פסיכית או פסיכולגית

לולי80

New member
פסיכית או פסיכולגית

התייעצות: יש לי עבר מפוקפק עם פסיכולגיות: 1, מטפלת משפחתית (עוד עם אמא) בחורה קצת מטורללת. 2, (אמא הביאה לי) סטודנטית לפסיכולוגיה מדהימה, אני מזכירה הייתי ביסודי, אני הייתי עבורה רק פרוייקט (לא ידעתי את זה) ובשלב כלשהו היא עזבה כי נגמר הפרוייקט, אסור היה לי ליצור קשר איתה. נפגעתי מאוד!!! 3. פסיכולוגית קהילתית, עם בעיה בעיינים כל היום דומעת, אני ילדה קטנה רואה אישה בוכה מולי... מפסיקה לספר דברים כדי לא להעציב אותה (עדיין עם אמא אני חושבת). 4. אמא נפטרה אני בחטיבה, באה מרצוני לפסיכולוגית הבכיינית ואמרת לה אני צריכה עזרה, היא אומרת לי סורי בייבי אני מטפלת באח שלך אז אי אפשר... 5. אני בתיכון על סף פיצוץ חברים ומשפחה אומרים אין ברירה את חייבת, בלכת בחורה מקסימה... אז התגייסתי אמרתי לה שאהיה בקשר כשאדע מה קורה איתי ואז: התפקידים התחלפו, טלפונים בלתי פוסקים ממנה מכתבים ומה לא... הלו גברת: מישהי פה צריכה טיפול וזו כבר לא אני, נחנקתי וניתקתי!!! 6. 5 חודשים בערך אחורה מהיום... אני מתגעגעת לאמא+ כל העולם ואשתו יושבים לי על הכתפיים (אני בחורה קטנה מאוד, וזה חתיכת כובד) פסיכולוגית באמת מקסימה (הכרתי דרך חברה לעבודה לשעבר), רק מה , אני יושבת מולה ובוכה (כל פעם...) והיא... (וכאן הדילמה) לא נראה לי שהיא עוזרת לי, אני קצת מבולבלת כי אני צריכה אוזן קשבת, אבל אני חושבת שהיא לא כיוונה אותי או יעצה לי ולו פעם אחת. נגיד אני בוכה, אז היא אומרת: "זה בטח נורא קשה ההרגשה הזו"...דההההה!!!, כל הכבוד שרלוק.... עכשיו איך את עוזרת לי? והשאלה היא: לעזוב? כי לבכות אני יכולה גם לבד? או להשאר?

o r i t 2 8

New member
תראי

אין לי ניסיון עם פסיכולוגים אבל לפי מה שחברות שלי מספרות לי אני חושבת שהמטרתה של פסיכולוגית זה לא לתת לך עצות או תשובות, היא צריכה לתת לך כיוון ולתת לך דרך למצא את התשובות בעצמך. אולי כדאי שתדברי איתה ותגידי לה את מה שאת חושבת (כמובן בלי לפגוע) .

לונה..

New member
אם כבר לעזוב

אז לא משום שאת יכולה לבכות לבד, אלא מכיוון שהיא כנראה לא עושה את עבודתה כמו שצריך ואת לא מרגישה התקדמות. אני מציעה לך לנסות לשוחח איתה על זה, תגידי לה בדרך נעימה ושקטה שאת לא מקבלת ממנה את התמורה הראויה לדעתך לכסף שאת משקיעה בה. אם לא יחול שיפור, חפשי מישהי שבאמת שווה ויש לאפשר לה את הזכות לטפל בנפש שלך. אגב, רוצה להתנחם? פעם היתה לי פסיכולוגית ופגישה שלמה העברנו בטורניר שש בש
מיותר לציין שלא חזרתי אליה, הא? (ושניצחתי, כמובן
)

לולי80

New member
תודה בננות

כנראה שאין מנוס.... ואני אהיה חייבת לדבר איתה, כמה מביך....

o r i t 2 8

New member
יקירתי...

זה בכלל לא מביך... היא צריכה לתת לך מענה לבעיות שיש לך..... את לא צריכה להרגיש לא נח להגיד לה את אשר על ליבך בכל נושא שהוא... תסבירי לה שאת מרגישה שאין התקדמות במצב שלך.... שאת לא מגיעה לפתרונות ואולי היא לא מכוונת אותך כמו שרציך... שיהיה בהצלחה אף פעם אל תרגישי מבוכה או רע אם מה שאת הולכת להגיד...

לולי80

New member
כן אני יודעת

אני יודעת שאני לא צריכה להרגיש מבוכה... אני פשוט כזו... מובכת בקלות... אני פוחדת שהיא תגיד לי שיהיה בסדר ואז מחוסר נעימות אני אכנע ואשאר... אני פשוט כזו בכל התחומים אני לא אוהבת לפגוע....

נ ע ם ב ת

New member
הי לולי

מאד יתכן שהיא אינה מסוגלת לעזור לך ואז מאד כדאי לחפש מטפל שכן מסוגל. בהצלחה.

לולי80

New member
אני פוחדת

כמה בן אדם יכוללעבור? מה ביקשתי מטפלת נורמלית שתכוון אותי ותעזור לי, אני פוחדת ליפול על עוד פסיכיות למיניהן

נ ע ם ב ת

New member
אני מבינה לולי,

כדאי לקבל המלצות על מטפלת. האם יש לך חברות או מי שאת סומכת על הדיעה שלה ? ואל תפחדי. תזכרי שאי שם מחכה לך מטפלת טובה.

