פסל וכל תמונה

r e d head

New member
פסל וכל תמונה

רציתי לשתף ולהתייעץ בשני נושאים שמטרידים אותי שניהם קשורים ב מראה 1. הכרות עם תמונה בתקופה האחרונה ההיכרויות באינטרנט נהיו יותר ויותר בצרוף תמונה. אם זה באתרי הכרויות כמו קופידון וגם באודיגו אחרי שני משפטים ישר באה הבקשה לתמונה. מאוד לגיטימי והגיוני שאם קיימת האפשרות עדיף לראות ולא לבוא לפגישה ולהתאכזב. ואני רואה את התמונות האלה והן לא עושות לי כלום מזמן לא ראיתי תמונה שגרמה לי לרצות להיפגש איתה אני אהבתי את ההכרות המנוטרלת ממראה - להכיר ולהרגיש את הצד השני ע"י הכתיבה שלו, הייתי מנסה לחוש את האדם ואת עוצמת החיים שבו בין המילים הנכתבות ואלו הדברים שגרמו לי להסתקרן ולרצות להיפגש במציאות. הרי בסופו של דבר פרט לקווים מאוד כללים של מראה שחשובים לי מה שקובע אם אדם "עושה לי את זה" זה מכלול שלם של תכונות שלא ניתן בשום אופן להעביר אותם בתמונה. ***************************************************** 2. פגישה מחודשת???? לפני שנה בדיוק פגשתי גבר נחמד בבליינדייט וכמו עשרות אחרים סיימתי אותה בתחושה של…לא מספיק טוב במקרה זה להבדיל מאחרים הייתה לזה סיבה אחת - המראה הוא היה קצת מלא מידי לטעמי . ובמצב שהיתי לפני שנה פסלתי את זה על הסף. פעם בתקופה הוא פונה אלי השבוע הוא עשה זאת בדרך שאני אוהבת ומשום מה זה עשה לי חשק להיפגש איתו שוב. האמת אני לא בממש זוכרת אך הוא נראה למרות שהיתי רוצה לראות אותו שוב אני חוששת קצת שהפעם זה גם לא יתאים ואני לא רוצה לפגוע מה דעתכם אולי עוד שאלה אחרונה לקינוח לפעמים זה לא בא מייד לפעמים זה תהליך ארוך אני הצעתי את זה כמה פעמים לגברים שהכרתי וזה לא הצליח האם לדעתכם אפשר להישאר רק בקשרי ידידות עם גבר למרות שהוא רוצה יותר ואולי במשך הזמן …. ז"א האם הם יכולים לקבל את זה שכרגע זה לא יזרום בקצב שהם רוצים….

