פסיכומטרי מהתיכון?

ביילי_007

New member
פסיכומטרי מהתיכון?

יש אצלנו קורס של פיסכמוטרי בבית הספר, (תיכון, כתה יא`). השאלה שלי, האם כדאי להרשם? המדריכים שם אמרו לי ציטוט ``אדם בתיכון מצוי בשיא יכולתו השכלית בגילאים 17-18, הוא מצוי עדיין ``בטרנאס`` של לימודים לפני ``הנפילה`` ושכיחת החומר שעוברת על התלמיד בתקופת הצבא`` האם זה נכון? והאם כדאי לי? בנוסף הסכום הכספי שאני ישלם במידה ואני ירשם הוא 990 שקל,.

psymaster

New member
אין ספק

שבגיל התיכון החומר ``יושב`` טוב בראש ולכן קל יותר להיבחן מן הבחינה הזאת בגיל זה ולא לאחר הצבא , כמובן שכדאי לקחת בחשבון את הסכום שמשלמים. למרות זאת קיים יתרון מסוים בבחינה לאחר הצבא - משום שבגיל זה נוטים להיות רציניים יותר ובהתאם לכך גם ``חרשנים`` יותר.(מצד שני בד``כ בגיל זה משלבים לימודים ועבודה - שילוב בעייתי קמעה. כפי שהינך רואה- ישנם צדדים לכאן ולכאן ולא אלאה אותך בכולם - לדעתי הזמן המתאים ביותר להיבחן הוא בסוף כיתה י``ב (במידה ולא מתגייסים מייד) משום שאין לחץ בחינות ולימודים ואין עבודה והפרעות - וכמובן החומר העיקרי - אנגלית ומתימטיקה עדיין בראש. כמובן שתמיד ניתן לשפר לאחר בצבא במידת הצורך. מקווה שעזרתי לך - בהצלחה.

gorion dm

New member
בהחלט

טני אישית כבר נרשמתי ואני בי``א. זה ממש שווה. אחרי הבצפר שוכחים הכל ואין ממש זמן.

פסיכומטרי

בתור 1 שעשתה 3 פסיכומטריים ובדרך לעוד 1 אני ממליצה לך להרשם ככל שתעשה יותר פסיכומטריים כך תצליח יותר והמחיר שמבקשים אצלכם הוא מעולה קורס בחוץ עולה הון וצודק מי שאמר ששוכחים אז בהצלחה!

harisson

New member
הסקת מסקנה מוטעית...

זהבית היקרה, אני ממש לא רוצה להעליב אותך, אני בטוח שאת בחורה עם ראש על הכתפיים ולכן לא ברורה לי הסקת המסקנה שעשית. זה קורה שעושים 4 פעמים פסיכומטרי, אבל זה די נדיר. אני לא רוצה לזלזל בך, אבל אם את בדרך לעשות את הפסיכומטרי הרביעי, כנראה שיש איזשהי בעיה בקודמים שעשית! לכן המסקנה היא: אני בדרך לרביעי - אל תחזרו על הטעויות שלי, ולא - אני בדרך לרביעי - תעשו כמוני. לא נראה לי שמישהו רוצה להגיע לפסיכומטרי רביעי. יש לי חבר שעשה איתי ביחד פסיכומטרי. לו זה היה השלישי ולי הראשון. הוא 50 נק´ מתחת לציון שהוא רצה, ואני ממש מרחם עליו. אני עשיתי רק אחד והלך לי מעולה לכן אני לא מסכים עם הקביעה ש"כמה שעושים יותר -יותר טוב". אומנם אם אעשה שוב כנראה שאוציא יותר, אבל עדיף מלכתחילה לא להגיע למצב שבו עושים פסיכומטרי שני. ביי נ.ב. מקווה שלא העלבתי אותך, אני בטוח שבפסיכומטרי הקרוב ילך לך מעולה

brucelee

New member
פסיכומטרי בתיכון

אני עכשיו מסיים כיתה י``ב, ושנה שעבדה עשיתי פסיכומטרי. אני רוצה להגיד שזה ממש ממש לא כדאי, אולי רק אם אתה מאוד חרשן ואין לך בעיה לחרוש בלי סוף ולקרוע את התחת. ממש לקחת את העסק רציני אז כדאי לנסות. אחרת זה סתם הרבה בזבוז זמן חופש וכסף. תחשוב שבזמן הזה אפשר גם לעבוד בחופש אז זה בכלל בזבוז עוד יותר של כסף. כל מה שאומרים שאתה בשיא הפריחה זה סתם זיבולי שכל הנקודה היא שאם אתה סוג כזה של אנשים שמסוגל לחרוש טוב טוב ומעוניין בזה אז תלך על זה, אם לא אז חבל על הזמן. נקודה נוספת שכדאי לקחת בחשבון היא עתודה אקדמאית בצבא. אם יש לך מחשבה בכיוון הזה או שיש סיכוי שתלך בעתיד אז אם יהיה לך פסיכומטרי טוב זה יתן לך אפשרות ללכת לעתודה שהיא בעצמה גם עניין של שיקול בחיים.

