פסנתר חשמלי- ייעוץ

Kitty Pryde

New member
פסנתר חשמלי- ייעוץ

שלום לכולם
,
אשמח מאד לקבל עצה.

העניין הוא כזה:
1. לצערי אני לא מבינה דבר ולא חצי דבר בפסנתרים
2. בעלי היקר ניגן בנעוריו בפסנתר (אמיתי) ומאד מתגעגע לעניין
3. בקרוב יש לו יומולדת
4. אני רוצה להפתיע אותו עם פסנתר חשמלי

עכשיו, דרישות ומגבלות:
1. מחיר- מעדיפה מהזולים
2. קלידים- שירגישו כמה שיותר דומה לפסנתר אמיתי
3. אין שום צורך באפקטים מיוחדים, קולות שונים וכו׳. רק שיהיה דומה לפסנתר
4. אין צורך בניוד לכן משקל אינו רלוונטי

הצצתי לי בכלי זמר וצדו את עיניי מספר דגמים, אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה מהם כדאי לרכוש:
1. Yamaha Piaggero NP-V60
2. Yamaha NP-31
3.Casio CDP-120
4. Casio Privia PX-135

אגב, זה די משעשע שיצא לי 4 סעיפים 3 פעמים

תודה רבה

1Reebok

New member
מה התקציב?

דעתי - אם את רק רוצה שיישמע כמו פסנתר, אל תתקרבי ל-PRIVIA.
תקפצי גם למרום, ותבחני את ה-KORG. אני ממליץ עליו יותר מעל כל השאר בקלות. אין בו מקצבים ויותר מדי כלים שונים, ועל חשבון זה בא צליל מוצלח יחסית למחיר.

Kitty Pryde

New member
תודה על התגובה,

התקציב לא גבוה. כל הדגמים שציינתי עולים לא יותר מ 2500 ש״ח..
האם יש ל-korg משהו סביר בטווח המחירים הנ״ל?
בכל מקרה, ההעדפה היא לרכוש מכלי זמר (חברה שעובדת שם) ונדמה לי שאין שם korg.
האם הדגמים של Yamaha שציינתי הם סבירים?

Feanor75

New member
הי

אני מצטרף להמלצה של ריבוק על הקורג, אני מרוצה ממנו. אבל מכיוון שכלי נגינה חשוב מאוד שיתאים למי שמנגן עליו, אולי תוותרי על אלמנט ההפתעה, תפתיעי אותו אולי בזה שתספרי לו שהחלטת לקנות לו דגם מסוים ובדקת הכל, או תראי לו פרוספקט של הדגם, כך שתהיה לו אפשרות לשנות ולבחור בעצמו

1Reebok

New member
My two cents -

מכירה את זה שאומרים שאין כלי נגינה גרועים, יש נגנים גרועים? (או מצלמות או לא משנה מה...)

אז

יש כלי נגינה גרועים, ויש נגנים גרועים

אני באמת מאמין שאם את רוצה לתת לו במתנה פסנתר חשמלי שישמח אותו ושיגרום לו לרצות לנגן שוב, אז עוד 2,000 שקל (למשהו שיהיה בשימוש שנים רבות - ה-Roland שלי בשימוש כבר בערך חמש שנים ואני צופה לו עוד שנים רבות וטובות...) יכולים להיות עדיפים מאשר לקנות פסנתר חשמלי של CASIO שלא יסב לו הנאה מהנגינה ואחרי שנה וחצי יינטש.
זה באמת יכול להיות ההבדל בין ליהנות מהנגינה או לא ליהנות.

אם את שואלת אותי, אני דווקא מרוצה מהפסנתר החשמלי שקניתי תוצרת MEDELI (למרות שככל הנראה אני היחידי
) והוא בטווח המחירים הזה.

ba r2 0 1 0

New member
יש KORG בטווח מחיר שלך

sp-170 שהוא אחלה וצריך לעלות משהו כזה.
על CASIO אני גם לא ממליץ-לא אוהב את הצליל שלו.

לי יש YAMAHA P-105 שעולה בסביבות 3800 והוא טוב מאוד.

Kitty Pryde

New member
תודה לכולם על התגובות. למישהו יש אולי דעה על

דגמי ה-Yamaha שכתבתי?

ba r2 0 1 0

New member
לגבי הדגמים שכתבת

שימי לב ששני דגמי הYAMAHA שציינת הם בעלי מקלדת של 76 קלידים (מקלדת מלאה כמו של פסנתר היא 88 קלידים). יכול להיות שזה יפריע לבעלך.

אני לא מכיר את הדגמים, אבל באתר של כלי זמר כתוב על NP-V60 שהקלידים שלו אמנם הדרגתיים (כלומר הנמוכים כבדים יותר), אבל "בעלי מגע רך כמו במקלדת דיגיטלית". זה נראה לי לא עונה ממש על הצורך שציינת בדמיון להרגשה בפסנתר. גם הדגם השני הוא נראה לי לפי האתר בעל אותו מנגנון קלידים אז כנראה שגם שם זה אותו דבר.

יש לYAMAHA את P-35 שהגיע עכשיו לכלי זמר שנראה לי זול ועונה כנראה לצרכים שלך.

ba r2 0 1 0

New member
אממ...

לא ממש התעמקתי בהם אז אני לא בטוח...
בKORG יש פוליפוניה יותר גבוהה (משפיע על כמה צלילים הפסנתר יכול להשמיע במקביל).
קשה לי לומר מה עדיף כי זה הרבה עניין של טעם בצליל ובמגע.

ag117

New member
לא קונים פסנתר חשמלי

כהפתעה . צריך להתחבר לכלי ולאהוב אותו. ומי בכלל אמר שאחרי שנים שהוא לא ניגן, הוא באמת ינצל את המתנה הזו. בכל אופן, הדבר הכי נבון לעשות לטעמי הוא להגיד לו שאת רוצה לקנות וללכת איתו לחנות ......בהצלחה..

1Reebok

New member
אפשר ללכת על הפוך על הפוך

"קניתי לך פסנתר חשמלי!" "למה?! אני שונא את זה!" "אז מזל שלא קניתי!".
או, התגובה ההפוכה

amirbh61

New member
לידיעתך

אני ממליץ בחום על הימאהה P35 החדש...קניתי אותי השבוע ואני ממש מבסוט לא מפסיק לנגן בו ! עולה בערך 3000 כולל סטנד שנאי ופדל אצל כלי זמר,,,אבל אפשר להוריד אותם קצת במחיר אם את מראה רצינות. חוץ מזה שלימאהה יש מוניטין של סוסי עבודה - זה פסנתר שיחזיק מעמד 10 שנים טובות כל עוד לא יקרעו אותו :)

alonkener

New member
במחירים האלה חבל על הכסף..

ראיתי דגם חדש בכלי זמר שנקרא P-105 של ימאהה ועולה כ-4,000 ש"ח. לדעתי זו האופציה הראויה ביותר לפסנתר במחיר 'זול' וממש חבל לקנות משהו במחירים זולים יותר כי הם לעולם (!) לא יהיו טובים (או אפילו סבירים).
הדגם הקודם P-95 במחיר זהה גם לא טוב מספיק ואין לו תחושת שליטה בסאונד ובדינמיקה, אז לא כדאי לקנות.
עד עכשיו באמת שלא הייתה אופציה ראויה, הייתי תמיד ממליץ לתלמידים לקנות קסיו, אבל זה לא פסנתר טוב :)

בקיצור : P-105
אם ממש עולים בתקציב (כפול) P-155 או FP5 של רולנד

למעלה