ophra

New member
על תמונות ומראה חיצוני... ../images/Emo13.gif

לפי סדר שאלותיך: 1. לא מאמינה ולא אוהבת העברת תמונות באינטרנט! מסכימה איתך שחלק מהיופי של שיחות ברשת הוא היכולת להכיר את תוכנו של אדם, לפני שראינו את פניו וגופו מראה ויופי הם כל כך הרבה פעמים תוצר של עיני המתבונן.... וגם אלו יכולות לשדר שדרים אחרים בסיטואציות שונות (אבל זה כבר קשור לשאלה השניה שלך) בנוסף - במקרים בהם קיבלתי תמונות (אם הם רוצים לשלוח, מי אני שאגיד לא....?
) ואחר כך יצא לי גם לפגוש את האדם - גיליתי עד כמה התמונה לא שיקפה היו מקרים בהם התמונה החמיאה היו גם מקרים הפוכים - בהם התמונה עשתה עוול אבל מה שבאמת גורם לנו לתחושה "טובה" או "לא טובה" בנוגע למראהו של אדם אחר, לא ניתן להעביר בתמונה או בתיאור.... בעקרון - לי אישית אין תמונה סרוקה (טוב, זו לא האמת המלאה....
לפני חודש בערך סרקתי תמונה שלי עם הילדים, אבל זה עדיין מספיק בטוח כי אני לא שולחת תמונות של הילדים לכל אחד...) בכוונה לא סרקתי תמונה כדי לא "להתפתות" לשכנועים ולשלוח... ולא בגלל שיש לי איזשהי בעיה עם המראה שלי
ואפילו לא בגלל שאני לא-פוטוגנית במיוחד... מאותה סיבה שאני לא רוצה לספוג אינפורמציה מתמונה כך אני גם לא רוצה שיספגו עלי.... ועכשיו - 2. פגישה מחודשת.... אני אומרת: לכי על זה!!!!
אם הוא עיקש ועקבי במשך שנה.... כנראה שיש לו סיבה...
ובעניין התרשמות ממראה חיצוני בפגישה ראשונה או שניה או שלישית כבר אמרתי קודם שמראהו של אדם בעיננו נובע מהאופן בו אנחנו מתייחסים אליו כאדם ויש לי יותר מדוגמא אחת שאחרי קשר של זמן מסוים פתאום מישהו שנראה לי ממש-לא-נראה-טוב... כשהסתכלתי עליו שוב, פתאום נראה לי ממש די חתיך...
ויותר מזה - מי שהיה אהבת חיי האמיתית והיחידה עד כה: כשפגשתי אותו לראשונה חשבתי לעצמי: "הוא נראה מותק של בנאדם, אבל אין סיכוי שאתאהב בו, בגלל איך שהוא נראה, אין סיכוי שאמשך למישהו שנמוך ממני ב-10 סנט´ בערך..." חשבתי שזו "תעודת ביטוח"...
אז חשבתי....
ולנקודה האחרונה שהעלית (קשרי ידידות או יותר): אני בעד להמנע מ"הגדרות" לפחות בשלבים הראשוניים של קשר והכרות (זו אחת הסיבות גם שאין לי בעיה עם פוליגמיה בשלבים האלו....) נעים לכם לבלות זמן ביחד? תמשיכו לבלות אותו! אם יש בעיה של קצבי התקדמות שלא מתאימים - תמיד אפשר לדבר על זה להגיד: אני צריכה טיפה יותר לאט... כי ככה מתאים לי ונוח לי יותר כרגע... קיבל? אחלה! לא קיבל? אז לא.... זה עוד לא בשלב שזה קשה מדי לפרק... מקווה שבכל זאת לא יהיה צורך בפירוק ושיצליח!!!.... (טוב די!!! חייבת גם לעבוד קצת היום....)

נורית30

New member
אני לא!!!

בדיוק עכשיו אני חוזרת מדייט, שבניגוד להחלטה קודמת שלי, לא ראיתי תמונה שלו לפני הפגישה, ועכשיו החלטתי מחדש: אני לא יוצאת לפגישה בלי לראות תמונה שלו לפני כן. אני מדברת איתם לפני כן בטלפון, ולא יעזור שום דבר, בראש מתחילה להצטייר לי דמות, ואח"כ כשאנחנו נפגשים תמיד יש לי איזה שוק. אני לא מחפשת לראות תמונה ולהתאהב ממבט ראשון, אבל לפחות לדעת למה לצפות. ויש כאלה שכבר לפי התמונה את יכולה לדעת שזה לא בדיוק הטיפוס שלך. למשל, לגבי, בחור ששם תמונה שלו עם איזה חליפה מחוייטת ועניבה, זה לא בשבילי. ודוגמאות נוספות:

העקשנית

New member
דייט באמצע היום? איך לא חשבתי../images/Emo8.gif

על זה קודם???? אז ספרי לנו-מה לא מצא חן בו בעינייך? אלא אם הוא מציץ פה לפעמים-אז לא....
גבוה מדיי?, נמוך? רזה? שמן? שעיר? מקריח?

