פסיכו'

TheBlackPearl

New member
פסיכו'

אני משתחרר ביום רביעי ופניי לאזרחות. כמו כולם אני גם רוצה לעשות פסיכומטרי ואני מתלבט איפה. לפי מה שעולם אמרו לי הכי טוב זה ביואל גבע הבעיה שהוא יקר בהרבה מכל מכון אחר. ידידה שלי לדוגמא עושה באנקורי ב1500 שקל ואמרה לי שזה לא רע שם, לעומת חבר שלי שאמר לי שעל הפנים שם. חלק גם אומרים לי שלחמן זה גם טוב. בכל מקרה יש לי בלאגן מטורף אז אני צריך ייעוץ. על מה אתם ממליצים, תקחו בחשבון כמובן את מחיר העלות. אגב מישהו יודע כמה עולה בלחמן?

אני לא ממליצה על אנקורי..

אני לומדת שם (וואצ'ר) ולפי דעתי הם לא מספיק טובים.. קידום אישי נחשב גם לא רע... תשאל בפורום פסיכומטרי.

אני דוקא די מרוצה מהם.

סה"כ הקורס בסדר גמור (לא שיש לי למה להשוות), כנראה שהכל תלוי במדריך. הספרים שלהם מעולים, פשוט מסבירים הכל ואפשר (אם אתה מסוג האנשים שמסוגלים לדברים כאלה, אני לא) ללמוד מהבית רק מהספר. גם הם נורא גמישים ונותנים לך להחליף שיעורים עם קבוצות אחרות כל הזמן ככה שלא תפספס חומר. בכללי אמרו לי שהכי הכי טוב זה היי קיו. אני לא הייתי אבל זאת הדעה הרווחת.

+תריץ חיפוש בפורום פסיכו'

למדתי בלחמן ואני מאד מרוצה מהמחיר, מהקורס ומהציון. אבל לא למדתי בשום מקום אחר כך שאין לי ממש השוואה.

עצה מבעל נסיון

שמכיר את הקורס של יאול גבע ,של אנקורי חיילים ושל קידום חיילים אז ככה,אני אקדים ואומר שהקורס של גבע,קידום אישי וכל קורס שעובר את ה5 וחצי אלף ה-ר-ב-ה יותר טוב מכל קורס של וואצר .אבל וזה אבל גדול הציון שלך בפסיכומטרי זה לא פונקציה של שם המכון ומספר השקלים ששלימת להם. זה אחר ורק מה שתשקיע בבית!. אומנם יאול גבע וחבריו ל5000 ומשהו אלף שקל טובים יותר אבל ההפרש בינהם לבין הקורסים של הוואצר לא מצדיק את ההפרש המחיר לכן עצתי היא כזאת:תירשם לאנקורי חיילים (לא לקידום חיילים שזה באמת קורס מתחת לכל ביקורת).תשקיע המון,רצוי לא לעבוד תוך כדי.. יש סיכוי לא רע שתהיה מרוצה מהציון שלך ובמקרה הכי גרוע ,בין אם תחליט לקחת קורס יקר יותר או ללמוד לבד,זה יהיה קל יותר אחרי התנסות אחת כבר בהצלחה

svety

New member
אני נרשמתי ללחמן../images/Emo190.gif

עלה לי 1125 ש"ח, בגלל שנרשמתי בכנס משתחררים. תכלס, המחיר לא קובע לדעתי... תתייעץ עם חברים שלך שעשו כבר

Jan22

New member
תקשיב תקרא תשמע

עלות קורס לא קשורה בכלל לרמת המרצה . יכול להיות לך קורס ב7K ומרצה ששווה גורנישט. יכול להיות לך מרצה תותח בקורס שעולה גרושים. מה שמהווה פרמטר פה זו רמת ההשקעה שלך בהכנה ,כמה זמן תלמד ,האם תבין את העקרונות הדרושים..אני אישית נגד כל המכונים השונים האלו (בייחוד גבע העושק , 7K לקורס ,למה מה ? בגלל החיוך היפה של המורה !?) ויותר מציע לך לקנות ספרים וחומרים וללמוד לבד ,ככה תשיג תוצאות הרבה יותר טובות. לקורס יש מטרה אחת - אם אתה לא יכול לומר לעצמך "עכשיו אני אשב 8 שעות ללמוד בלי הפסקה" אז לך על קורס. אם אתה לא צריך מרות ולא צריך שמורה יאמר לך "תעשו X Y Z A B C " ,שים את הקורס יפה יפה בצד ותהנה מהכסף שכמעט בזבזת!

