פסיכומטרי...

• פותח הנושא 2B ME
  • פורסם בתאריך

2B ME

New member
פסיכומטרי...

ניגשתי במועד אפריל לפסיכומטרי, הציון לא היה מספיק בשבילי. זה היה המבחן השני שעשיתי (עשיתי גם ביולי 02). בשתי הפעמים למדתי בקורס (של אותו מכון), אבל באף אחת מהפעמים לא השקעתי ממש. מה גם שהקורס בפעם השניה לא היה מעניין במיוחד... בכל אופן אני צריכה לעשות את המבחן שוב, ואני יכולה לגשת באוקטובר. העניין הוא שאני מתחילה מכינה להנדסה ומדה"ט (באב"ג) ואני תהיתי אם יהיה לי בכלל זמן ללמוד. מה גם שאני חושבת שקורס לא יהיה הכי אפקטיבי. אז מה ללמוד לבד? לגשת באוקטובר, או מאוחר יותר? יש לציין שחשבתי על האופציה של המצרף, רק הבעיה היא שהציונים של המכינה לא נכנסים למצרף (אפילו שאני אקבל ציוני בגרות מחודשים על זה ממשרד החינוך). למישהו יש רעיונות/הצעות?

Kiru

New member
קצת יותר מיקוד ../images/Emo13.gif

באיזה מכון עשית את הקורסים? מה הציון שלך, ומה את צריכה לשפר (את הציון הכולל, או את אחד החלקים) ובכמה?

2B ME

New member
אז ככה

את הקורסים עשיתי ב"לחמן" וכרגע הציון הגבוה שלי הוא 609 אני צריכה ציון באיזור ה-700 במבחן האחרון שיפרתי את הכמותי, אבל המילולי שלי ירד והאנגלית נשאר בערך אותו הדבר (והאנגלית קצת פחות חשוב לי, מכיוון שאני גם ככה אעשה את הקורסים באנגלית של שנה ראשונה במכינה).

Kiru

New member
אם אני מבין נכון

המילולי הוא כרגע החלק החלש שלך. זה מצב אידיאלי, כי זה החלק שהכי קל לשפר. אני לא מכיר את הרמה של הקורס בלחמן, אבל הקורס שאני עשיתי (ביואל גבע) שיפר אצלי את המילולי בצורה משמעותית מאוד. אני מציע לך להשיג ספר טוב (אני חושב ששל קידום הכי מתאים ללימוד עצמי), ולעבוד על החלקים של המילולי אחד אחד וביסודיות. בניגוד לכמותי ו(בעיקר) לאנגלית שמבוססים כמות עצומה של ידע, עם רובו הגדול של החלק המילולי אפשר להתמודד באמצעות טכניקות פשוטות שלומדים מאפס, וקצת תרגול. אני בכל מקרה אשמח לעזור עם עוד טכניקות, אם צריך.

2B ME

New member
העניין הוא שהשקעתי המון בכמותי

ובאמת שיפרתי, אבל הזנחתי את האנגלית ואת המילולי. במבחן הראשון שעשיתי היה לי 140 במילולי, ובשני זה ירד ל-117.

Kiru

New member
אז מה השאלה בכלל

ברור שאת יכול לשפר בהמון... מי שהשיכ 140 פעם אחת, יכול לעשות את זה גם בפעם השניה.

2B ME

New member
ומה עם קורס?

אחרי 2 קורסים אני תוהה עם עוד אחד יעזור...

Kiru

New member
אני חושב שזה מיותר

ספר יהיה לא פחות טוב. תראי איך הולך, במקרה הגרוע - תיכנסי לקורס בכל זאת.

למעלה