פסילות

מצרים הפסידה?

מבחינה מדינית זה היה ניצחון גדול למצרים... אבל ההבדל העיקרי הוא אופי המלחמה, ברור שלא צריך להרוג את כולם בשביל לנצח במלחמה, אבל הלוואי והיינו בכזה סוג של מלחמה, אבל אנחנו במלחמה מהסוג הקשה ביותר, מלחמה שלדעתי היא הטרגדיה של ישראל, המלחמות הללו בשטח אזרחי נגד ארגוני טרור שנתמכים על ידי האוכלוסיה המקומית הן מהקשות ביותר, ומאלה שספק אם אפשרי להביא לידי הכרעה גורפת.

.המוסד

New member
אדון סמית היקר

כשמנהלים דיון ענייני, עונים לטיעון ישירות ושוב, לא שאלתי מי הרוויח מדינית ממלחמת סיני, אלא מי ניצח צבאית אנחנו אולי במלחמה מ"הסוג הקשה ביותר" אבל גם במלחמות כאלו ניתן לנצח ושוב אעלה את מלחמת ספטמבר השחור, שם הוכרע בצורה מוחלטת אש"ף, וללא הרס המוני או רצח ציבורי

גם אנחנו ניסינו כבר, זוכר?

מלחמת לבנון, ספטמבר השחור שלנו, ניסינו לטפל באש"ף שישב לו בפתחלנד בדרום לבנון, ובאמת הכרענו אותם צבאית, הגלנו את מנהיגם לטוניס, ואת הואקום תפס ארגון הרבה יותר חזק וקיצוני. איך זה? איך זה שנגד ירדן לא קם שום ארגון אחרי אש"ף? ירדן אינה דוגמא טובה מספיק.

.המוסד

New member
"ירדן איננה..."

באמת, זהו שיא הדמגוגיה, הרי כל התנאים הצבאיים "שלנו" התקיימו במלואם כמעט בירדן אתה טוען ש"אין סיכוי שננצח" לפחות כל עוד לא נבחר בדרך של רצח המוני, אני טוען "יש סיכוי" ובאותו תנאי של רצח המוני, אני נתתי דוגמה שהוכיחה שאפשר, ואילו אתה נתת דוגמה שהוכיחה שאפשר להכשל אך מה הבעיה כאן? טענתך היא מוחלטת, היא טוענת שאין יכולת לנצח, אני טוען שאפשר לנצח, לא ש*תמיד* ננצח במי אתה תומך כעת?

אנסח זאת בצורה פחות נחרצת בשבילך

תחליף את המילה "אי אפשר" ב"אני לא מאמין שאפשר". ואת הטיעונים לכך כבר הבאתי. בסדר?

טוב...

עכשיו ברורה לי יותר עמדתך. זה כבר טוב. בקשר להתקוממות- אכן הסכמנו שאינתיפאדה היא התקוממות, אבל כל ההיסטוריה שרשמת אח"כ פשוט לא רלוונטית משום שאתה מציג התקוממות לא אלימה. הדרך הפלסטינית היא אלימה- נקודה. אנחנו לא אשמים שהם חושבים ככה מכיוון שאת ה"כיבוש" שלנו התחלנו רק לאחר שהם תקפו אותנו, כלומר, רק לאחר שהם כבר חשבו ככה. נכון, לא הפלסטינים תקפו אותנו בשנת 1967, אבל כאשר הם התחילו בפיגועי הטרור, מצבם היה טוב בהרבה, ועל כך אני יכול להעיד אישית (האם ביקרת פה פעם באחת השבתות של שנת 96-98? לא היה אפשר לזוז בפקקים שנוצרו ליד חנויות פלסטיניות. עשרות אלפי שקלים בשבת אחת- מצבם היה מצויין) אבל אתה לא מבין שהאנטישמיות מנחה את העם הזה, על כן הוא תוקף אותנו ומביא על עצמו חורבן.

Peace2002

New member
יש לי יום יום חג, יש לי חג יום יום

ההיסטוריה שרשמתי אחרי זה מטרתה הייתה להראות שניתן להתקומם ללא אלימות, ושהפלסטינים יכולים להשיג את מטרותיהם בדרכי שלום, כפי שעשה קינג בארצות-הברית וכפי שעשה גנדי בהודו. ההתקוממות האלימה משחיתה את העם הפלסטיני וגורמת לא לסבל רב, ולכן הם פוגעים בעצמם על ידי דרך הפעולה בה הם בחרו לנקוט. ההבדל ביני ובינך שאני גם מסתכל במראה, ומבקר את המדינה שלי ואת העם שלי, אשר גם הוא בחר בדרך האלימות.

לא בחרנו באלימות

בחרנו בהגנה עצמית שנעשית על ידי אלימות. הרי אתה לא מצפה שנגן על עצמנו במקלות וקשתות נכון?