SimplyMe1

New member
אין דבר כזה ללמוד 8 שעות רצוף לבד

גם לא במסגרת כלשהי. הראש מפסיק לקלוט חומר לימודי כלשהו,במיוחד אם זה חומר חדש שדורש השקעה גדולה יותר מאשר תרגול של חומר מוכר. גם אני לא בעד כול הקורסים,חוץ ממתמטיקה שעשיתי,ואם חס ושלום אצטרך לשפר את הציון הזה-ממש לא אקח עוד קורס. אנגלית עכשו אני משפרת לבד ע"י המשך של קריאת ספרים,ואנסינים רבים,כתיבה-להתבטא בכתב כמה שיותר,לא לומדת הכול מהתחלה כי בתיכון למדתי משהו בכ"ז,ומילים לעברית בשביל הפסיכו' כבר התחלתי ללמוד לבד. ואזרחות אם וכאשר אשפר,אעשה לבד..אני לא צריכה שיקריאו לי מספר קטעים שאני יכולה לקרוא לבד לפני שינה(ויש נושאים באזרחות שמעניינים אותי יותר ממייקל לואיס בזהוב של "לאישה"). אבל קורס בפסיכו' זה משהו אחר..כולם אומרים שזה לא לימודים "רגילים",הרי באוני' אני לא אלמד ע"י טריקים ומענה במבחן אמריקאי..ואני אלמד בקורס למרות שיש לי אפשרות נהדרת להיעזר בסופ"שים באחי שהיה כמעט מדריך בקידום..אז לא הכול תלוי באותן 8 שעות למידה ללא הפסקה..זה בלתי אפשרי.

Jan22

New member
את לא יודעת כמה את טועה

אפשר ללמוד 8 שעות רצוף ,וגם 18 שעות רצוף. סה"כ צריך לקנות הרבה מאוד קפה!

SimplyMe1

New member
כשאני רוצה אז כן-יש לי משמעת לימודי

לימודים..בדר"כ כשאני לומדת דברים שמעניינים אותי אני יושבת ללמוד יותר,כשפחות אז פשוט עושים יותר הפסקות. אבל לשבת לשנן 8 שעות רצוף? אצלי התרעננות כזו בלימודים משולה לאימון בחד"כ,אז לוקחת את האוטו לשעה,הולכת לשיעור במכון וחוזרת ללמוד..אבל רצוף ממש לא.. והשאלה מה הראש זוכר יום למחרת ה10 שעות רצוף שלמדת. קפה זה אחלה,שתיתי היום כבר שני דליים וזה ממלא כמו ארוחת צהריים!

Jan22

New member
בואי אני אתן לך מתכון לאיך ללמוד

נונ-סטופ ,תנסי ,מאקסימום תשימי בצד ,אבל תנסי! תלמדי 10 שעות ,עם 4 כוסות קפה שחור מבושלים תחת פינג'אן . תצאי לרוץ כמה קילומטרים טובים על המדרכה ,לא באיזה חדר כושר עם חבורה של WANNA BE מתאמנים. תחזרי ותראי 2 פרקים של נישואים פלוס. תמשיכי ללמוד עוד 10 שעות. תלכי לישון שעתיים-שלוש. ומפה זה לולאה שאת קובעת את הסוף שלה.תאמיני לי ,זה עובד !

SimplyMe1

New member
תישן אתה שעתיים-שלוש

גם ללמוד,גם לעבוד גם להתאמן קיקבוקס וספינינג ושרירים וגם לבלות חברות\חבר,אה..ולמצוא זמן לשינה,צילום והעשרת הידע שלי בשלל נושאים אחרים בתור משוחררת שצריכה להפריח את האזרחות שלה אחרי שנתיים בחאקי(זה הזמן להגיד כמה אני מסכנה)..כאילו הקפה שחור שהופך את השיניים לצהובות יעזור לי במשהו כשאני עייפה ורוצה לישון.אני מעדיפה כבר הפוך או סתם נס קפה שלא עוזרים!

Jan22

New member
רון יראה אותך ,יתעצבן

בוש לך ,לא הבנתי מילה מהמשפטים שרשמת ,תנסחי בשנית ! ביזיון !

8 שעות:

ההכנה לפסיכומטרי כוללת המון תרגול = הרוב זה ":תרגול של חומר מוכר". בטח שלמדתי 8 שעות רצוף (עם הפסקות התרעננות).

SimplyMe1

New member
התרעננות 5 דקות כול 20 דקות?

(לא לזה התכוונתי). 8 שעות רצוף,משמע קפה על שולחן הלימודים וזהו..לא לקום ממנו.

הטRולית

New member
אני עשיתי בהיי קיו... ../images/Emo127.gif

אני עשיתי בהיי קיו, שילמתי רק 4000 ש"ח, למרות שהקורס עולה 6500 ש"ח, ותודה לקרן השגים שהביאני עד הלום. אני חושבת שהי קיו תותחים!! קיבלתי 618, שזה לא מטורף, אבל, רק כדי שתבינו כמה הם טובים לפני הצבא היה לי איזה חודשיים, ישבתי ולמדתי, קצת, לא בטירוף, עם ספרים של פסיכומטרי, והוצאתי, בושה להגיד, 453... ובזכות היי קיו וריבונו אני היום במקסימום שלי - 618. מומלץ בחום.

למעלה