נורית30

New member
סתם,

חנון כזה. לא יודעת. ראיתי אותו וידיעתי שלא. קבענו להיפגש בבוקר, בגלל שהיתה היום הופעה של דיוויד ברוזה, ואמרנו שאם זה יהיה זה, נלך בערב להופעה. בואי נגיד, שבסוף הפגישה אף אחד לא הזכיר את ההופעה. בכל אופן, הלכתי לדיוויד ברוזה, חזרתי לא מזמן, היה ענק

האלי

New member
היא יצרה קשר,

אני נתתי טלפון, היא התקשרה. מתחילה שיחה. וכל הזמן היא מופתעת. - אתה לא שואל בת כמה אני? - לא, אני מניח שתגידי לי בבוא העת. היא אמרה לי את גילה (אחרי זה כשנפגשנו הסתבר שהיא מבוגרת בשמונה שנים ממה שהיא אמרה) - אתה לא שואל איך אני נראית? - לא, אם תגידי לי שאת בלונדינית מטר שישים ושבע (מטר שישים ושמונה היא קוטעת את דברי) עם עיניים כחולות, אדע עליך משהו? באודיגו, אם כל מה שמעניין אותן זה כמה אני מרוויח ואיך אני נראה אני מנתק את הקשר. אם נוצר קליק והיא מבקשת תמונה אני שולח. ואם היא מציעה את שלה, אני מקבל. למרות שמתמונה אי אפשר ללמוד שום דבר על האדם. גם לא איך הוא נראה. ולשאלתך אם אפשר להשאר בקשרי ידידות... אני חושב שרוב הגברים אחרי שיגיעו איתך למיטה ויוכלו לסמן וי על הכיבוש הזה, יהיה להם יותר קל להיות נינוחים ולשמור אולי גם על קשרי ידידות. איך אמר לי פעם מישהו (או שזו היתה מישהי?) גבר יכול לשכב כל יום עם אישה אחרת, אבל אם הוא מתאהב... אז זה כבר רציני. אישה יכולה להתאהב כל יום בגבר חדש, אבל אם היא שוכבת איתו... אז זה כבר רציני. מתאים לך? שלך, האלי.

*יערית

New member
אהבתי את הכנות האלי

וכבר אמרתי לניצת כאן לא פעם כמה שאני מתעבת את התוכנה הזו.... כן כן יש שם אנשים טובים..אבל כמה? באמת שכסף...ומראה...לא מעניין! סטטוס היה חשוב לי....שלא יהייה זקן מידי עבורי.. שמחת חיים.....ורצון להכיר אישה ולא נערת ליווי
למזלי מחקתי את התוכנה הזו מהר(היא הורדה במיוחד עבור בן זוגי) שמחה שיש עוד דרכים להכיר גברים..ואני מבקשת לא להפגע מדבריי... זו פשוט דעתי!

העקשנית

New member
רצון להכיר אשה ולא

נערת ליווי-בדיוק על זה אני מדברת. להתחבר לנפש שלנו, לנשמה, ולכל מה שמעבר לכך, ולא רק לגוף שלנו. ולרצות להיות איתנו ביחד בטוב וברע ..... לנצח נצחים...........

r e d head

New member
האלי

ראשית כל ברוך הבא לביתנו (אני כבר מרגישה כאן מספיק בבית כדי לכתוב כך) שנית...ואם אישה מתאהבת רק אחרי שהיא שוכבת זה גם מתאים?? אני חושבת שרק אחרי שיש את החיבור של נפש וגוף זאת התחלה של אהבה. שלישית...לעיניין הידידים, זאת בעיה כנראה כי אני התכוונתי בלי להגיע למיטה בשלב הקרוב אחרת לא הייתי חושבת על ידידות. אז אני יכולה להבין שעיניין הידידות עשוי להיות לא מציאותי? רביעי ואחרון...בהכרויות וירטואליות אני שואלת שתי שאלות אחרי שיחה קצרה, שהן דיי חשובות לי 1. גובה ומבנה גוף 2. מקצוע. אתה ואתם ידידי יכולים לטעון שמקצוע לא חשוב והאדם הוא זה שחשוב. לי זה חשוב בגלל מה שהיה לי פעם בבית. ואחרי זה אני ממשיכה לנסות להכיר את האדם.

