פסיכומטרי וצבא...

רק לב

New member
פסיכומטרי וצבא...

היי, יש כאן אנשים שלומדים שלומדים/ למדו לפסיכומטרי בזמן הצבא??? אם כן איך אתם מסתדרים? איך משלבים את הלימודים והצבא יחד? כמה שעות ביום מתאפשר לכם ללמוד? למה אני שואלת....? נרשמתי לפני כחודשיים בערך לפסיכומטרי של מועד אפריל בלחמן, מהרגע שנרשמתי אני לומדת מילים (והרבה...), לומדת את הכרטיסיות, סיימתי את כל הכרטיסיות באנגלית ואני באמצע העברית כרגע... סיימתי את החוברות באנגלית ובעברית שנתנו לנו לתרגול לפני המכינה שתתקיים שבוע הבא... אני חוזרת כל יום מהבסיס ב- 8 בערב עייפה והרוגה ואין לי יותר מידי כח ללמוד... וזה עוד לפניי שהתחלתי את הקורס ( הוא מתחיל ב- 29.12, הקורס החד שבוע....) מה עושים? איך משלבים את שניהם ביחד? יש דבר כזה? אשמח לקבל טיפים... שבת שלום ובהצלחה לנבחנים מחר...:)

רק לב

New member
שאלה נוספת....

איך אתם לומדים/ למדתם כמות כזו גדולה של מילים? באמת זכרתם את כל המילים 100%????

נוש20

New member
המלצה שלי

יש אנשים ששילבו יפה מאוד קורס עם צבא, אבל מניסיוני ואני חיילת משוחררת, עשיתי קורס לא בזמן צבא והיה לי מאוד קשה ומעיק לדעתי זה מאוד מאוד קשה לעמוד בזה.( אגב אני גם עשיתי בלחמן) במכינה זה עוד כלום לעומת כמויות החומר שתקבלי כל שבוע לעשות ש.ב. מצד שני זה המון תלוי בך אם את מסוגלת להשקיע לפחות את ה4 שעות ביום אחרי הצבא אז סבבה אז תסתדרי איכשהו. לדעתי זה לא מומלץ אבל אם כבר נרשמת לא נראה לי שיש לך יותר מידי ברירות. בהצלחה בכל אופן.. בכל מיקרה אם את מחליטה לשלב בכל מקרה אז תנסי להוציא הרבה גימלים:) זה נראה לי הכי יעזור במיקרה שלך.:)

NFish

New member
גם אני מאוד חששתי מזה...

אני התחלתי קורס בספטמבר, וגם אני חזרתי כל יום בשמונה.. למרות שבתקוםה הזו ניסיתי לחזור כמה שיותר מוקדם... אני עשיתי קורדס דו שבועי - שלישי ושישי. ביום שלישי המפקד שלי אישר לי לצאת יותר מוקדם. את השיעורי בית של יום שישי הייתי גומר בסופש ואת השיעורי בית של יום שלישי הייתי עושה בצבא/לוקח יום חופש אחד בשבןע. חוץ מזה היו לי הרבה ימי חופדש אז 5 שבועות לפני הבחינה לקחתי יומיים חופש כל שבוע ושבועיים לפני הבחינה הייתי בחופש לגמרי (חופשה מיוחדת +רגילה) את האמת גם לי לא היה כוח ללמוד כשהייתי חוזר מהבסיס, אבלד עדיין עשיתי את כל שיעוריה בית, למדתי מילים ברכבות, ואני מרגיש די מוכן לקראת הבחינה. אם אני לא אצליח, אני אעשה שוב באפריל, כשאז אני כבר אשקיע את כל כולי וגם זו תהיה בחינה שלי... מאוד מקווה שהבחינה עכשיו תספיק לי וככה חסכתי לי את העול הזה כשאני אשתחרר...! שיהיה הרבה בהצלחה!!

אני בדיוק במצב שלך

היי, גם אני נרשמתי לפסיכומטרי של אפריל ואני עושה קורס בזמן הצבא דו שבועי ראשון ורביעי באי קיו אני כרגע גם לומדת את רוב המילים למרות שהתחלתי בעברית ולא באנגלית כי עברית זה הצד החלש שלי אני לומדת כל הזדמנות שיש לי ומשתדלת להוציא כמה שיותר גימלים כמה שיותר מהר להתחפף הבייתה מהצבא ואני עדיין מנסה שהיו לי קצת חיים אז אני משתדלת להעמיד לי כל שבוע מטלות ולעמוד בהם ואם לא אז להשלים בסוף שובע ככה שאני משקיע כל יום 4-5 שעות בלימוד+קריאת ספר. זה פסיכומטרי שני שלי ומנסיון אפשר לשלב 2 דברים במקביל אם ממש ממש רוצים. בהצלחה.

רק לב

New member
טוב... אז עכשיו אני עוד יותר נלחצת

מזה... אני משתחררת במרץ והבחינה שלי היא ב- 01.04 ככה שאת החודש האחרון והאינטנסיבי יותר יהיה לי להשקיע... אני מנסה ללמוד כל יום אחר הבסיס למרות שאני ממש ממש מגיעה מוטשת.... אני מנסה לקחת מידי פעם ימי חופש ולנצל אותם ללמידה ונראה לי שאני אתחיל לקחת ד'... אני מקווה שהמפקדת שלי תתחשב בי ותבוא לקראתי... להגיע יותר מוקדם הביתה זה קצת בעיה בשבילי, אני מגיעה ב-8 אבל אני לומדת ברכבת תמיד, בהפסקת צהריים אני מסתגרת באחד החדרים ולומדת.... אני מנסה ללמוד כמה שיותר ביום למרות שלא קל... לפעמים גם אין לי יותר מידי סבלנות... אני מקווה שיהיה בסדר....

למעלה