פסילות

N a V e

New member
פסילות

אתמול אושרה סופית כניסתו של ברוך מרזל,מראשי תנועת כ"ך,למקום השני ברשימת חירות. זה כמובן מזכיר את הרצון לפסול את אחמד טיבי ועזמי בשארה מהניסיון להתמודד לכנסת. מה דעתכם? האם אפשר לתת לכל אחד להתמודד בבחירות לכנסת? דעתי האישית: אסור לתת למרזל לרוץ כמו שאסור לתת לאחמד טיבי לרוץ.

Moledet972

New member
דעתי האישית.

מרזל הוא אמנם קיצוני, ולכן דעתי עליו היא גבולית. מאחר ולא הורשע בשום מעשה נגד המדינה, ומאחר והוא הצטרף למפלגה עם מצע לגיטימי, לדעתי הוא אינו צריך להפסל. בקשר לטיבי - יש לפסול אותו כי הביע תמיכה בארגוני טרור, ואף סייעה לכאלו. מישהו ראה את התוכנית "אש צולבת" אתמול ב-9:30? היה שם משהו על טיבי. לכן, לדעתי, יש לאפשר לחד"ש וגם למפלגתו של האשם מחמיד("הברית הדמוקרטית"?) לרוץ לבחירות. כל שאר המפלגות הן פסולות.

Peace2002

New member
הוא הביע תמיכה בארגוני טרור?

אני מעולם לא ראיתי\שמעתי אותו מצדיק פיגועי טרור. אתה יכול לתת ציטוטים בבקשה כדי לתמוך בטענה הזאת?

Moledet972

New member
אחמד טיבי היה חבר בארגון טרור שנפסל

בישראל, אש"ף. השאלה היא, האם אדם שהיה בעבר מחבל, יכול להתמודד בבחירות כיום(כשהוא כבר אינו מחבל).... אחמד טיבי ומוחמד ברכה(אין פלא שהוא צרף אליו את טיבי) נפגשו עם סגן יו"ר החזית העממית עבד אל-רחים מלוח לאחר רצח השר זאבי. "הוא מנהיג של פלג פלשתיני חשוב". מר טיבי בפגישה עם מחבלים: "האינטיפדה שלכם תנצח את הכיבוש שלהם". אלו הן ההתבטאויות שנחשפו בתקשורת. האמן לי שהיו גרועות מאלו, כמו באיזה כנס בירדן שבו הייתה זמרת ששרה שירי הלל למחבלים וקראה לחיסול ישראל שבו השתתף טיבי(בשנת 1998!). בנוסף, מצ"ב הוכחה שטיבי הוא עובד של הרש"פ. בכל מקרה, לא רק תמיכה בארגון טרור מצדיקה פסילה, אלא גם התנגדות להיותה של מדינת ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית, ולכן יש לפסול את טיבי.

Peace2002

New member
אש"פ לא נחשב לארגון טרור

מדינת ישראל לא הכריזה על אש"פ באופן רשמי כארגון טרור, ולכן מהבחינה הזאת, אין עילה משפטית לפסילה. "האינטיפאדה שלכם תנצח את הכיבוש שלהם". אין כאן קריאה למאבק מזויין. אינטיפאדה - התקוממות. התקוממות העם הפלסטיני תנצח את הכיבוש הרצחני שמשליטה ישראל בשטחים. עכשיו גם אני פסול? "מנהיג של פלג פלסטיני חשוב". זה די נכון. החזית העממית מייצגת חלק נכבד מהעם הפלסטיני.

Peace2002

New member
לקריאתך

ראיון שערך בן כספית עם אחמד טיבי. אני אמצא מאמרים נוספים מאוחר יותר.

Moledet972

New member
אש"ף היה הארגון טרור, עד אשר הפך

ל"ידידנו ובכיר ליבנו" בעקבות הסכם אוסלו. בכל מקרה, לפי חוקי המדינה, האדם הזה צריך להפסל, שכן הוא מתנגד למדינה יהודית ודמוקרטית.

גם אתה פסול

אתה מתנגד למדינת ישראל יהודית ודמוקרטית בכך שאתה מציע לספח את השטחים מבלי לתת אזרחות ליושביהם=אפרטהייד, ולתת לערבי ישראל תנאים מעודדי הגירה ובמילים אחרות תנאי אפליה וקיפוח (כאילו שלא קיימים כאלה כבר) כחלק מתוכנית הטרנספר. זאת מדינה יהודית שהיא דיקטטורת רוב ולא מדינה יהודית ודמוקרטית, על כן אתה פסול מלהכנס לבחירות. אגב, מה עם ברוך מרזל? הוא דמוקרט? הוא גזען. גם ש"ס לא בדיוק דמוקרטית. מותר לאדם לתמוך במדינה כלל אזרחיה, הוא חייב להכיר במצב הקיים ולשמור על חוקיה כמדינה יהודית ודמוקרטית, ע"פ תיקון לחוק יסוד הכנסת א7.