האלי

New member
אותי כנראה היית מאבדת

לו שאלת אותי בתחילת השיחה או זמן קצר לאחר תחילתה את השאלות האלו, גם אם הייתי עונה מתוך נימוס הייתי נעשה מאד לא נעים והשיחה בינינו היתה מסתיימת. שריטה שלי, אבל אני מניח שלא רק שלי, היא ההתייחסות אלי כאל מפרנס. אני רוצה שיתייחסו אלי כאדם ולא כאל משאב פוטנציאלי. והשאלות האלו מרגישות לי כבדיקת מסוגלות פיננסית. אני לא ממשיך בשיחה שזה הכיוון שהיא תופסת כבר בהתחלה. אני אומר את זה במידה רבה כדי לעזור למי שמחפשת להכיר מעל גלי הרשת. אפשר לברר את זה בצורה עדינה תוך כדי שיחה קולחת ונעימה, הפרטים האלו לא יאבדו. אבל שיחה שמקבלת צביון של חקירת מסוגלות פוטנציאלית מבריחה אותי. שלך, האלי.

ophra

New member
האלי אני לא חושבת

שהאדמונית מתעניינת במקצוע של בן שיחה כבדיקה בנוגע ליכולת הפירנוס הפוטנציאלית שלו... גם אני, בתחילת דרכי ברשת, ייחסתי חשיבות מסויימת לעיסוק ולא מטעמי פרנסה אלא מפני שיש עיסוקים מסוימים ש"מושכים" אותי יותר מאחרים אני לא רוצה לפגוע באף אדם ואף מקצוע אבל אני אתן דוגמא בכל זאת... אם איש שיחי עוסק בקולנוע או תקשורת זה הרבה יותר מושך ומסקרן מאשר אם הוא עו"ד או רו"ח
אבל אלה כמובן רק דוגמאות וגם הזמן והנסיון לימדו אותי שלא תמיד המקצוע והעיסוק מעידים על טיבו של אדם.... אולי רק קצת...

r e d head

New member
תודה עפרה והאלי

אני לא חשבתי לפרש אני לא בתחילת דרכי...אני יכולה לעשות לכם בית ספר אני פרנסתי את פרק א´ שלי ולמרות זאת אני לא מחפשת מפרנס לפרק ב´ אני מעוניינת להכיר אדם אחראי
שמפרנס את עצמו בכבוד
וחיי ברמת חיים לא פחותה משלי וגם השכלה למרות שזה יותר גמיש מבחינתי. הבנת את זה ברוך???? לפעמים אנשים, בטעות, משליכים על אחרים מחשבות ופוסלים דברים על סמך הניסיון שלהם בחיים בלי לדעת שיכול להיות עוד משהו שהם לא חשבו עליו על כן אני משתדלת לא להיות נחרצת בקביעות שאני קובעת לגבי אנשים אחרים לפעמים מתפספס לי התשובה לא רק לעפרה למרות שהיא בהמשך לתגובה שלך, היא גם להאלי. ובקשר להכרויות וירטואליות הכל יכול להיות אין כללים ואין חוקיות שיחה יכולה להיות שעות על גבי שעות בלי לשאול שום פרט אישי ולהיות מדהימה ובסופו של דבר יוצא גבר שמחפש כיבושים והסיבה שלא שאל אותי שום פרט אישי על עצמי היא שלא מעניין אותו ויכול להיות ההפך הגמור עיצבנתם אותי קצת שבת שלום לכולם

ophra

New member
red קבלי התנצלותי....

מעולם לא מתכוונת לעצבן אף-אחד! (ובטח לא בערב שבת....
) מקווה שזה לא היה עיצבון קשה מדי... שבת שלום גם לך יקירה

*יערית

New member
דילמה....

