. מדובר בתיבת פנדורה של רגשות אשם וטוב היו עושות חברות ההיי-טק לו היו מממנות לעובדים ולבני המשפחה פסיכולוג צמוד.

e-magine

New member
אני לא בטוח שכולם ירצו

משום מה בחברה שלנו או לפחות בחלקים ממנה, קבלת טיפול פסיכולוגי נחשב לסטיגמה. יש גם כאלה שיגידו שעם המשכורות שהסתובבו בענף ההיי טק בימיו הזוהרים, כל אחד היה עובד היה יכול בהחלט לממן לעצמו ולמשפחתו טיפול כזה.

lady_anne

New member
לדעתי חל שינוי בכך בזמן האחרון

ורוב האנשים מגיבים בחיוב למילה "פסיכולוג". ככל שיותר אנשים יפנימו שטיפול פסיכולוגי לא מעיד על אדם שהוא משוגע אלא להיפך - שהוא מזיז דברים בחיים שלו, חושב, מפנים ומגיב - כן יטב. טיפול פסיכולוגי אינו מילת גנאי אלא זכות גדולה שהלוואי ויכולים היו להשתמש בה חלקים נרחבים יותר מהאוכלוסיה ולאו דווקא אלה שידם משגת (דבר שקורה גם בתחומים אחרים כגון חינוך, בריאות ועוד). בנוסף אין ספק שהיו כמה אנשי הייטק שעשו "בוכטה" כמו החבר´ה של כרומאטיס ו- ICQ, אבל עצם העובדה שאני (שכל הקשר שלי למחשבים מסתכם בלהכנס לפאניקה כשהחיבור נדפק) זוכרת את שמותיהם מעידה על כך שמספרם היה בטל בשישים. חלק ניכר מה"סטארט-אפיסטים" מצאו את עצמם עם אופציות שלא שוות את הנייר שהודפסו עליו ומוכנים להסתפק במשכורות שלפני כן נראו להם עלובות לאין-שיעור. סליחה שסטיתי מהנושא ואפשר לחזור להתבעס מההתמכרות לאינטרנט

amiak

New member
יש סטיגמה רצינית...

חברה שלי סיפרה בצו שהיא בטיפול פסיכולוגי ומאוד מיהרו לתת לה פטור. די דפק לה את התכנונים... מה שאני מנסה להגיד זה - שהחברה שלנו לא מוכנה לקבל טיפול פסיכולוגי בתור דבר רגיל. נחשב לדבר של אנשים לא נורמליים. זהו. עמיה

יש לי חבר בגילי שלוקח סרוקסט

כמוני ולא מוכן לקבל את זה מקופת חולים ומוציא הון כסף על זה למה? כי הוא חושש שאם זה מקופת חולים, זה נרשם לו באיזה תיק ואחר כך זה יכול להפריע לו באיזה צומת בחיים.... כך שיש לא מעט צדק בדברים של אי

lady_anne

New member
אף אחד לא נקט גישה גורפת, מאדאם

וברור שיש אנשים שיראו בטיפול פסיכולוגי אות קין (טיפול תרופתי שייך למיטב ידיעתי לפסיכיאטריה דווקא, אבל זה לא משנה כרגע.) מה שניסיתי לומר זה שהיום קיימת כבר יותר פתיחות לנושא בדומה לגירושין שפעם היו יהרג ובל יעבור וכיום זה פשוט עוד פרט בביוגרפיה האישית שלא מעיד על משהו חריג. לגבי החבר שלך חשוב שידע שבכל מוסד רפואי קיים עקרון החסיון (ותתקן אותי אם אני טועה, אימג´ין) ולא כל מעביד זב-חוטם יכול לתקוע את האף בנבכי הנפש שלו. אפילו על פרופיל 21 אנשים מצליחים כיום להתגבר ולחיות חיים נורמאליים על אף הסטיגמה ה"איומה ונוראה" הזו. אם מישהו מספר לך שיש לו פרופיל 21 את חושבת שהוא משוגע? ברור שלא, וסביר שזה סתם עוד דוגמן בפוטנציה שלא בא לו לבזבז שלוש שנים בצבא. בבית הספר של הבת שלי מחנכים לסובלנות לשונֲה ולאחֲר, ואני מקווה שבני הדור שלה יהיו יותר סבלנים, סובלנים ופתוחים מאיתנו.

למעלה