פספוסים וטעויות

perhay

New member
פספוסים וטעויות

זוכרים שסיפרתי לכם שגרמתי תקלה לפלפון? לא נותרה לי ברירה אלא להחליף אותו.
בקיצור, לקחתי פלפון אחר שעונה על אותם הצרכים של הסלולרי הקודם שלי. גם אז לא היה לי אינטרנט וחשבתי שאני לא צריכה גם עכשיו.
אבל...פתאם שמתי לב שהסלולרי החדש תומך בwhats up, ואז אני חייבת אינטרנט.
הודעתי לחברה שיוסיפו לי אינטרנט וחשבתי שאני בגן עדן. אבל, בפועל שום דבר לא הולך לי. לכל מקום שאני רוצה להגיע מופיעה הודעה "זכרון מלא". כבר מחקתי את המטמון, וגם מחקתי תמונות וההודעה במקומה נשארת. צלצלתי כמה פעמים לחברה. תמיד כמובן צריך להמתין הרבה לתשובה וכשהתשובה כבר מגיעה, אין פתרון.
אני מצטערת אפילו לא טרחתי לברר את המחיר של סמרטפון. ישר יצאתי מהנהחה שהוא בטוח יותר יקר.
בקיצור, אני אוכלת את עצמי על הטעות פספוס ההזדמנות. לעבור לסלולרי יותר חכם.
עוד לא הייתי בחנות עצמה. אולי שם יוכלו לפתור לי את הבעייה. הכי הייתי רוצה שיסכימו להחליף לי את המכשיר, אבל כמעט בטכ שזה לא יקרה, כי כבר השתמשתי בו.
האם מישהו מכם יצא לו להחליף מכשיר כמובן בלי להוסיף כסף?
אשמח לכל עצה או טיפ שלכם. הפלפון שברשותי עכשיו הוא nokia 208. כנראה שהוא טוב באופן כללי אבל פחות מתאים לגלישה.קניתי אותו ב-12 תשלומים.
תודה מראש לתגובותיכם.

סימה53

New member
אולי אין לו כרטיס זכרון?

או שיש לו והכרטיס עם זכרון קטן?
גם יכול להיות כי גם לי קרה אמנם עם טל' אחר ואפילו מתקדם יותר..אבל קרה
תבדקי.

perhay

New member
תודה סימה

יש מצב שזאת אחת האופציות.
בגלל שאמרתי שלא מעניין אותי אינטרנט אולי לא נתנו לזה חשיבות. כי באמת בשימושים האחרים אין לי בעייה.

perhay

New member
מעבר לזה שכתוב לי זכרון מלא

גם אני לא מצליחה להכניס סיסמאות וזה חוסם אותי.

סימה53

New member
אני אומרת כרטיס זכרון שווה לך לבדוק

האינטרנט לוקח הרבה מקום.
שווה בדיקה

dify

New member
גיגלתי עליו קצת

אני לא מכירה אותו על באמת. ממה שמצאתי בתיאור אודותיו עושה רושם שאת צודקת והגלישה זה פחות הצד החזק שלו. אני מעריכה שכשקנית אותו הם הבינו שאת לא נוהגת לגלוש ולכן הציעו לך משהו שמתאים יותר למי שגולש מעט.

אני מבינה שהתחייבת ל12 תשלומים, אבל השאלה היא האם התשלומים הללו הם על הטלפון על על הטלפון+תוכנית שיחות כלשהי.
כי יתכן שאת משלמת 12 תשלומים אבל המרכיב הגדול בהם הוא על זמן אוויר, אם זה המצב, ואם את כן רוצה להתנסות בגלישה, אז אולי שווה לך לשקול כן לקנות מכשיר נוסף. נכון שזה יוסיף לך עוד לעלות החודשית, אבל תסתכלי על זה כמחיר השיעור
אמא שלי אומרת שמה שנגמר רק בכסף הוא ברכה, כל עוד זה לא נגמר בפגיעה במשהו משמעותי יותר, לא קרה כלום. אז אל תכי את עצמך על טעות שכזו, זה לא סוף העולם
וזה חלק מללמוד מערכת חדשה, רוב האנשים שאני מכירה עברו תהליך דומה המעבר לסמארטפונים עד שהם למדו מניסיון מה חשוב להם במכשיר (אגב, תופעה שאני מאמינה שקיימת בהרבה מכשירים מרובי פונקציות, למשל איך את יכולה לדעת מראש איזה סוג כיריים מתאים לך אם לא תתנסי?)

