פסיכיאטור-כדורים

השורד 8

New member
פסיכיאטור-כדורים

שלום חברים
אני עכשיו בתקופה ממש קשה, אני מרגיש שהכדורים לא עוזרים (ציפרמיל ולוריוון),
העיניין הוא שלקחתי כבר כמעט את כל סוגי הכדורים מכל המשפחות (ssri,snri, וכו') וזה גורם לי לתחושת חוסר אונים.. איך בוחרים עכשיו כדור נכון שיעשה את העבודה?בגדול אני כמעט כל הזמן אצל אותו פסיכיאטור, אבל גם אחד אחר אמר שניסיתי כמעט את הכל אחרי שסיפרתי לו. האם מישהו יכול להמליץ לי על פסיכיאטור טוב שיש לו רזומה של אחד שיודע להתאים את הכדור הנכון למטופל?
תודה

גדי20152015

New member
אז ככה

*עריכה: זה יצא לי ממש ארוך, אז אני מחלק לכמה חלקים*

כתבתי הרבה דברים, זה הכל מהידע הלא ממוסמך שלי, וכמובן לא מהווה ייעוץ רפואי בשום פנים ואופן. בנוסף כתבתי באופן די כללי ויתכן שחלק מהדברים אתה כבר יודע, אז סליחה מראש.

1) לפי מה שאני יודע ציפרמיל זה אחד הגנריקות של ציפרלקס ונחשב תרופה טובה, אבל לוריוון זה מקבוצת הבנזודיאזפינים (התרופות הרהגעה ושינה סטייל קלונקס, וליום וכו') אז אני מקווה שאתה לא לוקח אותה למשך הרבה זמן כבר, או רק במצבי חירום, כי ידוע שהן גורמות להתרגלות והתמכרות (אני מניח שאתה מכיר את הפירוש של המושגים...). כל הפסיכיאטרים שדיברתי איתם (והיו כמה וכמה) התנגדו למתן התרופות האלו על בסיס קבוע לאנשים צעירים, כי זה טוב בתור פלסטר לטווח הקצר או עד שה ssri/snri מתחיל לעבוד, אבל לא לטווח הארוך.
2) לפי מה שאני יודע מי שסובל מ ocd אובססיות/קומפולסיות צריך לקבל בד"כ את המינון המקסימלי של התרופות של ה ssri/snri . בסופו של דבר דיכאון חרדה ואובססיה זה ביטויים נפשיים לאותם "בעיות" או "חוסר איזון כימי" במוח. ולכן אצל כ"כ הרבה אנשים זה בא ביחד ומשולב, ולכן גם התרופות הן מאותן משפחות ומשפיעות על שלושת העל-סימפטומים האלו. עכשיו הקטע הוא, לפי מה שפסיכיאטר אחד אמר לי, שהפרוטוקול הרפואי אומר שמבחינת המינונים של התרופות הסימפטום של דיכאון מגיב הכי "יפה" לתרופות ז"א השפעה הכי טובה, אח"כ חרדה, ובסוף אובססיה. כלומר למי שסובל מאובססיות צריך לתת בד"כ את המינונים הגבוהים כדי לראות שיפור. כמובן שהכל בהתאם לחומרה של המחלה והחולה וכו' וכו'. מה שרציתי להגיד בכל זה הוא שאם עוד לא ניסית לפחות שני תכשירים שונים מן המשפחות של ה ssri/snri במינון המקסימלי שלהם למשך תקופת זמן מתאימה (זה בד"כ לוקח איזה חודש חודש-וחצי), אז יש לך עוד מה לנסות.

גדי20152015

New member
3) + 4)

3) כמו שכתבתי מקודם, צריך לתת לכל "ניסוי" כזה עם תרופה חדשה את תקופת הזמן המתאימה, ולצערנו בתרופות שלנו זה בד"כ הרבה זמן (4, 6, 8 שבועות... צריך לשאול את הרופא בהתאם לתרופה). הרבה פעמים אנשים מתייאשים באמצע אחרי שבוע, ולא נותנים בעצם לתרופה (או לתרופה החדשה) להגיע לאפקט המקסימלי שלה.
4) חשוב !!! אם עוד לא ניסית: ידוע שתוספת של תרופות ממשפחת האנטיפסיכו טיות האטיפיות (כן, כאלה שנותנים לטיפול בסכיזופרניה, מאניה-דיפרסיה הזיות וכאלה) במינון נמוך, יכולה לשפר בהרבה את ההשפעה של האנטי דיכאוניות (ssri+snri). מה שנקרא לעשות להן אוגמנטציה. לתרופות האלו יש הרבה תופעות לוואי לא נעימות, וחלקן אף מסוכנות (טרדיב-דיסקנזיה, אקטיזיה... אם שמעת) אבל בגלל שלוקחים אותן במינון נמוך אז בדרך כלל גם התופעות לוואי שוליות. בנוסף, לפי מה שהבנתי, הדור השני והשלישי של האנטיפסיכוטיות הוא הרבה יותר בטוח לשימוש, גם לשימוש ארוך טווח, והתופעות לוואי הקשות במינונים האלו הוא נדיר ביותר (דור שני ושלישי זה האלו החדשות יחסית, למשל: ריספרדל, גאודון, זיפרקסה, אביליפיי וכו'). חשיפה אישית: אני מתחילת הטיפול שלי מלפני כ 14 שנים לקחתי תמיד את השילוב של ssri/snri + מינון נמוך של אנטיפסיכוטי. אמנם החלפתי את סוג התרופות בכל משפחה, אבל תמיד השאירו לי את השילוב הזה. לדוגמא, כעת אני נוטל בנוסף לפלוטין (=פריזמה = פרוזאק) גם אביליפיי 5 מ"ג, שזה המינון הכי נמוך (יש כדורים של 5,10,15,30 מ"ג). חיסרון קטן של זה: התרופות האלה יקרות ! והקופה לא מכסה בד"כ. עניין של כמה מאות שקלים בחודש. אבל המחירים יורדים לאט לאט עם הזמן.

