פסנתר ושמאליים

Liricooli

New member
פסנתר ושמאליים

האם יש פסנתר לשמאליים? אני שמאלי, ולא מנגן על פסנתר קבוע, אך לפעמים יושב קצת על הפסנתר בבית\אצל סבתא. בדרך כלל יותר נוח לי לנגן ביד ימין, אבל אני מכיר כאלו שמעדיפים לנגן בשמאל. עניין אותי לדעת אם יש פסנתרים לשמאליים, או אורגנים לשמאליים? לסבתא יש פסנתר של שולצה משנת 1860, והפסנתר בנוי בעבודת יד, אם הוא בנוי בעבודת יד- מה הבעיה לבנות אותו הפוך? תודה, לירי.

BloodRoses

New member
מה???

לא הבנתי בכלל!! מה זה לבנות הפוך??? אין כזה דבר פסנתר לשמאלים. זה לא גיטרה!! לכל אחד יש יד דומיננטית יותר בדר"כ יד ימין גם אצל שמאלים וימנים. זו בדיחה?

אתה מתכוון למיקומם של הבאס

והטרבל? כלומר, שהצלילים הגבוהים יהיו בצד שמאל, והנמוכים בימין? אני מניח שזה מקל על שמאליים לנגן מלודיה יותר טוב, בגלל שלרוב המלודיה של הקטע היא בצלילים הגבוהים, אבל בתכלס זה ממש לא משנה. פסנתר הוא בדיוק אותו דבר לשמאליים או ימניים.

Mr Peiser

New member
אממ מעניין לא חשבתי על זה אף פעם..

אני משער שכשמתחילים ללמוד לנגן זה יכול להיות בעיה לשמאלים מכיוון שבדרך כלל הקטע של הליווי כשמתחילים לנגן הוא מאוד סטטי ואין הרבה תזוזה באזור הבסים. לעומת זאת המנגינה (בצלילים הגבוהים יותר) מסובכת יותר (באופן יחסי) והיה יותר קל לשמאלים אם יד שמאל הייתה מנגנת אותה. בהמשך ככל שהרמה עולה הליווי והמנגינה "מתערבבים" ,בערך, זה בזה מבחינת רמת הקושי..

דניעל

New member
האם יש כאן עוד שמאליים?

ספרו לנו - האם היה לכם קשה לנגן מנגינה ביד ימין? אולי אתה לא היחיד, ולכולם נוח יותר ביד ימין? בסך הכל זה נראה לי עניין של הרגל... הרי המטרה היא לפתח מהירות וטכניקה גם ביד שמאל - גם אצל ימניים! לגבי הפסנתר - אני מניחה שהנבל יצוק בתבנית מסויימת. כדי לבנות פסנתר הפוך צריך ליצוק נבל אחר בתבנית אחרת. זה לא רק הרכבה הפוכה.

Liricooli

New member
אני לא ממש מנגן

אין לי זמן לזה. הייתי רוצה להתחיל, ואני חושב שלא תהיה לי בעיה לנגן בימין באותה קורדינאציה כמו בשמאל, כי יש לי אותן יכולות בשתי הידיים. אבל הכרתי כמה פסנתרנים מצויינים שהיו שמאליים. לירי.

Liricooli

New member
עניין אותי

ורציתי לדעת אם יש כזה דבר.. בכלמקרה- תודה רבה. לירי.

כשמאלית גאה ומתעניינת בנושא

פסנתר לא היה משנה כל כך. כלומר, ברור שהוא היה משנה, אבל זה דבר כל כך נדיר וכל כך יקר לבנות פסנתר הפוך, שעדיף לאמן את הידיים. המורה שלי כבר אמרה לי כמה פעמים שאפשר להרגיש שהיד היותר דומיננטית שלי היא יד שמאל. כמישהי שלא בדיוק מסוגלת לתמרן בין שתי הידיים ומאוד מאוד שמאלית (יחסית למה שאפשר בתרבות שיש בה כל הרבה דבר שצריך את יד ימין בשבילם...), אני יכולה להגיד לכם שההבדל, עם הזמן, נעשה יותר ויותר קלוש. אם משהו, הנגינה בפסנתר פיתחה את יכולות יד ימין שלי. ד"א, בגיטרה, הייתי ממש זוועתית בימנית ואני במצב הרבהההה יותר טוב בשמאלית. סתם להשוואה, כי יש הרבה שמאליים שמנגנים מעולה בגיטרה ימנית ושזה לא מפריע להם.

Liricooli

New member
סבבה- תודה רבה

ועוד נקודה אחת היא, שבשלב מסויים יד שמאל אינה דווקא רצסיבית (כלומר, לא-דומיננטית) לעומת יד ימין. לפעמים הליווי של יד שמאל חשוב ומסובך כמו ימין, לפי מה שהסבירו לי, ולפי דוגמאות שאיני זוכר. בנוסף לכך, ברמה מסויימת הנגינה מספיק "מתוחכמת" בשתי הידיים, ככה שזה לא משנה. לירי.

לדוגמית!

אני וידיד שלי שמאלים... ופסנתרנים (הוא מנגן כבר הרבה שנים, שמונה אני חושבת, אני שנתיים). היום ראינו שלשנינו יש זריזות ושליטה רבה יותר ביד ימין מאשר ביד שמאל (על הפסנתר). דהינו, הפסנתר דורש הרבה יותר מיד ימין והיא מתאמנת, אפילו בזמן קצר יחסית (זמן הלימודים שלי), ובאותה כמות אצל אנשים שמאליים עם נטיה ליד ימין (הוא) או נטיה ליד שמאל (אני).

Liricooli

New member
בטח שהיא מתאמנת

אבל יכול להיות שהיה לך יותר קל בשמאל. תודה רבה בכלמקרה. לירי.

לא אמרתי שלא...

רק אמרתי שזה לא סיוט גדול, בניגוד לגיטרה (ימנית), שבה לא עשיתי כלום בגרוש במשך שנה.

למעלה