פסיפלורה

ירח3

New member
פסיפלורה

שלום האם אפשר לגדל פסיפלורה בעדניות? בתודה

eli h

New member
פסיפלורה באדניות

שלום לא רצוי לפסיפלורה שורשים מעמיקים לכן רצוי עציץ גדול ועמוק בעל ניקוז טוב. היא גודלת כמטפס לכן צריכה גם תמיכה וצריך לקחת בחשבון שהיא נכנסת לשלכת חלקית בחודשי החורף. בהצלחה אלי

פסיפלורה

אצלי היא גדלה הן באדמת והן בעציץ מרובע 40X40 בעציץ מתפתחת לא רע אך באדמה עדיף. חשוב מאוד לקבע את העציץ כי הזזה שלו תתלוש מהשורש את הפסיפלורה הנאחזת בגדר. (אין חכם כבעל נסיון מר). אגב, למישהו יש מושג מדוע הפרחים נושרים בשלמותם לאחר הפריחה?

eyalhefetz

New member
משום שהם לא מופרים.

אני נאלץ להפרות אותם ידנית אחרת - לא יהיה פרי. אין לי מושג למה, אבל משום מה קשה לחרקים להפרות את הצמח הזה.

ירח3

New member
שלום אייל

איך אפשר ידנית להפרות פסיפלורה ? בתודה

גם אני רוצה לדעת....

גדלו לי בימים האחרונים פרחים עגולים כמו בריכות קטנות ..הייתי אומר אפילו מוזרים. לא ידעתי שאפשר להפרות אותם - בבקשה שמישהו יסביר איך. תודה.

eli h

New member
הפרית הפסיפלורה

שלום החלק הצהוב הבולט מהפרח הינו החלק הזיכרי עם אבקה צהובה. מתחתיו נמצא עמוד העלי עם החלק הניקבי. הבעיה שהם לא פוריים בו זמנית הטבע דואג שהפרח לא יפה את עצמו. הפרחים פורחים כ30 שעות בהתחלה החלק הזכרי זמין ולאחר מכן החלק הניקבי. להפריה דרושים לפחות שני פרחים כאשר האחד נפתח לפני זמן קצר והשני ותיק בן כ 20 שעות. לוקחים מקל צמר גפן כזה שמנקים בו אוזנים ומשפשים באבקנים (החלק הצהוב בצורת צלב) שבמרכז הפרח הצעיר. לאחר מכן משפשפים בעדינות לתוך מרכז הפרח הבוגר מתחת לאבקנים. במידה ויש אפשרות לבצע את התהליך בן שני צמחים שונים עדיף. ככל שעל הצמח יהיו יותר פרחים פתוחים בו זמנית (צמח בוגר יותר) סיכויי ההפריה הטבעית על ידי חרקים ושאר בעלי החיים גבוהים יותר. בהצלחה אלי

למעלה