אם קנית את הטלפון דרך חברת הסלולר, אולי לא משתלם לך לשדרג דרכם, צריך לבדוק את זה, אולי משתלם לך לקנות בחנות פרטית. ממה שאני רואה בזאפ אפשר לקנות את המכשיר שלי היום ב700 שח (אני שילמתי עליו כפול לפני שנה!
תארי לעצמך!) אם תרצי המלצה אתן לך בשמחה :) אם כל זה שבהתחלה לא הבנתי את היתרון שבסמארטפון, היום לא הייתי מוותרת עליו, אני משתמשת בהרבה יותר פונקציות משדמיינתי לעצמי שאשתמש לפני שהכרתי את המוצר, ולכן כן, אם החברה לא תצליח לסדר לך את הנוקיה, אני בעד לשקול לשדרג אותו תמורת עוד כ50 שח בחודש למשך שנה אחת.

זו החוויה שלי :)

אגב, את גם יכולה לקנות מכשירים יד שניה, אם יש לך מישהו שמבין בזה, אולי אפילו במחירים זולים יותר, בהנחה שאת מקבלת מכשיר תקין שמישהו מוכר רק כי הוא רוצה לקנות חדש יותר. יש הרבה אנשים כאלו. יש חנויות שמוכרות מכשירים יד שניה.

perhay

New member
תודה על הטרחה דיפי

מתאים לך מקצוע של מידענית. את יודעת למצוא מידע על כל דבר.
המשפט של אמא שלך שווה למשפט של אמי ז"ל, רק שאמי אמרה אותו ביידיש.
אני רכשתי את המכשיר באורנג'. אני כבר הרבה שנים עם אורנג'.
סגרתי מסלול של 500 פעימות ו-500 הודעות טקסט. אינטרנט מגה 1.
המכשיר הנוקיה שרכשתי עלה לי 600 ש"ח ואמרו לי שלמשל המיני גלקסי עולה בדיוק אותו דבר. לכן זה עצבן אותי שיכולתי באותה השקעה לרכוש סמרטפון ולא דמוי סמרטפון. מקווה שיצליחו לסדר לי אותו. הגעתי בפלפון למקום שכתוב חשבון נוקיה. אולי פשוט חסר לי לפתוח חשבון
שאיתו נכנסים לאינטרנט, או אולי מי שהוהוסיף לי את האינטרנט השאיר משהו חסום.
מתכוונת מחר בבקר לקפוץ לחנות ואולי יהיו לי בשורות טובות למסור.

dify

New member
אל תקחי מיני גלקסי

ממה שאני מכירה המיני גלקסי סובל מאותה בעיה של זיכרון מעבד. אז נכון שהוא סמארטפון ותקבלי אפשרות לגלוש ומסך מגע, אבל לא תוכלי להוריד יותר מאפליקציה וחצי.

לי יש סמסונג אייס פלוס, שכאמור עולה היום 690 שח שזה ממש מחיר קרוב. יש לו מעבד שגדול פי 10 מזה של המיני גלקסי ולכן אין לי בעיה להוריד אפליקציות בכלל, ויש לו מצלמה חביבה מאד מאד (לדעתי כל התמונות שאני מעלה פה צולמו עם הטלפון הזה, מאז שיש לי אותו הפסקתי להשתמש במצלמה הרגילה כמעט
) אמא שלי התמכרה לו לחלוטין
לפני זה היה לה טלפון דור ראשון
עכשיו מרוב שהיא התרגלה אליו היא פתחה לעצמה ערוץ יו טיוב והיא מעלה לשם סרטונים קבוע (בואי לא נשאל למי יש נכד בכור
)

ראיתי שיש חנויות שמאפשרות לקנות אותו ב36 תשלומים, זה יוצא סכום סימלי למדי, אני ממש ממליצה אותו בתור מכשיר למי שהוא לא משתמש כבד.