גדי20152015

New member
5) + 6)

5) אני לא יודע ולא מכיר אותך, אבל אל תשליך את כל יהבך על התרופות. כי יש כאלה שחושבים שהם רק ישתו כדורים והכל ישתנה והמצב שלהם ישתפר פלאים. אז לא. צריך גם לעשות התאמצות. ז"א צריך להתאמץ a.k.a לעשות טיפול cbt וחשיפות וכו'. נכון, התרופות עוזרות בד"כ ומגנות וגורמות להרגיש יותר טוב, אבל בד"כ זה לא מספיק ! צריך לשלב עם טיפול פסיכותראפיה כלשהי. התרופות לבד לא יעזרו למי שלא מוכן לעזור לעצמו, ולמי שלא מוכן לעשות פעולות נוספות חוק מלקחת כדורים. ואני יודע את זה מהיכרות אישית, כי אני בעצמי במשך תקופת זמן ממושכת חשבתי ככה ודי נשארתי במקום, ללא שיפור משמעותי. ורק לאחרונה, אחרי שנים של "רק לקחת תרופות" , התחלתי לעשות פעולות נוספות (= לקחת ברצינות את הטיפול הפסיכולוגי ואשכרה לעשות את מה שאומרים לי ולהחשף) ואז הגיעה פריצת הדרך.
6) אני לא אמשיך לחפור עוד הרבה, אבל זה ידוע (וגם שוב, אני חוויתי על בשרי) שחוץ מהתרופות והטיפול הפסיכולוגי חשוב ויכול מאוד לעזור: לעשות ספורט בתדירות גבוהה, לשמור על תזונה בריאה, להימנע מאלכוהול, סיגריות, סמים, קפאין וכו' , לישון כמות מספקת של שעות ובצורה מסודרת, עד כמה שזה קשה לפעמים לצאת מהבית ולראות פנים של אנשים (כן, גם אם תגיד לעצמך שזה רק כחלק מהטיפול ואתה לא נהנה מזה). וכו' וכו'...

גדי20152015

New member
7) + 8)

7) תהיה חזק אחי, אל תתייאש. צריך לחפש ולחפש את הפתרון או את מה שעושה לך טוב, ובסוף תמצא (ואני מדבר באופן כללי, לא על הקטע של התרופות ספציפית). יש גם מלא דברים אלטרנטיבים או אחרים שאפשר להוסיף לתרופות+ cbt. לא יודע, דיקור סיני, מדיטציה, טאי-צ'י, ללמוד אומנויות לחימה, התנדבות עם אוכלוסיות מיוחדות, קבוצות תמיכה ... כל אחד ומה שמתאים לו. זה גם יכול לעזור. ואל תזלזלו בזה. אני יודע למשל שלי אישית עזר לקרוא את המאמרים לעזרה עצמית שפירסמה פה המשתמשת אנטיתזה גלגל. אז אח"כ גם המשכתי לכמה ספרים של עזרה עצמית וגיליתי והופתעתי שזה מצליח לעודד אותי (כאילו, ספרים לעזרה עצמית זה הכי בנאלי שיש, לא ?). אז אני אמנם ממש לא אדם דתי, אבל כמו שנאמר "יגעת ומצאת, תאמין !". נוכחתי לדעת שזה נכון.
8) יש גם מתוך השיטות של הפסיכותראפיה מגוון וזה כל הזמן מתעדכן. יש דברים חדשים כמו מיינדפולנס, ACT, DBT וכנראה עוד... אז אם הטיפול הנוכחי לא עוזר לך למרות שאתה עושה מאמצים, אז שווה לנסות דברים אחרים. מה יש לך להפסיד ? (חוץ מכסף כמובן
) הרי אתה גם ככה סובל.

גדי20152015

New member
9)+10)

9) בחזרה לחלק של התרופות. במקרים קיצוניים, אם אחרי שניסית הרבה תרופות כמו שאתה אומר, ובמינון ובמשך הנכונים כולל אוגמנטציה, והרופא שלך השתכנע שלא הייתה שום הטבה, אז יש גם טיפול בנזעי חשמל וגם טכנולוגיה די חדשה של גרייה מגנטית. חפש על זה באינטרנט. (גרייה מגנטית הביאו לארץ פרופ' פנחס דנון ופרופ' לאון גרינהאוס, וזה אמור להשפיע כמו נזעי חשמל אבל עם פחות תופעות לוואי אני חושב). אני יודע שזה אפשרי במקרים של דיכאון קשה שעמיד לתרופות, לא יודע לגבי ocd. אבל זה באמת "למטיבי לכת" שניסו כבר הכל.
10) בקשר לשאלתך המקורית על פסיכיאטר שמתמחה בטיפול תרופתי, יש כמה מפורסמים שהם מומחים גדולים בייעוץ תרופתי (אבל לא עושים פסיכותרפיה נראה לי, כי הם גם נורא יקרים). שלחתי לך הודעה בפרטי בנושא.

למעלה