פסיכומטרי

maman4

New member
פסיכומטרי

אני תלמיד די טוב ויש לי ממוצע בגרויות של 85. אני 4 יחידות אנגלית ומתמטיקה. עכשיו אני צריך לעשות פסיכומטרי והבעיה שלי שאין בקירבת ביתי מכון ללימוד פסיכומטרי ואני תלמיד י"ב עם לחץ בלימודים ואין לי זמן לסוע מחוץ לעיר למכון למידה אז השאלה שלי היא: האם אתם חושבים שיש אפשרות ללמוד בלי עזרה ולהצליח עם ציונים טובים? ועד כמה באמת עוזרים במכון למידה והאם השקעה רבה בבית יכולה להווה תחליף?

yoavsc

New member
כן וכן.

וכדאי לך מאוד לקנות את חוברת המבחנים של המרכז הארצי. לפתור מבחנים על זמן עוזר הרבה יותר מאשר סתם ללמוד שיטות ותרגילים.

Gal K

New member
אפשר גם אפשר בלי קורס

הכל שאלה של אופי. אם אתה חושב שאתה יכול להתמיד לבד, בלי מסגרת חיצונית, אז לך על זה. אני לא עשיתי קורס והוצאתי ציון בסדר גמור. מחקרים הוכיחו אגב, שההבדל בין הציון עם קורס לציון בלי קורס הוא די קטן בכל אופן. עשה מה שטוב לך... גל.

ramil

New member
החוברת של המרכז הארצי?...

ממש לא הכנה ממצה. וכדאי שנבהיר- צריך להיכנס לראש של הפסיכומטרי כדי להצליח בו. למשל - לדעת מראש אילו סוגי אנאלוגיות יש, וכו´...קורס עוזר מאוד, כי הוא נותן גם את כל הטיפים הקטנים של התמודדות עם הבחינה הפסיכומטרית, אבל אפשר לדעתי להסתפק גם בספר ההכנה של הקורס ולשבת על זה ברצינות (כלומר, לפתור את כל התרגילים בספר, ובימים האחרונים לפתור את כל הבחינות לדוגמא - ולא להתספק באלה של המרכז הארצי). אגב, חלק מהספרים נחשבים קשים יותר מהפסיכומטרי עצמו, ולכן הם מהוים הכנה אופטימלית - קשה באימונים, קל בקרב. בקיצור- קורס, או הספרים של הקורס (למי שיכול לשבת לבד ויש לו מספיק משמעת עצמית - כולל לקחת לעצמך זמן לתרגילים עם מגבלת זמן, ולא "לבלף")

קורס

הפסיכומטרי הוא מבחן על ידע מסויים. סוגי השאלות חוזרים על עצמם, ולכל שאלה שמופיעה (כמעט) יש טכניקה פסיכומטרית לפתרון. נכון שאדם חכם, יכול לפתור את רוב השאלות לבד (הם לא קשות), אבל גם הוא ייתקשה לעשות זאת בדקה לשאלה. כדי לעמוד בזמנים - חייבים הכנה מוקדמת. מי שיכול שיעשה קורס. אחרי שמכירים את סוגי השאלות ויודעים להתמודד אתן, נשאר עדיין מרווח די גדול בציון, שמושפע מהרגשה נפשית באותו יום, הרגשת מוכנות כללית ובטחון עצמי. לפחות חלק מהמרווח הזה, יקבל מי שייעשה קורס. ולעניין הספרים. החוברות של המרכז הארצי הן בדיחה. הן הרבה יותר קלות מהמבחן עצמו. אני יכול לומר, שהספרים של קידום הם יותר קשים מהמבחן הפסיכומטרי הממוצע. עוד דבר לקחת בחשבון, הוא שיש סוגי שאלות שמתווספים ממש לפני מועד בחינה ספציפי. נכון, המשקל שלהן זניח, אבל כל נקודה חשובה. בקורסים בדרך כלל, בכל נושא נותנים מודיעין מעודכן של הבחינה האחרונה, של כמה שאלות הופיעו בנושא זה. בנוסף, נותנים מודיעין של שאלות חדשות שעומדות להופיע בבחינה הקרובה. מודיעין זה נלמד על סמך פרקי פיילוט שהופיעו בבחינה האחרונה. (מכונים בדרך כלל שולחים את מדריכיהם להיבחן, ואז לשחזר את המבחן...)