ממש לא!!!

לא כדאי לך להירשם זאת תקופה ממש לא טובה!!! צריך המון להשקיע!!!!! וזה ממש לא בראש בתקופה של הלימודים כי צריך לתת לפסיכומטרי 101% לחרוש לחרוש לחרוש!! ובמשך החודשים של הקורס אין חיים!!! פשוט לא!!!! תלמד מנסיון של אחרים!!! עדיף לעשות מתי שאתה ממש צריך את זה ככה שתיתן לזה את כל המאמץ שדרוש.

_snufkin_

New member
ללמוד-כן, קורס-לא

המדריכים שלך צודקים בקשר ליכולת השכלית, אבל משום מה רוב הנבחנים של הקורסים במסגרת בתי הספר יוצאים עם ציונים זוועתיים למדי. בשכבה שלי בערך 20% עשו קורס, ואני מכירה כמה בנות עם 550 שהיכולת האמיתית שלהם היא בסביבות ה600-700. אני לא יודעת למה, אולי הלמידה של הרבה אנשים ביחד, כאשר בקבוצה יש גם אנשים שיותר גרועים ממך, גורמת לאופוריה מסויימת, והרגשה של ``לא צריך ללמוד``. מצד שני, באמת חבל לפספס את הגיל והזמן הפנוי- לכן ההמלצה שלי היא שתקני אחת מהחוברות מיליון קילו האלה, ותלמדי לבד. תחרשי חזק, ואולי גם תפתחי קצת משמעת עצמית תוך כדי. והתאריך שהכי מומלץ לגשת בו הוא התאריך של פברואר. כל האנשים שאני מכירה שלמדו לבד בי``ב (כולל אני) וניגשו בפברואר קיבלו ציונים מעולים, 700 ומעלה, וזה לא שהם היו נורא גאונים (במקרה שלי לפחות). ובקשר לזה שאין חיים- טוב, אם למישהו פה היה חיים, הוא לא היה נמצא בפורום הזה, כותב המלצות אידיוטים לאנשים שהוא לא מכיר. ככה שלהפסיד אין לך מה.

פזמבמבה

New member
הפנייה...

זה לינק להודעה שכתבתי פעם, ממש מזמן (ושקיבלה אז תגובות לא ממש תומכות..) בכל מקרה אולי עכשיו זה יתקבל יותר בברכה....

harisson

New member
תגובה ל"קונספירציה"

אני מסכים אתך שהמכונים זה סתם "זיבול מוח", אבל נראה לי שהמסקנה שלך לא נכונה. נקבע חד משמעית שמי שעושה בקורס יקבל 10 נק´ יותר בממוצע ממי שלא עושה בקורס. וזה עניין של "בממוצע". כלומר, סביר להניח שהשיפור הזה חל יותר על אנשים עם ציונים נמוכים שכלל לא היו לומדים אלולא היו הולכים לקורס. יש חומר בסיסי שצריך לדעת לפסיכו. אם לא למדת אותו תקבל אולי אפילו 100 נק´ פחות. ברגע שאתה יודע את החומר המינימלי הזה - ניתן לשנות במספר נקודות קטן מאוד את הציון שלך. ידע בעברית הרי לא ניתן לשנות בטווח כה קצר, וגם ידע באנגלית. כמו כן, הטענה שאחת העונות להודעה שלך כתבה ש "מי שכותב את הבחינה ראה שיותר מדי אנשים מקבלים את הציון הנכסף"היא חסרת בסיס מאחר ואחוז קבוע מקבל את הציון הנכסף... הקורסים של התיכון לא שוים כלום, וגם הקורסים היקרים לא שוים כלום. כמו כן, טענות בנוסח "אני מכירה שתי בנות בשכבה שלי שקיבלו ציון גרוע" גם הן מטופשות. איך אפשר להשליך ממקרה של 2 נבחנים לגבי עשרות אלפי נבחנים? אם כבר מדברים על עובדות כאלה, כדאי שתשמעו משהו מאוד מעניין (לא שאני תומך בסטטיסטיקות ע"פ מקרים בודדים). אני לומד בישיבת הסדר מסויימת בארץ. בשיעור (שיעור בישיבת הסדר זה כמו שכבה בתיכון) יש 6 אנשים (כולל עבדכם) שקיבלו לא מעל 700, אלא מעל 760 (ע"פ הערכות שלושת רבעי אחוז עוברים את הציון הזה), ואף אחד מאיתנו לא ניגש לקורס... מעניין הא? (זו אמת לאמיתה, מילה שלי). להערכתי רוב הנבחנים שקיבלו מעל 750 לא עשו קורס... הטענה שמי שמצליח בפסיכו זה בגלל קורס - מוזרה בעיניי... אדרבא, ההבדל בין הציונים מעל 760 היא בעיקר בגלל הציון באנגלית. מי שדובר אנגלית מוצא 150 ויש לו קרוב ל-800, ומי שיודע אנגלית טוב אבל הוא לא דובר לחלוטין מוציא בין 135 ל-145 ויש לו 765-775... ככה זה עובד

