פסיכומטרי בתיכון

alias101

New member
פסיכומטרי בתיכון

אני תלמידת תיכון בי"א ולא מזמן באו נציגים של לחמן ודיברו איתנו על הקורס שלהם לתלמידי תיכון שיהיה בחופש הגדול לקראת הפסיכומטרי בשנה הבאה. השאלה שלי היא האם שווה לעשות את הפסיכומטרי בי"ב או לחכות אחרי צבא? זה נותן לי יתרון מסוים? לכמה זמן הפסיכומטרי תקף? מה אתם חושבים?

bat7dp

New member
כמה תקף, והאם שווה?

הפסיכומטרי תקף ל7 שנים!! ככה שבעניין הזמן זה לא כ"כ שיקול.. האם שווה שאת שאלה אחרת לגמרי.. אני ניגשתי בשמינית, במועד אפריל, מבחניתי זאת הייתה טעות חיי. בכלל לא השקעתי זה רק גרע לי זמן מהלימודים ומתנועת הנוער שהדרכתי בה. מהחברים ומהארועים הכ"כ כיפים שמלווים את השנה האחרונה שלך בתיכון. בכלל היינו יותר מחצי שכבה שניגשה למועד אפריל, עם קידום תיכון. והרי התוצאה, אני ניגשת עוד שבועיים למועד פברואר, אז ברור שמצד אחד היה לזה יתרון גדול שאני יודעת לקראת מה אני הולכת, וידעתי מה השאיפות שלי הפעם וזאת לא הייתה יריה באפלה.. צריך לשקול אם זה שווה את זה, מה הדחיפות ומה התכנון חיים יש גישה שאומרת -לגשת, ממילא כולם ניגשים פעמיים, כדי להבין מה זה וכו'.. אני דוגלת בגישה השניה (לו רק הייתי יודעת זאת קודם..) לעשות פעם אחת! זבנג וגמרנו!! למה למרוח את זה על פני חודשים של למידה ושקידה והשקעה נפשית וכספית לא קטנה (אפילו אם לא עושים עם קורס) אבל במקרה שלך זה קצת שונה כי מדובר בתקופת החופש הגדול, (זמן ההכנה לבחינה) ועדיין זה גוזל את החופש האחרון מבי"ס.. ומהחברים.. בהצלחה בבחירה! בכל שאלה.. אני פה.. לילה טוב!

אני עושה עכשוי לחמן חיילים ואני

לפעמים מתחרטת שלא עשיתי בתיכון כי אתה יותר בשוונג- של ללמוד, של אנגלית (עם כל הבוקריפורטים) וחשיבה מתמטית (בפסיכו זה אחרת.. אבל זה להתרגל לחשב) מצד שני הציוני בגרויות חשובים ואני חושבת שזה יכול לפגוע כי לקראת הסוף יש מרתונים ויש המון ש.ב. ומיליפ לללמוד ועם עומס של לימודים זה יכול להיות מלחיץ וקשה.. תכלס אם לומדים בחופש ועושים בספטמבר-אוקטובר יש מצב זה עוד די ההתחלה ולא עמוס בתיכון.. תמיד אפשר לקחת בחשבון שתשפר- ואז יהיה לך יתרון שלמדת פעם, ראית מה זה הבחינה ואיך אתה מתמודד איתה.. אני חושבת שסה"כ זה די שווה..

HighJunior

New member
תעשי אחרי צבא

כדי שלא תזניחי בגרויות... אדרבא אדרבא

RedGrass1

New member
תלוי

הקורס מתחיל בקיץ ואתה ניגשמת למועד אוקטובר. לפחות ככה הקורס תיכון שאני עשיתי. הציון שתקבלי ביב שווה אותו דבר עמו הציון שאחרי הצבא, לא מחשביים לך יותר כי עשיתי בתיכון. תקף ל7 שנים. לדעתי זה שווה, רצוי לגמור אם זה עוד בתיכון כי אחרי הצבא ממש אין כח לזה, גם את יודעת את החומר יותר טוב. בקשר לבגרויות המבחן באוקטובר שזה רחוק מבגרויות חורף וקיץ ככה שיש זמן להשקיע בבפיסוכ וזה לא כזה יזיק לבגרויות. אני עשיתי את אותו הקורס קיבלתי 631 רק של קידום, אבל חברים בכיתה קיבלו 750, 720... עכשיו אני עושה עוד פעם באפריל, לדעתי זה כדאי, לנו גם עשו הנחות בבית ספר כי רב הכיתה עשתה קורס, תלוי בך אם אתה מסוגלת במקביל עדיף בתיכון.

למעלה