H20

New member
לא מסכימה

אין מה לזלזל בבחינות של המרכז הארצי... אצלי לפחות הם ניבאו את הציון בצורה די טובה, בניגוד למבחנים של קידום (ולמדריכה) שרק הורידו לי את הבטחון העצמי...

מסכים

גם המדריך שלי בקידום המעיט בערכי. הוא ניבא לי 70 נקודות פחות מהציון שקיבלתי. (בסוף עקפתי אותו, חה חה
).

יוסי99

New member
לא לגמרי מדויק

קידום מנבאים שהציון של יהיה בטווח של עד מס´ מסוים של נקודות (40 נדמה לי) למעלה או למטה מהבחינה הסופית. זה לא מאה אחוז, אבל נותן לך כיוון ממשי - אצלי למשל זה יצא בדיוק לכיוון מעלה או משהו כזה (כבר לא זוכר), אבל מן הסתם כיוון שלא היו לי הרבה טעויות, עוד 2-3 טעויות למשל בגלל שלא הייתי שם לב לשעון בפרק נוסף (קרה לי באחד הפרקים), וכבר הייתי יורד בצניחה לכיוון הציון המדויק שניבאו לי. אכן, הבחינות של קידום יותר קשות מהמבחן, אבל זה מאד הגיוני - כמו שאמר המדריך שלי "אסור לחשוב במבחן" , אתה צריך לדעת תוך שניות את התשובות ובעיקר להתרכז בלהרגע, לסמן נכון, לחלק את הזמן ולהשאיר זמן פנוי לשאלות הקשות\מנוחה\יציאה לשירותים. אגב, אלא אם כן מנסים להתקבל לרפואה או נורא לחוצים בקטע של האגו, ממליץ לא לקחת בכלל קורס או לקחת את הקורס הכי זול (קידום בתי"ס למשל) - אני עשיתי קידום בתי"ס, אפילו לא ב"מועדון 700", וקיבלתי ציון שאני מניח שהוא מספק עבור 98% מהאנשים בערך. המלצתי לחברה שלי לא לעשות קורס, היא רק למדה קצת בבית, בערך חודש, והוציאה בסביבות 710-20. הסיכוי שהיא תצטרך לשפר הוא קלוש, והיא חסכה כסף\חודשיים מהחיים. יחד עם זאת, זה מומלץ רק לאנשים שמאד בטוחים בעצמם. מי שלא מרגיש שהולך לו, או יודע שיש לו "חסכים", שיילך לקורס. כנ"ל מי שצריך מסגרת, כמוני.

החוברות של המרכז הארצי

הן ההכנה האידאלית. לקראת הפסיכומטרי ארגנתי חבורה של כ-5 חברים להכנה עצמית לבחינה, חלקנו ישב עם המדריך של קידום ודומיו, חלקנו היה בקורס וחלקנו רק עם האוגדן הנ"ל. הבחינות של קידום קשות בלי פרופורציה כלל לבחינה האמיתית, מועדון ה700 לא רלבנטי לכלום - אני יודע כיוון וכולנו בקבוצה האמורה קיבלנו באיזור ה700 ומעלה, והסקציה הזו הייתה קשה לכולנו מאוד. הבחור עם הציון הגבוה ביותר (780) לא היה בקורס ולא השתמש בחוברת, פשוט למד איתנו בפגישה שבועית או שתיים. השיפור שלו היה ניכר בין 6 החוברות. הנקודה המעניינת היא שרובנו קיבלנו ציון קרוב ביותר לציון שהתקבל מהבחינות המדמות הללו, ומהבחינה שמקבלים חינם עם טופסי ההרשמה. זו הדמייה הוגנת ביותר. מבחינת סטטיסטיקות שאני מכיר - אומרים שקורס או בחינה חוזרת משפרת את הציון בכ7% לערך, זה לא בלט בקבוצה שלנו. (מבחינת השוואה בין ציונים בבחינה ראשונה של האוגדן לאחרונה, בחבר´ה שהתתפו בקורס). תשובה: השקעה בבית, רצוי כנראה בלווית ספר קורס טוב, תספיק בהחלט. תתמקד בפתירת הבחינות באוגדן ב*זמן אמת!!*, ודע שהציון שקבלת בבחינה האחרונה מהשש ישקף במידה גבוהה של סבירות את ציונך האמיתי. בהצלחה!

למעלה