פסיפלורה עצובה

BestBiker

New member
פסיפלורה עצובה

פסיפלורה בת שנתיים שהניבה יפה והייתה כולה ירוקה ושופעת, בחורף השילה בחלקה את עליה והצהיבה. אינה מושקית כרגע לאור גשמים בשפע. חשופה לשמש.
למישהו פתרון?

מ ש ה 53

Well-known member
2 פתרונות בעצם.
1. פסיפלורה אינה צמח שמאריך ימים, ותוך שנתיים או 3 היא מסיימת את תפקידה עלי אדמות.
אז יתכן שהיא הגיע לסוף חייה, אבל איני מאמין שזה כבר קרה כאן אצלך.
2. קר. בקור הפסיפלורה נשירה מותנית, וסביר שבהמשך, עם התארכות הימים ועליית
הטמפרטורה, היא תשוב לאיתנה.

BestBiker

New member
תודה

בונה על תשובתך ומקווה שהיא בנשירה מותנית, היא צעירה מדי מכדי למות, אני מכיר תמותת פסיפלורה לאחר 5 שנים. מחכה לאביב שכבר בפתח עם פריחת הדובדבן הפעמוני.

מיכי 10

Member
רציתי להוסיף, שאני עוקבת אחרי כמה שיחי פסיפלורה.

רובם נמצאים במקומות שונים בבית החולים שיבא. יש שם גדר אחת עם שיחי פסיפלורה מטפסים, מלאים עלים ירוקים יפים ובריאים, אבל אף פעם לא ראיתי שם ולו פרח אחד, כך שכמובן גם פרי אין.

אבל בכמה מקומות אחרים, יש שם גדרות שפסיפלורות מטפסות עליהן, פורחות יפה (אחד הפרחים הכי מקסימים ומסקרנים בעיני) ונותנות פירות (שאפילו זכיתי לאכול כמה בודדים וטעימים מהם). אבל אחרי העונה, הן בשלכת כמעט מלאה, נראות מסכנות ועלובות. אך אל דאגה, אחרי החורף הן שוב מלבלבות, ובהמשך גם פורחות ונותנות פירות.

כנ"ל אצל השכנים של בת אחת שלי; השכנים, שיש להם גדר משותפת בין הגינות, שאלו אותם לפני שנים אחדות אם יהיה בסדר אם הם ישתלו שיחי פסיפלורה ליד הגדר, כי היא תתפשט כמובן גם אל הצד של בתי. לא היתה שום התנגדות, והשכנים אמרו שברור שהפירות בצד של הבת שלי הם בשבילה ובשביל משפחתה. אז נכון שהפסיפלורה מטפסת גם קצת על עץ הלימון של בתי, הסמוך לגדר, אבל זה לא מפריע. מכסימום אפשר להזיז בעדינות.
והפירות טובים ומשמחים!
ובחורף - גם אצלם השלכת לא יפה. ויודעים שהכל יתחדש שוב. כך זה כבר כמה שנים, ולא היה צורך לעקור כלום.

מיכי 10

Member
נכון, כזאת לא ראיתי (חוץ מאשר כששלחת פעם את הקישור הזה),

אבל אני מעדיפה את פרחי השעונית הרגילים שאני מכירה, וצילמתי המון כאלה, כי תמיד אני מתלהבת מהם מחדש. :)

מיכי 10

Member
בהחלט כן
זו דרכה הטבעית. ויש אנשים שרק בגלל

המראה הלא יפה והכאילו מוזנח וגם מאכזב של הפסיפלורה כשהיא בשלכת, מוותרים על שתילתה (או זריעתה?) בגינות שלהם, וחבל. כי זו תקופה שעוברת, והצמחים חוזרים להיות יפים ומניבים.

dudi4321

Active member
וסיפור עצוב על פסיפלורה

השוכר החב"דניק גידל פסיפלורה לתפארת. עלתה ופלשה לתוך גג רעפי בטון (מימי שנות החמישים). ברוב טפשותו תלש את השיח ושבר רעפים. הם התלוננו שהבית נוטף מים בחורף. עזבו וכעסו והתריעו שיתלוננו שהבית לא ראוי למגורים.

מ ש ה 53

Well-known member
דיי נו דודי! כל חב"דניק הוא דובר אמת ורק אמת.

מימיי לא פגשתי חב"דניק ששיקר.
כן פגשתי ראש ממשלה שמשקר כל הזמן, אבל הוא חילוני.

dudi4321

Active member
אצלי בעציץ בעבודה

זרעתי פסיפלורה ומנבט אחד שהצליח, גדל לי לתפארת שיח די מנוון. לעולם לא פרח אבל הוא לפחות 5 שנים. ענפים דקיקים מאד. מטופל בהשקיה ומנורת פלואורסצנט חזקה מהתקרה. מדשן קמצוץ של חנקת אשלגן פעם בכמה חודשים.
&nbsp
כנ"ל 2 דקלי תמר בעציץ נוסף. עלים דקיקים. מחזיק מעמד באותם תנאים כבר 10 שנים. אין גזע רק עלים ארוכים. זרעתי מתמר טעים שגדדתי ושאכלתי.

מ ש ה 53

Well-known member
תמיד ידעתי שאתה סאדיסט שמתעלל היטב בצמחים. כעת הוכחת זאת
קבל עם ועדה.

dudi4321

Active member
תנאים לא תנאים

היה לי גם פיקוס באדנית מעל ארון, שגדל מאד מאד לאט עד שמת מהמלחה. 20 שנה גדל.
תנצבה

dudi4321

Active member
ואחרי שנים שלא שתלתי פסיפלורה, רק רציתי

פתאום רואה על עץ הזית פסיפלורה סגולה בשלה. לקחתי סולם וקטפתי.
הסתבר שהגדר של השכנים פלשה (בכייף) לחצר שלי. ובאותה שנה ושנים נוספות סכיתי למלאי עונתי קסום. מאז אני מאמין בניסים.
אופס
בכוח המחשבה שיכול ליצור מאפס.

חוזר בי
שברו לי 2 אקליפטוסים צעירים כי אמרו "שאקליפטוס לא גדל בחצר"

מיכי 10

Member
סתם שיהיה, אחת מהרבה תמונות פסיפלורה שצילמתי.

(מצאתי אותה כשחיפשתי תמונת תונברגיה עבור משה).

למעלה