פסיקות Bios תחת 32Bit Protected Mod

• פותח הנושא hll
  • פורסם בתאריך

hll

New member
פסיקות Bios תחת 32Bit Protected Mod

אוקי אני מנסה לכתוב (לשם הכיף ההבנה וההנאה לא משו רציני מידי) קרנל של מערכת הפעלה ואני מעוניין לנסות בכל דרך אפשרית להשתמש בפסיקות שמציע ה BIOS כאשר אני תחת 32 Bit Protected mode (80x86) עכשיו מכיוון שצורת ה Adrassing מן הסתם שונה אז זה יהיה קצת בעייה להריץ את השגרות שנמצאות בווקטור הפסיקות (אותו אחד של Real Mode) חשבתי אולי להעתיק אותם למקום אחר ולנסות תרגם הכל בזמן ריצה זה נראה לי חולני ומסובך יש עוד רעיונות או משו שאתם יכולים להאיר את עיני?

hll

New member
רק שתדעו אני נשען על זה:

ממש כיף לקרוא את זה http://www.osdever.net/tutorials/brunmar/tutorial_02.php (אגב תיקון ללמעלה: Addressing)

codec

New member
מישהו יעבוד קשה

או אתה או המחשב... פעם, הדרך ה"נפוצה" היתה לחזור ל-real mode, לקרוא לפסיקה, ולחזור ל-protected mode. הדבר דרש קצת תיחכום מצד המפתח, כי יש צורך להעביר את כל המידע שהמשתמש רוצה להעביר ל-BIOS לאזור זיכרון שה-BIOS יכול לקרוא. לדעתי עדיף, אם אתה כבר עובד קשה, לכתוב את הקוד לבד שירוץ ב-PM. גם יותר לימודי, גם יותר כיף וגם יותר מהיר.

hll

New member
אין לי מושג מאיפה להתחיל

יש לך בשבילי קצת חומרים על כל הפורטים האלה ובלאגנים ? (כמו בשביל קריאה מההארד דיסק, דיבור עם הכרטיס מסך וכאלה)

codec

New member
הדבר הראשון שמצאתי

יש כל-כך הרבה אתרים ומסמכים על הנושאים האלה. זה האתר הראשון שמצאתי, הוא ייתן לך נקודת התחלה. לפחות תוכל לראות מה להמשיך לחפש ב-google. יש לי גם המון מידע בבית, אז אם יש לך שאלות ספציפיות, תשאל.

codec

New member
אני לא חושב שהוא עושה את זה

הוא עובד מול מערכת ההפעלה. windows לא משתמש ב-BIOS אלא מממש את הכל לבד.

erezsh

New member
אוקיי, מה זה משנה?

אם זה עושה אותו הדבר, ונראה אותו הדבר, למי אכפת איך זה ממומש? לא?

hll

New member
כי אני לא עובד על DOS (..)

ניסיתי לחפש (כן אני גם מאוהבי גוגל) אבל כנראה הקשתי Keyords לא 'משו' מה אתה מציע לחפש?

hll

New member
רק חבל גם שכל הלינקים בעמוד שנתת לי

שבורים ... :/

codec

New member
../images/Emo52.gifאיזה פאדיחות...../images/Emo163.gif

ככה נפלתי בביקורת QA... טוב, ננסה שוב. רוב האתרים מכילים מידע ישן, אבל זאת נקודת התחלה טובה, לדעתי. קודם כל, הנה אתר שאני מכיר כבר 10 שנים. תמיד אפשר למצוא שם משהו שימושי. את VGADOC אתה יכול למצוא כאן, ושם יש הרבה מידע על עבודה מול כרטיסי מסך. אמנם לא הכי חדשים, אבל זאת התחלה (אם אתה רוצה כרטיס מסך ישן לניסויים, יש לי כמה). לעבודה מול sound-blaster , יש לך את האתר הבא. לעבודה מול דיסקים ATA, תסתכל באתר שלמטה. בנוסף, תחפש "ATA" ב-programmersheaven. יש שם עוד דברים. שיהיה לך בכיף. אשמח לעזור גם בעתיד.

למעלה