Peace2002

New member
אתה סותר את עצמך

לא בחרנו אלימות, אלא הגנה על ידי אלימות? אז כן בחרנו אלימות!

.המוסד

New member
על גנדי

למיטב זכרוני, גנדי שלח מכתב למנהיג יהודי גרמניה אי שם בשנות הארבעים שם אמר לו, להתנגד בלי אלימות, כי רק כך ינצחו את הגרמנים... אז כשאתה רבע מילארד איש מול חצי מיליון, התנגדות בלתי אלימה יכולה להועיל, לא במקרה שלנו, ולא במקרה של יהודי אירופה גנדי היה טיפש, ורק המצב המיוחד של הודו הוביל את מהלכיו להצלחה/ גם אני מבקר את העם שלי, על זה שבחור באלימות מעושה, כדי לצאת ידי חובה, ולא כדי להכריע אגב, כבר קלטנו את התפיסה ה"הכל יחסי" שלך, אבל בכל זאת, שאלונת, אם אני וחברך הטוב היו בסכנה, למי היית חש לעזרה, לי, או לו התשובה ברורה כמובן, אני רק רוצה בנימוק

שוב

נורא קל להביא את הנאצים כדוגמא, כאילו שהם דבר כ"כ נפוץ. אגב, למיטב ידיעתי גם התנגדות כוחנית לנאצים דוגמת גטו וורשה לא ממש עזרה. איזה מצב מיוחד? בריטניה איבדה מאות אלפי חיילים בהודו ונשארה שם, רק צעדי המחאה של גנדי הצליחו לטפטף אל התודעה הבריטית ולהביא ללחץ לפינוי. הפלשתינאים כרגע אינם מתמודדים חצי מיליארד מול שישה מליון, אלא שלושה מליון מול שישה מליון עם תמיכה פסיבית משהו של כל השאר. למרות שאני לא ממש יודע מה זה קשור ולאן זה מוביל כל העיסוק בזה...

.המוסד

New member
והמצב בהודו היה נפוץ?

היו שם רבע מילארד איש, מול כמה מאות אלפי בריטים, מצב קיצוני של אי שוויון מספרי גנדי היה טיפש בגלל שלא הבין את "המצב הלא כ"כ נפוץ של הנאצים", בגלל שראה במהלכיו היעילים בסביבה תומכת ובעלת רוב מספרי עצום כלי נשק מוחלט שיצלח בכל מקום מטרת מרידות היהודים לא הייתה הצלה, בניגוד גמור להצעותיו של גנדי העיסוק במספרים מסביר שלא מה שמצליח בסביבה אחת(בעל מאפיניים מספריים ברורים) יצליח בסביבה אחרת, זוהי התשובה לטענתו של "פיס 2002" שאמר "אפשר להצליח גם בלי אלימות"

Peace2002

New member
פסילות

ברוך מרזל היה מראשי ארגון גזעני אשר הוצא אל מחוץ לחוק במדינת ישראל. לתת לאנשים אשר היו חברים בארגון זה להכנס זה מגוחך, מכיוון שזה מאפשר לאותם אנשים להכנס לכנסת בדרכים עוקפות. הוציאו את הארגון מחוץ לחוק, ולכן גם האנשים בארגון צריכים להיות פסולים מלהתמודד. אחמד טיבי ועזמי בשארה לא עברו, למיטב ידיעתי, על שום חוק במדינת ישראל. אומרים כל הזמן שהם מצדיקים פיגועים, אבל אני לא ראיתי לכך הוכחה אחת.

N a V e

New member
מסכים לגבי מרזל-

ולגבי טיבי,מספיק שהוא אינו מגנה את הפיגועים האלו אלא אומר כי זוהי התנגדות לגיטימית של הפלשתינאים כדי להבין עם מי יש לנו עסק.

CANDY MAN

New member
בשעה טובה פסלו את טיבי.... השלב הבא

הוא לערער על אי פסילתו של מרזל ולהעיף את הפושע הזה מהכנסת... וכדי שלא תגידו שאני לא אובייקטיבי אז לדעתי לא רק שצריך להעיף את כל הליכודניקים שנכנסו במרמה מהכנסת אלא גם צריך להכניס אותם לכלא לכמה שנים טובות, זה שהם "נבחרי ציבור" (עלק) לא צריך לתת להם חסינות מפני החוק!

אתה חושב שרק בליכוד יש שחיתויות?

לא שמעת על הכוונה להתחיל לחקור ח"כים מהעבודה? את הפושעים יש לתפוס ולהכניס לכלא- אך גם להיות הוגנים ולתפוס את הסרוחים משני הצדדים. לפי דעתי, אחרי פסילתו של טיבי יש לסיים עם פסילתו של בשארה.

למעלה