.המוסד

New member
סיפוח אדמות ללא אזרחות איננו

אפרטהייד ואיננו לא דמוקרטי, תנאים מעודדי הגירה הם הצעות כספיות, ולא קיפוח

המממ אתה צודק

כוונתי היתה סיפוח אדמות, יישוב תושבים שם ונתינת אזרחות להם, ואז לא לתת אזרחות למקומיים, זה כבר אפרטהייד, ולא אני לא טוען שאנחנו גזענים, אבל טכנית זה מה אנחנו מצבעים, וזה לא דמוקרטי. אני קראתי בהודעה של מר מולדת או של תומך טרנספר אחר שמייצג את מולדת (ואם לא תקנו אותי) שאחרי הצעדים הראשונים, יהיו צעדים הרבה יותר קשוחים כמו אי-קבלה לאוניברסיטה, הרעה בתשלומים וכו על מנת לעודד הגירה, וזו איוולת מאוד גדולה שתחזור אלינו כמו בומרנג, ויש כאן המון, המון תקדימים היסטוריים (למעשה יש ספר שלם כזה שנקרא "מצעד האיוולת" של ברברה טוכמן, ספר מעולה אגב).

רק אתה

יכול לתת פרשנות ורודה למילה שמזמן הפכה סמל לטבח-יהודים ברחבי העולם הערבי. אינתיפאדה= התנערות. הביטוי הוגדר מחדש כהתנגדות מזויינת ל"כיבוש הישראלי"- וזה ידוע בכל העולם הערבי- ורק אתה ממשיך לתת פרשנויות עדינות למילה הזו. האם אתה תומך ברצח יהודים על-מנת להסיר את הכיבוש מעל העם הפלסטיני? כל כך הרבה אתה מוכן להקריב למען פיוס עם רוצחיך? אולי תקריב גם את אמא שלך למען השלום? יהיה יותר נוח, לא? אם אתה כבר מוכן לוותר על כמה מתנחלים משוגעים למען השלום הנאור והמובטח- שמש לכולנו דוגמה ותקריב קצת...לא יזיק לך. "החזית העממית מייצגת חלק נכבד מהעם הפלסטיני"...ואני רוצה לשאול- האם לא התנגדתם בעבר לקביעה שרק מיעוט תומך בטרור?...מוזר...אתם משנים גירסאות כל הזמן... ונגיד ואתה חושב שצריך לסגת מהשטחים- לא נראה לך מוגזם להסכים עם רצח יהודים להגשמת חזון זה? תתבייש. שוחר שלום עלק.

Peace2002

New member
שלום כיתה א

1. "אולי תקרבי גם את אמא שלך למען השלום?" משפט נהדר, אשר מעיד על בינתך. 2. אינתיפאדה זו מילה בשפה הערבית, אשר משמעותה "התקוממות". אתה רוצה להתווכח על זה, או פשוט לפתוח מילון? 3. אני לא תומך באלימות. שום סוג של אלימוץ - פיגועים, חיסולים וכיו"ב. 4. אני לא יודע מי זה "אתם", שהרי אני לא מייצג שום גוף או קבוצה, אבל אני מעולם לא טענתי שרק מיעוט תומך בטרור. רק מיעוט מבצע טרור, אבל חלק גדול מאוד, לא יודע עם הרוב, מהציבור הפלסטיני תומך בו, בדיוק כמו שרוב הציבור הישראלי תמך בחומת מגן - מתקפת טרור ארוכה ומתמשכת.

במיוחד בשבילך פתחתי מילון...

בתוקף היותי תלמיד מגמת ערבית ומזרחנות, פתחתי לי את מילונו של אברהם שרוני בעמ´ 127. אינתיפאדה: 1. התעוררות, יקיצה 2. תסיסה, התפרצות זעם. תסיסה עממית, מרד המוני, התקוממות עממית. כן, זו בהחלט התקוממות- האם אתה תומך מהתקוממויות מסוג זה כנגד המדינה ואזרחיה? 1. "אולי תקריב את אמא שלך למען השלום"- לא אמרתי את זה כדי להקניט אותך, אלא התכוונתי לכך שאתה צריך להוכיח את נדבנותך למען השלום. זה יכול להיות גם אחד האחים שלך, החתול שלך, או כל מה שתרצה. 3. יפה- אז מתאים לך לחסל את הטרור? 4. "אתם" זה השמאלנים בפורום שמציגים חזית די מאוחדת מבחינת הדיעות והטיעונים. לדעתי "חומת מגן" הוא מבצע שסיכל כ"כ הרבה פיגועים, שאחד מהם היה יכול להגיע אלייך. אני לא יודע מה איתך, אבל כאן באריאל יש אבטחה כל הזמן, אז אם אתה מוכן- בוא נפסיק עם הסיכולים ונראה מי יאכל חרא, אוקיי? המבצעים שצה"ל עושה אחראיים לכך שאתה עדיין חיי ונושם ולא מרוסק לאלף חתיכות. תגיד תודה במקום להיות כפוי טובה על המאמצים שנעשים בשבילך.