לא התנסיתי בזה ולכן התשובה שלי פשוטה ..... מעולם לא פרסמתי תמונה..בואי נאמר שלא היה צורך כי לא ביקשו יצאתי מאז גרושיי עם בחור אחד שהכרתי בוירטואל ולא היה צורך בתמונה הוא כמוני לא בעד "למכור" את עצמי בגלל המראה שלי.. השני שיצאתי איתו ועדיין נמצאת איתו בקשר הוא בן זוגי ושם לעולם לא שאלנו על מראה וחיצוניות. גם כאשר לראשונה נפגשתי עם בן זוגי הבטתי בו וראיתי את הנשמה הגדולה שלו כמו שקראתי במילים....היופי היה שולי....ואת האמת לא חשתבי שיצא מזה משהו כי רק יצאתי מקשר.... לגבי האם ניתן להשאר בקשר ידידותי עם גבר שרוצה ואת לא... כך אני נהגתי לבקש בעבר לא תמיד זה יצא לפועל...והיו שאכן נשארו ידידים אבל עם הזמן זה התשתש.... אבל לגבייך..אם נחמד לך עם אדם מסויים ותוכלי להעביר לו את הרצון שלך לידידות ואולי כן ואולי לא יתפתח משהו מעבר לזה עם הזמן בצורה שהוא יבין ויסכים ,אז אחלה!!!! במידה ולא מסכים....אז לא. ביננו..אנחנו תמיד מבקשות ידידות מגברים שאנחנו לעולם לא נרצה מהם יותר מזה! כי בתוכך את מחפשת יותר מזה..אבל לא איתו!אז הוא יודע שזה סתם בזבוז של זמן ולכן לא מסכים לזה(גם את לא היית מסכימה לזה במידה והיה הפוך...נדמה לי) אני רואה שפיספסתי הרבה שירשורים על הכרויות של גברים .. יש לי מה לכתוב אבל לא מוצאת את הזמן..... מתנצלת....עד שאני יחזור לעצמי(כשהילדים יהיו עם אביהם) ד"ש לכולכן..וחג סוכות שמח

העקשנית

New member
מנסה לענות לך../images/Emo63.gif

1. תמונות-אני הצצתי דווקא בקופידון-סתם מתוך סקרנות, ודווקא ראיתי שם שניים שכן עשו לי את זה. לא נרשמתי-אז לא יכולתי לכתוב להם. הנחתי לזה וחזרתי לבדוק שוב לאחר שבוע-רציתי לראות האם עדיין אותם אנשים מוצאים חן בעייני בתמונה-ואכן כן-אלא שבפעם השנייה הם נראו לי קצת שונה.......ראיתי דברים נוספים. בקיצור-לדעתי לראות תמונה רק יכול להוסיף-אבל בשום אופן לא יכול להיות תחליף לפגישה. לכן-אם את רוצה מאד לפגוש מישהו-תתעקשי ואל תלכי לפי התמונה-מקסימום-תתאכזבי. וכך גם אם מישהו רואה את תמונתך ופוסל-ואת רוצה להפגש-תנסי לשכנע.... אם אין לך תמונה שלך-אז נסי להפגש עם מי שאת רוצה בלי. 2.לגבי זה שנפגשת ורוצה להפגש שוב-לכי ותפגשי איתו. מנסיון שלי-בפגישה שנייה את יכולה פתאום כן לחבב אותו ודברים שהפריעו לך במראה-יכולים להראות שוליים אם משהו באישיות שלו ימצא חן בעייניך. אם הוא שמן-תמיד אפשר לעשות דיאטה. אל תפסלי-תני צ´אנס.... 3.לגבי הקצב-את יכולה להיות כנה ולאמר מה את מחפשת, ושאת כרגע בשלב של חיפושים ומעוניינת להפגש עם מה שיותר, כדי לדעת מי הכי מתאים לך. ולגבי הקצב-זה עניין של משא ומתן והתאמה אישית. לא יודעת מה זה קשרי ידידות-ללא סקס? עם סקס אבל בלי התחיבות? ברגע שתגדירי-ותהיי כנה עם הצד השני-ותאמרי מראש הכל בגלוי-לדעתי הכל יסתדר-מי שיתאים לו-יזרום איתך-מי שלא-לא. עניתי?

עוף כנף

New member
כשהיינו ילדים...

