פסיכולוג/ית

• פותח הנושא ohah
  • פורסם בתאריך

ohah

New member
פסיכולוג/ית

מחפשת המלצה על פסיכולג/ית לילד עם ADHD באיזור חיפה. יש המלצות?

zivadina

New member
אולי תכתבי מהי הבעייה?

ילד ADHD יכול לסבול מבעיות בתחומים התנהגותיים ו/או רגשיים. כל תחום דורש גישה טיפולית שונה. בבקשה תפרטי מהו גיל הילד ומהן הבעיות שהוא סובל מהן. תוכלי להפנות את שאלתך המפורטת לד"ר אבי שפירא, שהוא מאזור חיפה.

ohah

New member
הבעייה...

מדובר בילד בן 5 שצריך התערבות בתחום הרגשי. ילד חסר מנוחה שלא יכול לשבת בשקט בגן.

zivadina

New member
מה זה התערבות בתחום הרגשי?

איך את יודעת שזה בתחום הרגשי ולא בתחום ההתנהגותי? חוסר המנוחה לא יירגע עם טיפול פסיכולוגי, אלא על ידי ריפוי בעיסוק או כדור לטיפול ב-ADHD שלו או שניהם. חבל להוציא כסף על טיפול פסיכולוגי כאשר את לא מפרטת מהן בדיוק הבעיות. כולנו כאן מכירים את הטיפולים הפסיכולוגיים האלה שלא עוזרים לילדים שלנו, ורוצים להמליץ לך רק על טיפולים שעוזרים.

ohah

New member
טיפול

הילד מטופל בריפוי ועיסוק וקלינאית תקשורת. הומלץ טיפול רגשי מאחר והילד מגלה קשיים רגשיים ודפוסי התנהגות בלתי יעילים בהתמודדות עם קשייו ההתפתחותיים. אני לא מעוניינת לתת לילד טיפול תרופתי.

zivadina

New member
קשיים רגשיים וקשיים התנהגותיים

בקשיים התנהגותיים נהוג לטפל בגישה "התנהגותית-קוגניטיבית" שמלמדת התנהגות מונחית מטרה. בקשיים רגשיים מטפלים בגישות אחרות. כדאי לבקש המלצה של פסיכיאטר או פסיכולוג קליני על הגישה הטיפולית שטובה לילד, ואחר כך לחפש את המטפל שעובד בגישה זו. בנוסף, את מוזמנת לפנות לעמותת "ידע והקר"ה" עבור אוכלוסייה עם הפרעות קשב שפועלת בקריית אתא, בטלפון 04-8442224. הם נותנים תמיכה טלפונית ומארגנים כנסים בנושא הפרעות קשב.

BDA1

New member
מסכימה

הבן שלי "טופל" למשך שמונה חודשים בטיפול פסיכולוגי , לא מצאתי תועלת רבה , מלבד זה שהילד נהנה , לעומת זאת הוצאתי הרבה כסף וכשהחלטתי להפסיק היא פשוט התעמתה איתי וכעסה , יצאתי עם טראומה מהטיפול של בני בעתיד אני אחשוב טוב טוב לפני שאני אכנס לזה שוב.

למעלה