פסיכומטרי לבד?

צנצןדבש

New member
פסיכומטרי לבד?

אם בראש שלי לגשת עכשיו לפסיכומטרי של אוקטובר 2004 לצערי הקורס שעושים אצלנו בבצפר יהיה ברובו באוגוסט, בתקופה שאני לא אהיה בה בארץ. לכן התחלתי לחשוב לי, אני אקנה ספר עב כרס כזה של אנקורי, אני אשב על התחת שעה ביום, אני אשקיע רציני, יש לי מצב להביא אותה באיזה 650 ככה, להשתפשף לקראת הדבר האמיתי של אחרי הצבא? תנו לי לציין, (ללא יוהרה) (באמת שלא) שאני די חזק בענייני החשיבה, ז"א אני ב5 מתמטיקה, 5 פיזיקה, וגם יש לי אוצר מילים די נרחב. האם באמת ללמוד לפסיכומטרי בלי מכון זה עניין אבוד מראש?

leffblond

New member
לדעתי

זה מאוד משתנה לגבי כל אחד , אם אתה מכיר את עצמך ויודע שיש לך מספיק משמעת עצמית ללמידה ממושכת ומעצבנת לא פעם... יש לך סיכוי , שומדבר לא אבוד מראש בטח לא כשהחומר יחסית קל (לדוגמא פרק הכמותי הרמה לא עולה על 3 יח"ל ) אבל יש מיליון שיטות וטריקים שהקורסים כן למדים ועוזרים מאוד לבחינה אם זה בדרך חשיבה שונה ממה שהורגלנו בתיכון , זמן קצר ומוקצב לכל שאלה ומבחני סימולציות שעושים.. חוץ מזה גם ללמוד בקורס עם מדריך וחברים זה עוזר גם למוטיבציה ולתחרותיות וגם למקרה שנתקעים עם שאלה וזה קורה לפעמים... אחרת הרבה יותר אנשים היו מקבלים ציונים הרבה יותר גבוהים... ולכל מקרה שלא תחליט.. תמיד אפשר להתחלי קורס מזורז כשתחזור לארץ.. אבל אם זה רק למען השיפשוף - בעצם... למה לא? ...ערב נהדר

noa135

New member
תראה..אני מסכימה עם התגובה של

הבחור כאן למעלה. הקורס נותן לך המון : ישיבה על התחת, תרגול רב ומבוקר. הקורס שאני לומדת בו נותן לי הרבה.. כשאני הופכת שבוזה ,המורה בא ועוזר לי, מקדם ואתי.יושב איתי . נכון.. אולי הרבה זה פסיכולוגי אבל מי אמר שזה לא חשוב? כן. יושבים כולם,לומדים, יש המון תחרותיות טובה שמביאה להצלחה רבה. אני בטוחלה בהמון אחוזים שאני לא הייתי איפה שאני היום בזכות הקרוס שלי ,וזה לא משנה לדעתי איזה קורס לוקחים. משמעת עצמית הוא דבר טוב אם התברכת בו אבל גם אנשים כאלו לא תמיד יודעים כמה ולמה צריך להשקיע בפסיכו..כי זה משהו אחר לחלוטין מהתיכון! ובכלל.. אולי אתה טוב בעיני בגרויות אבל יש לי חבר'ה שיושבים יתי בקורס שהיו תותחי- על בתיכון ועכישו הם לא ממש המצטינים בקורס כי יש עוד אלף ואחד דברים חוץ ממטמ בקורס.. יש אנגלית שמפילה המון חבר'ה וגם המילולי יכול להפיל...אל תשכח שהמבחן לא בנוי רק על חוקים מהתיכון..וכמו שאמר ההוא למלעמה שיש המון המן טריקים ודברים שהקורס בא להקנות לך ..כי אל תשכח שהפסיכו זה אל קושי. פשאלות גיאומטריה שם זה של ילדים קטנים וכנל לגבי רוב הבחינה..אבל ההענין הוא המהירות והשפשוף שלך בתחום.... עדיף לקחת קורס לדעתיץ.זה נותן המון.. אבל לשיקולך.. שיהיה המון בהצלחה:))) נעה

א ד ו ש

New member
אם היית שואל אותי לפני כמה חודשים

הייתי אומר לך שקורס זה בשביל לודא שאתה לומד.. לגרום לך לשבת על התחת ולהשקיע, ואם אתה מאלה שיש להם משמעת עצמית גבוהה אתה לא צריך את זה (ואני ממש לא מאלה..) היום אני לא חושב ככה. אני יודע בבטחון שהקורס עזר לי בהרבה דברים אחרים שבחיים לא הייתי מוציא מעצמי לבד, או אפילו בקורס מכוסתח של תיכון או צבא. למרות שרוב הקורס מוקדש למתמטיקה, ובמתמטיקה לכאורה ממש לא הייתי צריך עזרה (הוצאתי 98% בדיאגנוסטי פתיחה) - בפועל אני מאמין שהייתי מוציא 60 נקודות פחות בלי הקורס. ולעניין: המטרה שלך לא צריכה להוציא ציון הכי גבוה שאתה יכול. אין לזה שום משמעות. אין דבר כזה ציון גבוה וציון נמוך. יש רק ציון מספיק וציון לא מספיק, ולמדוד את עצמך ביחס לחבר שהוציא יותר/פחות זה ממש טפשי. (מה גם שזה לא אומר עליך יותר מדי..) אם 650 זה ציון שמספיק לך, לפי דעתי לעשות קורס יהיה פשוט בזבוז כסף מבחינתך. על פי הנתונים שמסרת על עצמך, אתה אמור להיות מסוגל להוציא 650 בלי קורס רציני יותר מדי (כל זה בהנחה שאתה לומד מתמט' 5 יח"ל לא בגלל שאתה חרשן בטירוף ואין לך תפיסה מתמטית טובה, אלא שהנתונים שמסרת כן מייצגים אותך.) עצתי היא שתודא בדיוק מה אתה רוצה לעשות ולאן אתה רוצה להתקבל. אם אני לא הייתי רוצה להתקבל לרפואה בחיים לא הייתי עושה קורס, אבל היות ורפואה זה כן מה שאני רוצה - זה היה פשוט טמטום מבחינתי אם לא הייתי עושה קורס. אם אתה צריך ציון מאוד גבוה - אל תותר על קורס. אם לא - אל תבזבז את הכסף. בהצלחה!

למעלה