פסיכומטרי ועתודה

פסיכומטרי ועתודה

אני עולה ל-יב, וממש לא סגור על מה אני רוצה בצבא. עתודה הייתה אופציה רצינית עד שהבנתי שאם אני לא עושה פסיכומטרי עד מועד מרץ, אני יכול לשכוח מעתודה. זה נכון? לא בא לי לבזבז את החופש האחרון על פסיכומטרי באוקטובר ועל לעשות מועד מרץ אין מה לדבר בכלל. כאמור, אני עולה ל-יב, אבל אין לי 17 עדיין ואפילו לא קיבלתי צו ראשון- זה משנה? אני יכול לעשות מועד מאוחר יותר בגלל זה? וכל הסיפור של פסיכומטרי ועתודה נכון בכלל? אם אני לא עושה אני יכול לשכוח מעתודה?

bodas18

New member
תשובה

לא תוכל להתקבל לעתודה בלי פסיכומטרי - זה נכון ותקף. הציון הנמוך ביותר הוא 550. לא תשיג , תשכח מעתודה. עדיף לך, אם אתה חושב ברצינות על עתודה, לעשות את הבחינה במועד הקרוב (אוקטובר).. תאמין לי, מניסיון, ההשקעה מוכיחה את עצמה לא רק בבחינה אלא גם בהמשך (גם אם לא תקבל את הציון הגבוה ביותר זה ילמד אותך להתמודד עם לחץ, ללמוד דברים מהר, לעבוד מהר וכו´ - נכס לי"ב). בהצלחה!

Hawk17

New member
תעשה באוקטובר. נקודה.

אני מצטרף לכל מה שאמר Bodas. שהפסיכומטרי לא רק יעזור לך לעתודה,אלא גם בחיים, עם עבודה בזמן,למוד דברים מהר וכולי. כמו כן זה יעשיר לך גם את אוצר המילים באנגלית ועברית, ויעזור לך אם אתה קורא עיתוני יום שישי... בקשר לפסיכומטרי, תעשה עכשיו באוקטובר בכ-ל מחיר. בתור מועמד לעתודה יהיה לך את כל הקיץ הבא ואף יותר מזה..... תעשה עכשיו באוקטובר, גם כי קל יותר ללמוד עכשיו בחופש ולפני הצבא וכי בזמן הלימודים יהיה לך קשה נורא ללמוד במקביל לפסיכומטרי למועד מרץ או דצמבר, וגם כי עכשיו זה זול יותר הקורס של התיכון לעומת הקורסים באמצע השנה. זה משתלם לך גם אם אתה לא הולך לעתודה, ולהמחשה אומר משפט שאמר המדריך שלי בקורס פסיכומטרי: "זה שווה את זה, תשקיעו עכשיו בקיץ, תאמינו לי - החופים של ברזיל הרבה יותר יפים מהים בארץ....." . והכוונה של זה היא שתעשה עכשיו פסיכומטרי ולא אחרי הצבא,וכך יהיה לך יותר זמן פנוי אחרי הצבא, ששם באמת תוכל לטייל בעולם שזה יותר מעניין מהחופש בים בקיץ.... כמו כן, הקורס פסיכומטרי הזה מחשל אותך יופי לכל מיני מבדקים פסיכוטכניים של הצבא,מנסיון... עומר. סוף.

uv1234

New member
פסיכומטרי ועתודה...

פסיכומטרי הוא תנאי (כרגע ולשנה הבאה, לא יודע בקשר לשנת תשס"ד) בכדי להתקבל למוסדות הלימודים, וקבלה למוסד לימודים הוא תנאי קבלה לעתודה. כך שנראה לי שפסיכומטרי אתה חייב לעשות. בקשר ללבזבז על זה את החופש האחרון: קודם כל, זהו לא החופש האחרון. אם אתה מתקבל לעתודה יש לך את הקיץ הבא. חוץ מזה, פסיכומטרי זה לא כזה "ביג-דיל", במיוחד אם אתה מורח את הלימודים לקראתו על חודשיים. שעה-שעתיים ביום וזהו. אם יש לך קורס מבית-הספר, קח אותו, והכל יהיה בסדר. קח את המועד של אוקטובר, כדי שתוכל לשפר, וזה הכל.

למעלה