פסנתר חשמלי

bumpy3

New member
פסנתר חשמלי

היי,
אני בן 24 ואני מתכוון להתחיל ללמוד פסנתר אחרי שנים שהרצון הזה בוער בי.
ניגנתי באורגנית 4 או חמש שנים מכיתה א' עד בערך כיתה ד'-ה', ויש לי בבית אורגנית (5 אוקטבות).
אני לא מתכוון לקנות כרגע פסנתר אקוסטי, גם בגלל המחיר ובעיקר בגלל שאני כנראה עובר דירה בקרוב ולא רוצה להסתבך עם העברות.

השאלה שלי היא האם לקנות פסנתר חשמלי זול (אחד מה-casio או ה-korg הזולים, בסביבות 2000 ש"ח) או להישאר בינתיים עם האורגנית ולהשקיע עוד שנתייים-שלוש בפסנתר אקוסטי או פסנתר חשמלי איכותי.
אני טיפה מתבאס כל פעם שאני מנגן על האורגנית שלי, גם בגלל חוסר הרגש בקלידים וגם בגלל הרעש המגעיל של הלחיצה על הקלידים מהפלסטיק.
אני כבר הייתי סגור על זה שאני הולך לקנות פסנתר חשמלי, עד שדיברתי עם מורה לפסנתר שאמרה לי ש"אורגנית הרבה יותר קרובה לפסנתר חשמלי מאשר פסנתר חשמלי קרוב לפסנתר אקוסטי" וגרמה לי שוב לשקול את הנושא.

אני דווקא חושב שההבדלים מבחינת הרגש בקלידים בין אורגנית לפסנתר חשמלי הם גדולים וכן שווים את ההשקעה של ה-2000 שקל האלה.
מה דעתכם?

1Reebok

New member
אורגנית זה לא פסנתר חשמלי,

אין מה לדבר בכלל... שני כלים שונים למטרות שונות.
אז אם המטרה שלך היא באמת לנגן בפסנתר, אני ממליץ כן לקנות פסנתר חשמלי - בעיקר אם אתה לא בטוח לגמרי שתתחיל עכשיו לנגן רציני.
מה שהמורה אמרה לך נשמע הגיוני
אורגנית דומה לפסנתר חשמלי, פסנתר חשמלי דומה לפסנתר אקוסטי. דומה.

קאסיו יכולים להיות טובים למצב שאתה נמצא בו עכשיו. יש להם צליל בסדר, והם מרגישים בסדר... אני בעצמי מתכנן לקנות פסנת"ח של קאסיו, כי אני צריך פסנתר חשמלי נייד.
אבל כמו שאני נוהג להגיד, קאסיו בעיקר מייצרים מחשבונים מצויינים.
הפסנתרים החשמליים שלהם יכולים להיות לך טובים, בעיקר בתקציב הזה. אם אתה מוכן לזרוק עוד 2,000 אתה יכול לקנות פסנתר של Korg שיישמע הרבה יותר טוב מהקאסיו, וירגיש לך הרבה יותר כאילו אתה מנגן בפסנתר.

אם אתה בטוח שאתה הולך להתמיד, אני ממליץ לקנות מלכתחילה את ה-Korg, בעיקר אם זה אחרי ששנים הרצון הזה בוער
אתה הרבה יותר תיהנה ממנו.

אם יש לך עוד שאלות אני וכולנו נשמח לענות ולעזור

roygilon

New member
באותו נושא- מישהו יכול להמליץ על פסנתר חשמלי

אני מנגן בפסנתר 7 שנים. לאחרונה עברתי למעונות באונ' ואני לא אוכל להכניס פסנתר לחדר. רציתי לשמוע המלצות על פסנתר חשמלי בטווח מחירים סביר (עד 4000 ש"ח בערך) שיהיה כמה שיותר קרוב לפסנתר ושאוכל לחבר אליו אוזניות. תודה מראש

1Reebok

New member
פסנתר חשמלי של Korg יהיה טוב בשבילך.

יש לו צליל טוב מאוד בהתחשב במחיר שלו, שהוא בסביבות ה-4,000 שקל.
אפשר לקנות אותו ברשת מרום.

http://www.korg.com/lp350
אוזניות כמובן שאפשר לחבר
ותוכל גם לחבר אותו למחשב ולהקליט ישירות אליו, ותוכל גם לחבר אליו ממשק MIDI, להוריד מהאינטרנט קבצי MIDI ולנגן עם פלייבקים.

RightToTheLeft

New member
אני דווקא נוטה להסכים עם המורה לפסנתר...

לדעתי פסנתר חשמלי מזעזע באותה מידה כמו שאורגנית מזעזעת (אלא אם כן מלווים איזו זמרת בשיר פופולרי...)
ממליץ לחסוך לפסנתר, אבל החלטה שלך. בהצלחה בכל אופן!

למעלה