פסלים מברונזה

Dror Bar

New member
פסלים מברונזה

אני מקווה שתוכלו לעזור לי. באחת מהערים שאני יוצר יש זוג פסלים של אריה מאבן( גודל אמיתי) והתושבים אוספים כסף בשביל לקנות זוג מברונזה. כמה פסל ברונזה של אריה בגודל מקורי יעלה במטבעות נחושת, כסף,זהב,פלטינה. כמה כסף התושבים יוכלו לאסוף עם יש 2000 תושבים שכל אחד מרויח 1 כסף ליום? כמה זמן יקח להם?

tapas tapas

New member
אני חושב שזה תלוי בעולם

עד כמה החומרי גלם של ברונזה נפוצים? מי כורה את חומרי הגלם של הברונזה? מי האדונים של התושבים? מי יספק להם את הברונזה? האם האדונים? אז השאלה היא בכמה ימכרו להם את חומר הגלם של הפסל? וכמה כסף ידרוש הפסל בעבור הפסל? אולי זה גם אותו הבן אדם עבור שניהם. וצריך להיות גם הסכמה מצד האדונים של התושבים ואולי גם תשלום. אפשרות שניה, אתה יכול לציין תקופה בהיסטוריה ותרבות, ולשאול כמה לאנשים שחיו ביישוב בתקופה ובתרבות המסויימת הזאת היה עולה להם לקנות פסל מברונזה. ואז מישהוא שמבין בזה יוכל לענות לך.

הרבה יותר זול מאבן

ולו בגלל העבודה. לפסל באבן זה מאוד קשה - צריך לאט לאט להסיר שבבים מהסלע הגולמי, ולקוות שהוא לא יחליט להיסדק בגלל שנתת מכה חזקה מידי. ברונזה לעומת זאת היא סיפור הרבה יותר פשוט - משתמשים בטכניקה שנקראת "השעווה הנעלמת" בה יוצרים את הפסל משעווה (קל ופשוט) או מיציקת שעווה לתוך תבנית על בסיס קרמי, מצפים אותו בחימר, שקולט את הפרטים הקטנים ביותר של השעווה והופך למעשה לתבנית כאשר הוא מתקשה. אחרי שתבנית החימר ובתוכה פסל השעווה מוכנה, יוצקים דרך פתח מלמעלה את הארד (ברונזה) המותך, וזה ממיס את השעווה ו"מעלים" אותה, ונכנס במקומה לכל החריצים הקטנים שבתבנית החימר. אחרי שהעסק מתקרר שוברים את החימר וחושפים את פסל הארד. כל מה שנשאר עכשיו זה לשייף כמה פינות בשביל הגימור, והנה, יש פסל ברונזה, בזמן ובעלות נמוכים בהרבה מאשר עבודת אבן. בטכניקה הזו השתמשו ביוון העתיקה ליציקת כל פסלי הברונזה המפורסמים, ועדיין משתמשים בה בבנין שבאפריקה, להכנת פסלי-ראשים מורכבים ביותר. הסבר באמצעות אנימציה של הטכניקה כפי שמשתמשים בה כיום, ניתן לראות כאן: http://www.jepsculpture.com/bronze.html

tapas tapas

New member
שאלה

מה זה בדיוק ארד? זה סוג של ברונזה? ואיך זה שהצליחו לעשות חרב ארוכה מארד ומברונזה לא?

בדיוק כמו ההבדל

בין כסף לסילבר - האחד בעברית, והשני בלועזית. אין שום בעיה ליצור חרב ארוכה מארד/ברונזה - פשוט היא תהיה אמינה וטובה פחות מחרב ברזל או פלדה.

tapas tapas

New member
חשבתי פשוט

שלא מייצרים חרב ארוכה מברונזה בגלל שהיא היתה לבטח נשברת בקרב לאחר זמן קצר.

minyman

New member
אתה בתור DM צריך להכלית..

אא.. זה תלוי בשתי דברים.. כמה הפסל שלך שוקל.. וכמה שווה כל קילו של נכושת.. אחרי זה תוסיף עוד כסף על העניין של העבודה עצמה, לאדם שיעשה אותה. איזה אמן או משהו כזה..

מירטל

New member
הלו! זה פורום משחקי תפקידים!