בסביבות האלף שח תוכלי לקנות מכשירים שיש להם מעבד יותר חזק או עם יותר מקום בזיכרון, אבל אני מניחה שבתור משתמשת מבוגרת מתחילה אין לך באמת צורך ביותר מזה.
:)

אני מאד אוהבת לחקור דברים. לפני שקניתי את המכשיר שלי עשיתי דוקטורט
ועוד יותר אוהבת להרגיש שהצלחתי להגיע לתוצאה אופטימלית. אני תמיד מציעה למכרי עזרה בקניינות כי אני ממש אוהבת את הלמידה והחיפוש (אני קניינית האיביי של המשפחה וכל החברות של אמא שלי
במה שאני מתמצאת ויכולה :))

ממש לא נכון דיפי

לי יש גלקסי 3 מיני
ואין בעיות של זכרון כלל אני מרוצה מהמכשיר
קטן ואחלה מכשיר

dify

New member
*****3***** תהיה מילת המפתח

אני דיברתי על 3????
מיני גלקסי 3?

לא!

florentin

New member
עבור מי שלא מתמצא ההמלצה שלך נראית גורפת

ולכן חידדנו.
אפשר להוריד ווליום.

dify

New member
וואו, חידדתן.. איזה מקסימות אתן..

ישבתי, בדקתי, השקעתי, פירטתי, נימקתי, המלצתי.

באתן, ביטלתן במילה אחת את כל מה שכתבתי ואני לא רואה שהסברתן שמדובר בדגם אחר ושיש כל מיני דגמים ואתן ספציפית מרוצות מאחד מהם. להיפך, יתכן שלולא התגובה של פרפרים בבטן ובלו בנדנה אחרי זה היה ניתן לחשוב שזה מילה שלי נגד מילה שלכן, אני לא מרוצה מהדגם ואתן כן, בשום מקום אף אחד מכן לא ציינה את זה שיש ריבוי דגמי מיני.

אז בניגוד לשתיכן..
א. אני דיברתי על הדגם שהיא שאלה עליו.. היא לא ציינה 3
ב. הציעו לה מכשיר בסביבות ה600 שח.. האם טרחת לבדוק את מחיר המיני גלקסי3? אם בחנות פרטית הוא עולה כמעט 900 שח אז באורנג' הוא יעלה לה הרבה יותר: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835360
לכן סביר שלא היא ולא אני טעינו.. להסיק שמדובר בגלקסי מיני הרגיל זו מסקנה די הגיונית. בעיקר אם נוסיף לכך את העובדה שאני מכירה כמה וכמה נשים לא מנוסות שחיפשו סמארטפון לא יקר וחברת הסלולר דחפה להן את המיני גלקסי הרגיל, כך שהיתה לי סיבה טובה להניח שפה מדובר באותו מקרה.

אף אחת מכן לא טרחה להגיב לה, לא בפעם הראשונה ששאלה ולא בפעם השניה. כל הכבוד שלמהר לפסול את דברי דווקא היה לכן כוח להשקיע.

וחבל, ממש חבל, שעל סמך התגובה שלכן, שלא היתה זהירה מספיק ולא הדגישה שמדובר בדגם אחר, היא היתה נתקעת עם הגלקסי מיני הבעייתי.

רוצות לתקן אותי? וולקם. תתקנו. אבל תדייקו ותעשו את זה באופן שמכבד את זה שאני לא זרקתי משפט לאוויר מבלי לבדוק קודם ולנמק.

תודה.

florentin

New member
תשמעי

אני לא מומחית. גם לא מתעניינת בנושא. לכן לא ייעצתי לה כששאלה.
אחרי שראיתי את ההמלצה שלך תהיתי למה את כל כך נחרצת נגד (לא היה לי מושג שיש מיני ומיני 3, הנחתי ש'מיני 3' זה סוג של מיני - סליחה), וכשראיתי שמישהי ציינה שיש לה גלקסי מיני 3 והוא בסדר גמור - ציינתי שגם שלי. זה הכל.
לא ביטלנו מה שכתבת, לא זלזלתי בהשקעה שלך, לא התיימרנו להבין יותר ממך. ציינו שמהדגם שיש לנו אנחנו מרוצות. זה הכל.

תשמעי, אני קוראת בכמה פורומים ש(במקרה) גם את כותבת בהם.
לאחרונה את יודעת הכי טוב מכולם הכל (משאלות כספיות, דרך מדע וועד ליחסים במשפחה), וכל מי שחולק עליך זוכה להתקפה רבתי.
מותר לאנשים לחשוב ולנהוג אחרת ממך.

florentin

New member
אה, עוד משהו

הטון הסרקסטי שלך לא תורם לכבוד שאת מבקשת שיתנו לך.

dify

New member
כשאני צודקת אני צודקת

בעצם מי שטעתה פה בהבנה ולא נכנסה לעובי הקורה זו את ומלכת הלבבות...

