פסיכומטרי שני

Mnementh

New member
פסיכומטרי שני

עשיתי פסיכומטרי בשנת 97 בתחילת י'ב, כלומר לימודי קיץ כאלה של קידום ואז המבחן בספטמבר, אוקטובר כזה. קיבלתי 680 , שזה לא כזה להיט יחסית להרבה אנשים (וזה למרות 150 באנגלית למשל) אבל זה הספיק לי כמעט להתקבל לכל תכלס בגלל בגרויות... עכשיו הבעיה שלי שהלכתי ללמוד הנדסה, אני שנה ראשונה, ושונא כל רגע והחלטתי להפסיק. חשבתי לעבור רפואה... וכאן הפלא ופלא, חסרים לי כמה נקודות , וכמובן שהשנה הקרובה הלכה לי גם. השאלה שלי: 1) האם בכל מקרה בלי יוצא דופן בארץ בחו'ל בכל מקום יתחשבו רק בציון הגבוה יותר? (מה קורה אגב אם אני אפשל באנגלית בפעם השנייה, מה שלא סביר אבל בכ'ז? ) 2) האם כדאי ללמוד עם קורס שוב או לבד? תודה רבה!

תשובות

1)תמיד יתחשבו בציון הגבוה ביותר. מספיק שהוצאת פעם אחת פטור באנגלית (ולא חשוב באיזה מבחן) אז יש לך פטור לא משנה מה. (בחו"ל?? מי בחו"ל מכיר את הפסיכומטרי??) 2)לפי דעתי אם הוצאת בזמן הלימודים 680 אז יש לך ראש טוב ובטח לא תתקל בקשיים מיוחדים ללמוד למבחן לבד. אני גם עשיתי פסיכומטרי ב97 בתחילת י"ב(קורס של לחמן) בדיוק כמוך וקיבלתי קצת פחות ממה שאתה קיבלת. בזמן הצבא למדתי לבד (ושיפרתי ביותר מ100 נקודות) ונהניתי מכל רגע מהלימודים. אני לא מכיר אותך אישית - אבל נראה לי שלא תהיה לך שום בעיה לוותר על קורס וללמוד לבד בהצלחה!

Mnementh

New member
ואללה תודה

אין אבל מגבלה של זמן גם? עוד מעט יעברו נגיד 7 שנים? מה שאמרת לגבי אנגלית והכל מאוד משמח. מה שאמרתי לגבי חו'ל, זה למשל שראיתי שלהתקבל לרפואה בחו'ל במקומות מסוימים אז כן הם מתחשבים בפסיכומטרי הישראלי, אבל יכול להיות שאני טועה. תודה שוב על ההארות...

אל דופא

New member
חו"ל? לא כדאי!!

בחור כמוך, שהוציא ציון בכלל לא רע בפסיכו' הראשון בכיתה יב', והתקבל ללימודי הנדסה בארץ, לא צריך לחשוב על חו"ל בתור אופציה. לכל מיני "חורים" ברחבי הגלובוס (כן, אני יודעת שאני קיצונית) נוסעים אנשים, שהבגרות שלהם אינה מספקת כלל וכלל לקבלה לרפואה בארץ והפסיכומטרי שלהם הוא בערך בגובה של כלב פינצ'ר מצוי... אתה כותב ש"חסרות לך כמה נקודות". אז יאללה, שב, שפר ת'פסיכו בכמה נקודות הללו ותתקבל לרפואה. עזוב אותך מזה ש"הפסדת שנה". לימודי רפואה הם חלום, שאנשים רבים וטובים מפסידים שנים בגללו. וחוצמיזה, אתה לא טיילת בחופי הוואי וכבר התחלת ללמוד באוניברסיטה, כך שמוסר לימודים כנראה שיש לך, ולא תתקשה להכנס למסלול. מה שכן, אני מציעה לך לא ללמוד לבד, ובכדי ש"הנחיתה" החוזרת לתוך החומר הפסיכומטרי תהיה רכה ככל האפשר, אני ממליצה לך להעזר בקורס, או במדריך פרטי. בכל זאת בפקולטה לרפואה עסקינן, וכדאי "להרביץ" ציון גבוה עד כמה שיותר... בנוגע לאוניברסיטאות בחו"ל שכן מתחשבות בפסיכו' הישראלי: מדובר במוסדות יוקרתיים באנגליה ובארה"ב, ואחוז הישראלים המתקבלים אליהם אפסי. בהונגריה, לעומת זאת, "כל הבא ברוך הבא" ויקבלו אותך גם עם מס' תעודת זהות...

למעלה