לא פורום מתמטיקה! "כמה פסל ברונזה של אריה בגודל מקורי יעלה במטבעות נחושת, כסף,זהב,פלטינה. כמה כסף התושבים יוכלו לאסוף עם יש 2000 תושבים שכל אחד מרויח 1 כסף ליום? כמה זמן יקח להם? " זו שאלה שאני יכולה לשאול תלמידים בכיתה ח', לא שאלה שפותחת דיון בפורום הזה, למה ? אתה שואל, מכמה סיבות : א. באף עיר, אבל באף עיר, אין מצב שכל התושבים מרוויחים את אותו סכום, הקבצן בפינה לא מרוויח כמו המלך של העיר, והילד בן השלוש לא מרוויח כמו הסוחר הוותיק בפינה, ברור? ב. בעולם דמוי ימי הביניים של מו"ד, אין מצב כזה הכנסה קבועה, בעיקר לא בעיר של סוחרים ( שלהם אין הכנסה קבועה בדרך כלל), הכנסה קבועה של X כסף ליום היא המצאה של שכירים, שאין הרבה כמוהם בערים פנטסטיות. ג. אם אני אתן לך את הנתונים על מחיר של הפסלים בזהב, כדאי שתוכל לחשב לבד את מחיריהם בכסף, נחושת וכו', גם אם זה בעזרת מחשבון. ד. אין מחיר קבוע - אמן וותיק ידרוש מחיר שונה מאשר אמן מתחיל, פסלים חלולים יעלו פחות מפסלים מלאים, החומר יעלה פחות בעולמינו שלנו, קצת יותר בעולם דמויי ימי הביניים של מו"ד, הרבה יותר בעולם שבו המתכת נדירה כמו רומח הדרקון, והון שאתה לא יכול להתחיל לחשב בעולם כמו השמש השחורה. עכשיו תנסח מחדש את השאלה ( ואולי תסביר לנו גם למה אתה שואל אותה).

Dror Bar

New member
אוקי נסיון לניסוח מחדש

בעולם הנוכחי יש אלים שלכל אל יש חיה( כמו גלגל המזלות הסיני לדוגמא). במקדש של העיר ישנם שני פסלים של אריות- החיות של אל השמש ה'זורח'. החיות בנויות מאבן ואנשי הכפר מעוניינים ליצור פסלים חדשים במרונזה. העיר עצמה נמצאת ליד נווה מדבר והם צריכים ללכת די רחוק בשביל לקבל את הברונזה. בינתיים הם חוסכים כסף בשביל לממן את הפסל ואת החומרים. הפסל צריך להיות מלא (לא חלול) , ועשוי מאומן מעל הממוצע. רציתי לדעת כמה כסף הם עוד יזדקקו בשביל לקנות את הפסל ( בעיקרון הם אספו עשירית מהכסף), בשביל להכניס את זה לעלילה.

הכי פשוט

ליצור את הפסל במקום אחר ולהוביל אותו לעיר. הרבה יותר נוח מלהוביל את כל המרכיבים וליצור אותו שם. הטכניקה בה ישתמשו כאן היא זו של השעווה הנעלמת, ובגלל החשיבות הדתית, ועלויות ההובלה והיצירה (עלות החומר היא משנית מאוד כאן) הייתי מציב לפסל מחיר די גבוה - משהו כמו כל ההכנסות של העיר ממיסים למשך כמה חודשים עד שנה.

מירטל

New member
הרבה, הרבה מאוד.

אתה כנראה שייך לאיזור שקרוב לשמש שחורה, אבל יש לך שלוש עלויות גדולות שצריך לקחת בחשבון : א. עלות החומר עצמו - עכשיו, אם יש לך דמויות שמוכנות לקחת על עצמן לטייל בעולם ואולי להוזיל את עלות חומר הגלם ( נסיעה למקום שבו חוצבים אותו, או חציבה עצמית של הדבר הזה), אפשר להוריד את המחיר. ב. עלות היצירה של הדבר הזה : אמרת דת, אמרת עלות בילתי אפשרית, אבל אולי גם את זה אפשר להוזיל, ומה אם למצוא איש דת שיהיה מוכן לעשות את זה רק למען הדת? ג. הובלה - אם מדובר בחומרים בלבד או בפסלים עצמם, מדובר במשימה קשה ויקרה. עכשיו - אתה יכול להגיד :" כל זה יעלה מיליון מטבעות זהב" ולשלוח את הדמויות להשיג את הסכום המטורף הזה, או שאתה יכול לשלוח אותם לשלוש משימות שונות ( שהן יעבדו קצת מה יש ?).

למעלה