Peace2002

New member
נתחיל מהסוף

אני לא מתיימר לייצג אף אחד אחר בשום מקום. קשה לי להאמין שרוב אנשי השמאל פה בפורום הם בדעותי, שהרי אני שייך לשמאל הרדיקלי יותר, והרוב פה דווקא יותר מתונים (חוץ משי אור אלי, נדמה לי). אז הגענו להסכמה שאינתיפאדה זה התקוממות. התקדמנו. עכשיו, התקוממות לא חייבת לכלול בתוכה שימוש באלימות. ניתן להגדיר את תנועת זכויות האזרח של שנות השישים בארצות הברית כהתקוממות עממית נגד הממסד הלבן המדכא. להזכירך, הNAACP, אשר יצד את רוב מתנגדי הממסד הגזעני, היה ועודנו עוד ארגון אשר מתנגד לכל סוג של אלימות. מרתין לותר קינג, מנהיג ההתקוממות הגדול ביותר, היה פציפיסט, חסידו של גנדי, אשר גם הוא היה פציפיסט. אני חושב שהעם הפלסטיני היה צריך לנקוט באותה דרך בה נקט קינג נגד הממשל האמריקאי. אני תומך בהתקוממות הפלסטינית, אבל לא בצורתה הצבאית. אני חושב שזה עצוב שעם שלם מאמין שרק דרך אלימות הוא יוכל להשיג את עצמאותו, ואני חושב שאנחנו מאוד תורמים להבנה הזאת שלהם. אכן, מתאים לי לחסל את הטרור, אבל חומת מגן לא חסלה את הטרור, ושום מבצע צבאי לא יחסל את הטרור. בכלל, המילה חיסול לא מתאימה פה, מכיוון שטרור זה לא איזה תופעה שולית שצריך לחסל, אלא כרגע הוא משהו עממי שצריך לדכא. המילה לדכא יותר מתאימה במקרה הזה, מכיוון שהטרור נשען על המוטיבציה של הצעירים לבצע פיגועים. ללא המוטיבציה הזאת, אשר כבר נוכחנו לדעת שהיא לא הייתה קיימת בשנים 96-99 (ביבי אומר שזה הישג שלו, אבל זה תוצאה ישירה של הסכם אוסלו ומאמצאי ערפאת באותה תקופה למנוע את הטרור), פיגועי התאבדות לא יתקיימו, כי לא יהיה מי שיבצע אותם. מוטיבציה לא מחסלים, אלא מדכאים, וכך, על ידי דיכוי המוטיבציה, גם הטרור ידוכא. דיכוי הטרור יתרחש כאשר הפלסטינים יבינו שאנחנו מוכנים להתפשר, אנחנו מוכנים לעשות שלום ואנחנו מוכנים לתת להם לחיות כמו בני אדם נורמאליים, ולא כמו חיות בכלוב. נעשה את זה על ידי זה שנפרק התנחלויות, נצא מרצועת עזה, ונגיד באמת ובתמים שאנחנו מוכנים לעשות שלום. כמובן שזה קצת יותר מסובך מזה, אבל זה הקו הכללי. פעולות צבאיות לא מדכאות את הטרור, בדיוק כמו שהטרור לא מדכא פעולות צבאיות. אלימות גוררת אחריה אלימות, ולכן עצם הרעיון שבעזרת טנקים נדכא את הטרור הוא מגוחך.

.המוסד

New member
אם יורשה לי להעיר

בני אדם חושבים/ מחשבה יוצרת רצון, "מוטיבציה"/ רצון גורר פעולה, "טרור"/ טנקים משמידים בני אדם מסקנה-טנקים משמידים טרור מש"ל

Peace2002

New member
גאון!

אם אנחנו כבר בקטע מפגר ואינפנטילי של משוואות מתמטיות, אז שכחת את הסוף. טנקים הורגים. הרג יוצר שנאה. שנאה יוצרת טרור.

.המוסד

New member
גברת

מילא היית יודעת לערוך הוכחות לוגיות, ולא משוואות מתמטיות, אבל גם זה לא טנקים הורגים, נגמר המשחק. ושנאה לא גוררת תמיד פעולה, עובדה, 60 מיליון ערבים מדרום שונאים אותנו, את רואה פעולה?

Peace2002

New member
למה החלטת שאני בחורה?

אז מה, נהרוג את כולם וככה כולנו נהיה שמחים? אתה יודע, הם הורגים חלק, אבל יש עוד כמה מיליונים שעדיין לא נרצחו על ידי ישראל, והם אלו שבהם מתפתחת השנאה.

.המוסד

New member
מעניין, לא הרגו את כל הגרמנים

אבל המלחמה נגמרה איך תסביר את הפלא החברתי הזה בחורי?

Peace2002

New member
יש הבדל בין מלחמה לטרור

לפלסטינים אין צבא, יש עם שמתקומם. צבא אפשר לנצח עם טנקים, עם אי אפשר.

למעלה