לוּלי, את כזאת מצחיקוּלי! ../images/Emo6.gif

אוהבת את הכתיבה שלך! ולגופו של ענין: אני לא אוהבת פסיכולוגים שעיקר תרומתם בפגישה היא תחיבת חפיסת טישו'ס לידייך. אסתייג ואומר, שיש מקרים שבהם כן יש מקום לתת לפרוק עצב וכאב, למשל - כשהאבל עוד מאוד טרי, או לחילופין שהוא לא עובד בזמן אמיתי, ועכשיו מתחיל תהליך העיבוד שלו. אלו הן רק דוגמאות כמובן. אבל - החל משלב מסוים, הטיפול צריך לפנות לטעמי לא רק לפורקן וקתרזיס, אלא גם להתמודדות פעילה. הצעתי: דברי איתה על זה. דווקא השיחה על זה היא מבחן מצוין לשאלה אם היא פסיכולוגית טובה או לא. פסיכולוגים טובים 'מתים' על זה שמדברים איתם על הטיפול. בנוסף, יש להם יכולת הכלה, והם אמורים לדעת לאן לתעל את המשוב. לעומת זאת, אם היא נפגעת - אז היא באמת לא מצויידת כנראה בתכונות שפסיכולוגית טובה נדרשת להן [כמובן ביחס לתכנים; אני יוצאת מהנחה שהדברים לא נאמרים בסגנון פוגע]. סיבה נוספת: כבר שמתן לב שאני מאמינה שהבנאדם צריך להיות פרואקטיבי ולדאוג לעצמו, ובמיוחד אנחנו, שלא יכולות להתייעץ עם אימא כמו שאולי היינו רוצות .. לכן אני בעד שתקחי אחריות על התהליך. תציפי איתה את הדברים, ותחליטי מראש, או תקבעי איתה, פרמטרים לאיך ותוך כמה זמן תבדקו שהמצב אכן השתנה לשביעות רצונך [אלא אם כן היא תשכנע אותך שדווקא מה שאת צריכה עכשיו זה לפרוק את הבכי, ואני לא פוסלת את זה, כי אני לא מכירה אותך אישית, ולכן זה יהיה יומרני ולא לענין להחליט עבורך מה את צריכה]. אם משתפר - מה טוב. אם לא - חפשי מישהי אחרת. יש פסיכולוגים טובים בשוק, לא כולם פסיכים ...
GOOD LUCK GIRL!
אשמח לשמוע מה עשית עם זה.

לולי80

New member
אני

אני דואגת לעצמי, וזו בין היתר הסיבה שאני הולכת לפסיכולגית. כי אני לא מתביישת לומר למי שרק מוכן לשמוע : "אני לולי, ונמאס לי לטפל בעצמי ובאחרים, נמאס לי נמאס לי נמאס לי, אני רוצה שיטפלו בי" אני ממש לא אגואיסטית להיפך, פשוט עבר המון זמן מאז שדאגו לי כמו שצריך.... הפסיכולגים שנפלתי עליהם פשוט מטורללים ובאמת חשבתי שנפלתי על אחת בסדר... נראה אני אנסה לדבר איתה...ואדיע לך ולכן מה היא אמרה לי.... אוף, איפה אמאשלי .

i m a s h e l o

New member
ת'שמעי../images/Emo184.gif

פסיכולוגים או שיש להם את זה או שממש לא...
...יש עניין של כימיה , אני מאמינה שלא ממש חשוב איזה תואר יש לו או לה או איזה ז'אנר של מטפל הוא/היא זה מה שאת מרגישה כשאת בקרבתה/ו. מתוך נסיוני הארוך בטיפולים עברתי כמעט את כל סוגי המטפלים...ועדיין לא "התנרמלתי"....עדיין מוצפת רגשות וגעגועים ופחדים ושמחה וכל מגוון קשת הרגשות...עם השנים, {והייתי בטיפול אצל פסיכולוגית קלינית כבר בגיל 9.} למדתי לקחת ממטפל את הטוב שבו, למדתי לזהות איפה הטיפול כבר לא נותן לי כלום ואפילו לפעמים היו רק שתי פגישות..אבל החלטתי להיות איפה שמרגיש לי נכון . להבדיל ממצבים מסויימים במהלך טיפול שיש מין תחושה של " מדבר" כאילו כלום לא קורה, כאילו פול גז בניוטראל...אבל עדיין הרגשתי טוב עם המטפל/ת, ואכן לפעמים יש מה שלדעתי זה "זמן עיכול" ששומדבר לא קורה על פני השטח אבל הנפש מתארגנת לקראת הכלה אמיתית של השינוי. לגדול זה מורכב...בין השורות יש לי הרגשה שלמרות שאת קטנה...את גדולה. בטוח שתגדלי משם עוד, ולא ממש משנה מה תחליטי לגבי הפסיכולוגית הזו, רק מעצם זה שאת אדם חושב. אהבה וחיבוק של אמא...{אמיתי}

Storm131

New member
לולי80

נראה לי שממש נפלת לא טוב.הפסיכולוגיות האלה לא עזרו לך.אני חושבת שבטיפול טוב חייבת להיות כימייה ותקשורת ותוך איזה חודש צריך לחוש משהו זז.אם לא,חבל על הזמן.יש כל מיני גישות בטיפול,אני אישית לא סובלת את הגישה שהמטפל לא ממש מגיב.אני חושבת שאנחנו דוקא ממש זקוקות לדמות מגיבה.מספיק חוסר קיים בחיינו.אז אל תתיאשי ותחפשי לך מטפלת טובה לך.

לולי80

New member
תודה

כמו שכבר כתבתי אין מנוס מלהיפרד מעוד דמות נשית... ולהמשיך לחפש מישהי אחרת...

למעלה