Lior_A

New member
באיזה הסדר אתה?

פשששששש... יפה, מעל 760? באיזה הסדר אתה דרך אגב? אני הולך עוד מעט להסדר בראשל"צ.

harisson

New member
תשובה

אני לומד בגוש (הר עציון). לא ידעתי שיש הסדר בראשל"צ... זו ישיבה חדשה? דרך אגב, לא כ"כ התלהבתי לכתוב את הציון אבל זה ממש עצבן אותי שהבחורה שענתה על ההודעה של "הקונספירציה" חושבת שחייבים לעשות קורס כדי לקבל ציון טוב. אני לא מציע לך ללכת לקורס, אא"כ אתה יודע שלבד לא תלמד בכלל, או כמעט בכלל. אני חושב שהשיטות בקורסים הן גרועות, והמבחנים שלהם מטעים ורובם בכלל לא דומים לפסיכומטרי עצמו. לפעמים זה ממש מזוויע לראות את ההבדל בין הבחינה האמיתית לבחינה בספר. בספר של מכון שחר לדוגמא היה צריך להשלים 6 מילים בהשלמת משפטים, כאשר בפסיכו צריך רק 4, וזה הבדל. חוץ מזה המשפטים שם היו ערוכים גרוע מאוד. בנוסף, הגרפים היו גרועים מאוד. בקיצור, כל המכונים והספרים הם בלבלול מוח. הספר הכי טוב זה "פסיכומטרי מכל הבחינות" ובכל השאר אפשר להשתמש כדי ללמוד את החומר, כאשר לא כדאי להשתמש שם בטכניקות ובטריקים המטעים שגוזלים זמן לשוא.

Lior_A

New member
עוד שאלה.

תודה על תשובתך. אכן, ישיבת ההסדר בראשל"צ היא די חדשה. רציתי לשאול: אני לא יעשה קורס, אני יודע שאני יכול לשבת בבית ולחרוש לבד, השאלה היא איזה ספר לימוד והסבר (לא תרגול) כדאי לקנות? והאם הספר "פסיכומטרי מכל הבחינות" הוא ספר תרגול מספיק? או שהוא רק תוסף לספרי תרגול אחרים? תודה.

harisson

New member
אנקורי... הכי פחות גרוע

הספר "פסיכומטרי מכל הבחינות" הוא ספר שמכיל 6 בחינות אמיתיות משנים קודמות (לא כולל הפיילוטים) וטבלה להערכת הציון שהיית מקבל. המבחנים האלה הכי מהימנים והציון שתקבל בהם הוא הכי קרוב לציון האמיתי שתוציא בסוף. אפשר להשתמש בהם לתרגול. כדאי לתרגל טיפה גם מספר, אבל זה תלוי בך. לדעתי החומר שבספרים לא מוסיף כלום, אולי חוץ מבלוגיקה, שם יש שיטה חביבה שעוזרת (בתוספת מקצה שיפורים שהכנסתי לה כך שתעבוד יותר מהר). כדאי גם שתקנה מילון פסיכומטרי, למרות שזה לא מי יודע מה ישנה את אוצר המילים שלך. אין לי כוח להסביר את כל המניעים לקניית הספר. תחפש באחת ההודעות הקודמות שלי, שם כתבתי לגבי כל ספר מה הוא שווה. אם אתה כבר קונה עוד ספר תקנה את זה של אנקורי. הדירוג הוא: אנקורי, קידום היי קיו תיקו, ומכון שחר בחיים אל תקנה... הוא גרוע מאוד. אבל שוב, כל הספרים גרועים... חוץ מפסיכומטרי מכל הבחינות

למעלה