פסיכולוג משפחתי

Candy18

New member
פסיכולוג משפחתי

שלום, הייתי רוצה לקבל המלצות על פסיכולוג משפחתי. אני מתכוונת להתחיל טיפול יחד עם אמי, בעקבות יחסים מעורערים בינינו. האם הדבר נהוג? קיים דבר כזה בכלל טיפול זוגי-משפחתי? אשמח להמלצות
תודה

גרא.

New member
Candy18,בדרך כלל טיפול משפחתי מיועד לעבודה

עם כל המשפחה בהרכב מלא,או חלקי.למשל רק הורים,הורים וילדים,אבל לא מצב של מטפל רק עם אחד ההורים בלא נוכחות ההורה השני.לא ברור אם יש עוד הורה בתמונה,ובכל אופן,תמיד אפשר לפנות ולנסות להגיע לטיפול רק בחלק של המשפחה.יש ליד לשכות הרווחה,שחזרו כבר לעבוד,תחנות לטיפול משפחתי,,וכדאי לפנות ללשכהש שבאזור מגורייך.אפשרות אחרת היא,לפנות לאגודה לטיפול במשפחה ובחיי הנישואין,בכדי לחפש מטפל.את הכתובת אפשר למצוא בגוגול.

Candy18

New member
יש הורה נוסף בתמונה

והיחסים עם אבי הם טובים, למה הוא גם צריך להיות חלק מהטיפול? בכל מקרה, רציתי לקבל המלצות לפסיכולוגים שמתעסקים בזה - לא דרך לשכת הרווחה. פסיכולוגים פרטיים. האם קיים כזה הבדל גדול בין פסיכולוג שמטפל באדם יחיד לכזה שיעשה טיפול לי ולאמי ביחד? אשמח לדעת

גרא.

New member
Candy18,תלוי בהתמחותו שת הפסיכולוג.יש כאלה

שהתמחו בטיפול פרטני,ו/או טיפול משפחתי.יש גם לא מעט עובדים סוציאלים שהתמחו בטיפול משפחתי ועובדים באופן פרטי.מאחר ואביך הוא חלק איטגרלי מהמשפחה,חשוב שם הוא ישתתף בטיפול.הוא יכול,לא רק לתרום,אלא גם להתרם.כפי שכתב לעיל,אתה יכול לפנות לאיט"ה,בה חברים המטפלים המוסמכים לטפול משפחתי,עוס"ים ופסיכולוגים.אם אתה מבקש המלצה פרטנית,זה אפשרי,אבל רק במסר אליך.

למעלה