יש להגיד: "אני רוצה להוסיף" ולציין שבנוסף למה שכתבתי צריך לציין שיש דגמים שונים של מיני ושם לכתוב את דעתך. שזה סופר לגיטימי ולא הייתי עונה על זה במילה.

לבין לכתוב על התגובה הנכונה ומנומקת שלי, שגם את בעצם מודה שצדקתי בה.. "לא נכון"

וכן, אני כותבת בפורומים נוספים, גם בעניינים כספיים, זה נושא שאני חוקרת בו רבות ומתמצאית היטב היטב.

יש שירשורים ונושאים בהם אני לא מתערבת בכלל (מה אני יודעת על איך לנקות מיקרו?
) אבל במה שאני יודעת בוודאות בדוקה אני כותבת בידיעה מלאה, בהחלט! ובעניין כמו הגלקסי מיני לא מדובר בדיעה אישית או חוויה, מדובר בעובדות.
אז בעצם כל מילה שכתבתי לה היתה מדויקת ונכונה. וזה שלא תמיד אנשים מסכימים איתי, לא אומר שהם יודעים על מה הם מדברים (שימי לב לעצמך ולמלכת הלבבות שמיהרתן לקטול מבלי לבדוק).

אני טורחת ומגיבה במה שאני יודעת מתוך כוונה טובה. כי אני רוצה לתת מידיעותי ולעזור למי שאינו יודע. בנושאים כספיים במיוחד זה חשוב כי טעות עולה כסף.

לאחרונה הבנתי כמה מאכזב זה לשאול שאלה ולקבל התעלמות או תגובה לקונית כתגובה (שאלתי שאלה באופן אנונימי כחברה חדשה בפורום וחברי הפורום לא טרחו להתייחס ולענות ובטח לא לפרט ולהסביר מה השיקולים שאני כשואלת צריכה לקחת בחשבון, שלא לדבר על המלצה).

אז את יודעת מה,
א. לא חובה לקרוא את ההודעות שלי. באמת, בכנות, זה לא בתקנון של תפוז ואני לא נעלבת ממי שלא יקרא את ההודעות שלי אם זה שאני יודעת על מה אני מדברת מעצבן אותו. לך אישית אני נותנת אישור גם :)

ב. כשאת תשקיעי, תכתבי מתוך בדיקה, ידיעה והבנת השאלה של הכותב ותכתבי לאנשים ככה מכל הלב, ותגיבי בצורה יותר מכבדת, כזו שלא מבטלת לגמרי מה שכתבתי, יש לי תחושה שתקבלי תגובה פחות סרקסטית ממני.

florentin

New member
איך זה שכתבתי שאין לי בעיה להוריד אפליקציות

למיני 3 אומר שמה שאת כתבת לא נכון, או מבטל את דברייך - אין לי מושג.

העיקר שאת צודקת.
תהיי בריאה.

dify

New member
מילותיך:"לא היה לי מושג שיש מיני ומיני 3, הנח

הנחתי ש'מיני 3' זה סוג של מיני"

כלומר מה שאת כתבת נכון למיני3
כל מה שאני כתבתי נכון למיני ללא המספר 3
אני בשום מקום לא ציינתי שאני מדברת על מיני3 או מיני 4 או מיני7
כלומר קפצת למסקנות, שלא מידיעה, והרגשת צורך לתקן אותי כשאני הדגשתי שהיא מדברת על מיני3 ולא על מה שאני דיברתי.

הכל עניין של ניסוח.
רוצה לענות, להסביר, לפרט- אני דווקא חושבת שזו תוספת חשובה.

אבל להגיב
על תגובה שכתבה "ממש לא נכון דיפי" וכשאני מדגישה את ההבדל כי מה שכתבתי היה נכון מאד וחשוב לא לקפוץ למסקנות מתגובה שלא יודעת על מה היא מדברת, אז יכלת להשאיר את זה ככה. אבל לך היה חשוב להגיב לי שוב.. וטוב שבאת לחנך אותי, הצלת את הקוראים האחרים בתפוז.

כל כך מיציתי, אני מקווה שלא תקראי יותר את הודעותי, לא הייתי רוצה לתרום לך דבר נוסף מניסיון החיים שלי. תודה.

למעלה