(עדיין לא קראתי את התגובות, אז...) כשהיינו ילדים למדנו ש: אל תסתכל על הקנקן.. והיום אנחנו כבר לא ממש ילדים והחיים עצמם למדו אותנו שהמראה אינו משקף את פנימיות האדם. אבל יש כאן דילמה: גברים רבים חושבים שהם הכי: *הכי יפה *הכי מקסים *נראה 10 שנים פחות מגילו (בעיני עצמו, כמובן) *הכי חטוב *הכי אטלטי.. ומבקשים תמונה "כדי לא ליפול"...
אם אינך שולחת תמונה, ואפילו אם את "מלכת היופי", הם מדמיינים אותך כדוב אפריקאי שעבר ארוע אטומי, אחרת, למה את לא שולחת תמונה? מה יש לך להסתיר? בדרך כלל התמונה באמת אינה משקפת את פנימיותו, וזה בעצם מה שחשוב. יופי הוא בעיני האוהב... בדרך כלל האוהבים יותר לא יחשבו עלינו במושגים של יופי, אלא במושגים של תכונות. פעם מישהו שלח לי תמונה. לפני כן הוא שאל אם יש צורך, ואני אמרתי שלא. בכל זאת - שלח ואח"כ שאל: נו , אז מה את אומרת? מה אני אומרת? מה יש לי להגיד? זו רק תמונה... הזדמנות שניה? למה לא. אם הוא נשמע נחמד, - לאט לאט מתרגלים גם למראה, לחיצוניות. לגבי ההתלבטות האחרונה שלך, ואני מניחה שגברים יוכלו להגיב נכון יותר, נראה לי ש(רוב)הגברים לא מאמינים בקשרי ידידות... אלא ב"תכ´לס"... בזוגיות שתיתן להם הרבה יותר מזה. ו-תקנו אותי אם אני טועה !

1.מי שמבקש אחרי שני משפטים

תמונה זוכה ממני ב"יאללה ביי" !!! ולא בגלל שמראה חיצוני אינו חשוב בכלל (וכאן אסביר בהמשך), אלה כיוון שמי שמתעניין במראה החיצוני שלי כבר במשפט השני לא שווה התייחסות מבחינתי. למה? אולי אני יפיפיה אבל טיפשה כמו נעל? אולי אני מכוערת אבל האדם הכי מדהים בעולם? מי שמתייחס אלי כאל קנקן לעולם לא יוכל להכיל אותי
לאחר שיחה שהאדם הצליח לעורר בי עניין (ואין רבים כאלה לצערי
),אם יבקש תמונה - סבבה אשלח וגם ארצה לקבל אחת בתמורה שהרי נאה דורש,נאה מקיים. אם הצד השני לא יבקש,אני עצמי לא אחשוב לכיוון. לומר שהמראה כלל לא חשוב זו היתממות לשמה ,הוא חשוב אבל ברמה של אסטתיקה, ברמה של מה דוחה אותי במראה של אדם (צורת עיניים מסויימת,רזון מוגזם),לא מעבר לזה.תמיד אמרתי שבפגישה אני יכולה לומר אם זה לאו מוחלט ,אבל כן דורש יותר מפגישה אחת ועל כן,כל מה שאינו לאו מוחלט = אולי. (וכמובן שפגישה תבוא תמיד אחרי שהאדם עורר בי סקרנות לשמה,לא בגלל איך שהוא נראה אלה בגלל מה שנאמר בה,בשיחה). מסקנתי - תמונה יכולה להוות אינדיקאציה מסויימת יותר ממשית מתאור במילים, אבל גם בלעדיה אם האדם סקרן אותי לא תהיה לי בעיה להפגש. 2.פגישה מחודשת - יש לי הפתעה בשבלך,ניסיתי את זה ואדם שבפגישה הראשונה ממש לא מצא חן בעיני,בפגישה שניה לאחר המשך שיחות וירטואליות הצליח לעשות לי את זה ובגדול ( חחחח ואני יצאתי לפגישה השניה בידיעה שהנה צומחת כאן ידידות מופלאה). 3.אני בעד,השאלה מה הצד השני חושב. לי אישית יש כמה חברים טובים שמאוד רצו אותי כבת זוג אך מבחינתי זה היה ברור שלא וגם הבהרתי את הנקודה, עברו לעיתים שנים ונשארנו חברים (ואלי באים עם בנות הזוג החדשות לקבל חוות דעת
).

amigor

New member
ניצת ../images/Emo45.gif

קשה לראות את התמונה כשאת בתוך מסגרת עמי

למעלה