פסיפלורה

avidadon

New member
פסיפלורה

האם שימוש יומיומי בפסיפלורה עלול למכר? תודה

avidadon

New member
מה זאת אומרת?

את מתכוונת לאמר שזה ממכר כמו וואליום?

לא!

כל מי שאינו רופא, או שהוא לא עשה ניסוי על בני אדם בצורה מתאימה לא יכול להגיד את זה! ההשפעה של הפסיפלורה היא הרגעה, בניגוד לווליום שמספיק 5 מיליגרם להרגיע אדם בוגר במשקל של 75 ק"ג, מהפסיפלורה צריך כמות של פי 1000 לפחות כלומר 5 ג"ר. הבעיה היא כאשר משיהו לוקח את זה מעבר לזמן הקצוב במידה והוא לקח את זה כצמח מרפא והוא ממשיך לקחת את זה אחרי, זאת הבעיה ולא אחרת. צום קל

לא בדקתי התמכרות אבל...

זה לא אומר שזה לא ממכר. מבחינה מדעית, פיזיולוגית - או שכן או שלא. נפשית? כל מי שמתרגל לחומר חיצוני שירגיע אותו, לא ילמד להרגע לבד, ובכך יפתח התמכרות. זה נכון במיוחד לגבי שינה. ההשפעה על המוח דומה (ואני לא מתייחסת לכמויות) פסיפלורה, ורבנה וכדומה, "מרדימים" את המוח כמו וליום ומרגיעים דומים. יש שאומרים גם על מריחואנה שאינה ממכרת ואינה דופקת את המוח. זה שזה חומר טבעי, לא אומר שזה לא מזיק. גם מורפיום טבעי, וטבק, וקפה - זה לא עושה אותם בריאים. עדיף לטפל בבעיה: להעלות את הרגשות, לעבד אותם וכו´ אני גם נגד לקיחה קבועה של רסקיו, למרות שהוא בפירוש אינו ממכר. יש לרקוח לאדם את התמציות שמתאימות לו, כך שגם יגנו ויחזקו וגם יעוררו עבודה על הבעיות האמיתיות. אדם בטיפול שיש לו המון פחדים והתקפי חרדה, אני בונה לו 2 בקבוקים: אחד שוטף ואחד למצבי חירום זה הרסקיו שלו אך בנוי להתאים במדויק לאופי ההתקפים ולדברים שעולים בהם. לא ציינת לשם מה הפסיפלורה, אולי נוכל להציע פתרונות אחרים, בריאים, טובים ומועילים פי כמה גמר חתימה טובה!

לנאוה

חומר טבעי גם אם הוא לא הכי טוב עדין עדיף על סינטתי. מה קורה אם יש אנשים אשר מבחינה רוחנית/נפשית עדין אינם בשלים ויכולים לראות לתוך תוכם (או שהם מפחדים ממה שהם יראו וכו´) לא עדיף לתת להם פסיפלורה ושאר "מרדימים" שיהי להם יותר קל עד לזמן בו הם עצמם יוכלו לטפל בהם? או עד אשר הם ילכו לטפול (יש כאלה שמפחדים מטיפול). ורק עוד דבר נוסף יש סתירה בין מה שכתבת בהתחלה "...או שכן או שלא. נפשית?" ואח"כ "...אני גם נגד לקיחה קבועה של רסקיו, למרות שהוא בפירוש אינו ממכר" יש כאן בעיה לוגית. גמר חתימה טובה והמשך צום קל ונעים

רובינהוד יקר,

אני מלאה בסתירות, תתחיל לעקוב זה חלק מהיופי שלי, וגם מהקשיים כל האישיות שלי זה מכלול של תכונות סותרות. אבל... בטח שאתייחס לשאלתך ברצינות. קודם כל, לדעתי השפעת הפסיפלורה לא שונה מזו של הואליום - משתיק את הפחד, מרדים את המוח ועד כמה שידוע לי, מזיק באופן מינורי מעבר לזה, פרחי באך עובדים בצורה כל כך עדינה שניתן לחסום את עבודתם בכוח של מחשבה. לכן, בדרך כלל אינני אומרת למטופליי מה שמתי להם בבקבוק. גם אם אנשים לוקחים רסקיו כדרך קבע, או לעתים קרובות מדי כמרגיע לאומי, הרי שדרך עבודת התמציות שונה: כלומר: גם אם אדם לוקח את הרסקיו באותה צורה שאני מתנגדת לה, אם משהו מהתמציות מתאים - תהיה שם עבודת מודעות כלשהי, כי התמציות מעלות את הדברים למודעות ומסייעות בידי הלוקח אותן, להתמודד עם מה שעולה. אם יש תמציות שאינן מתאימות, עדיין לא יהיה נזק
הצלחתי להבהיר את הסתירה? גמר חתימה טובה!

למעלה