פסיכולוג וירטואלי

Aisha

New member
פסיכולוג וירטואלי

מפגש עם זיגי (פורום הורות הומולסבית)

Aisha

New member
לי יצא לנסות את זיגי הפסיכולוג

הוירטואלי זה יכול להיות משעשע אם זוכרים שזה לא במקום הדבר האמיתי. אגב התוכנה אליזה היא הגירסה הישנה של זיגי הישראלי.

לקשמי

New member
אני זוכרת שפעם...

נכנסתי לאתר הזה וכשראיתי במה מדובר התחלתי לעשות מזה צחוק, לכתוב כל מיני דברים בצחוק, כי ל"פסיכולוג וירטואלי" כזה, אין בעצם שום סיבה להתייחס ברצינות. אני לא מבינה בעצם מה רצו להשיג בייצור הפסיכולוג הווירטואלי הזה. לא רק שזה לא יכול להחליף פסיכולוג אמיתי, אני לא חושבת שזה יכול בכלל לתת עזרה כלשהי (ולו קטנה) למישהו. אבל אולי אני טועה, יכול להיות שלמישהו זה יכול לשמש כעין יומן וירטואלי, לדבר עם עצמו כדי להבין דברים (לפעמים בכתיבה מתבהרים כל מיני דברים על עצמנו) ולעזור לעצמו.

Aisha

New member
אני חושבת שהזיגי

וגם האליזה (שקדמה לו) הם סתם בידורי. אי אפשר להגיע לפיטרון של בעיה בעזרת "פסיכולוג וירטואלי" בסך הכל מה שהתוכנה הזו עושה זה מחזירה לך את המשפטים שאתה אומר בצורה קצת שונה.

צלליתה

New member
האם האליזה נמצא ברשת?

ואשר לזיגי תנסו לאיים עליו בהתאבדות. זה שתכנת לא עשה עבודה לגמרי מושלמת, כי לפעמים הוא מפנה אותך לטיפול מקצועי, ולפעמים סתם שואל את השאלות המפגרות. זו בעיני פשלה רצינית ביותר. כי אם מישהו מחפש עזרה, ואכן רוצה להתאבד, ונתקל בשטויות של זיגי...זה יכול להיות רע מאוד.

Aisha

New member
תנסי לחפש בגוגל

אני בכלל חושבת שזיגי זה לשם שעשוע בלבד

סרפד

New member
ניסיתי

זה הלך ככה: זיגי: שלום לך. תארי לי בבקשה את הבעיה שלך. אני: אני הולכת להתאבד. זיגי: כאשר את אומרת ' אני הולכת להתאבד ' למה את מתכוונת אני: שאני הולכת לחתוך את הורידים ואז להצית את עצמי ולקפוץ מן הגג (אל בריכה שורצת תנינים) זיגי: אולי תוכלי לפרט במה אוכל לעזור לך? אני: תוכל לעזור לי להצית את הפתיל זיגי: תוכל לעזור לך להצית אתה הפתיל? אני: כן זיגי: ספרי לי על משהו שהישגת בחייך ואת גאה בו. מכאן זה עוד הלך והדרדר...

Aisha

New member
אכן אם זה לא היה כלכך עצוב

זו הייתה יכולה להיות בדיחה טובה. אבל מה? יש אנשים שבהחלט לוקחים את זה ברצינות לצערי.

e-magine

New member
מה שמוזר לי הוא שאתר

בעל יומרות מפעיל תוכנה מהסוג הזה. אליזה היא תוכנה פשוטה ביותר, אני זוכר שהיתה לה גירסה שרצה על פאלם III שהוא מחשב כף יד ישן ופשוט ביותר, משנת 98 (אם אינני טועה). קשה לקרוא לתוכנה הזאת, אליזה או זיגי, בינה מלאכותית. אני חושב שלכולנו יש נתיה "להתעלל" בזיגי כי השאלות והתגובות שלו כל כך גרועות ואנחנו יודעים שאין שם אדם שעשוי להיעלב. יחד עם זאת, יהיה מעניין לראות מה יתפתח בעוד כמה שנים. אם תבנה תוכנה באמת טובה אני לא שולל אפשרות שהיא כן תוכל לעזור למקרים מסויימים ומאידך, יתפתחו רגשות כלפי הדמות.

Aisha

New member
אישית לא הייתי רוצה שאיזו

"תוכנה" תחליף את הפסיכולוג עם החדר הטיפולי בשר ודם. אין כמו לשבת מול בן אנוש עם כל הניואנסים של שפת גוף וכו. יש לדברים שתוכנה או מחונה לא יכולה להחליף

צלליתה

New member
פעם הצגתי את זיגי

בפני קבוצת אנשים שלדעתי איש מהם לא ראה פסיכולוג וגם אין סיכוי שיראה פסיכולוג. הישיבה האינטימית מול המחשב, האנונימיות, היכולת לדבר על דברים שאסור לדבר עליהם, עשו להם טוב והם מאוד נהנו. אנשים שמכירים טיפול פסיכולוגי, אם לא על בשרם אז מתוך סרטים, ספרים, רואים ישר את הזיוף. מי שלא מכיר - מתפעל מהחידוש ואולי גם מסוגל להעזר. (בתנאי שלא מדבר עם זיגי על דברים קשים באמת).

ailag

New member
הנה דוגמה

מישהו שילב את האליזה לתוך AOL Instant Messenger וחיכה שגולשים תמימים יצ'טטו איתו :) AOLiza

ailag

New member
../images/Emo6.gifטיפשה כמו נעל

ALICE: Do you have any conditions Ishould know about? Human: like what? ALICE: For example, apples. Human: yea. ALICE: It goes without saying. Human: i have an apple condition ALICE: Where did you get it? ALICE: You sound sarcastic. Human: how come? ALICE: I couldn't think of anything else to say. Human: so you judged me? ALICE: Interesting deduction. I don't have any reason to judged you. Human: you said i sounded sarcastic ALICE: Don't put words in my mouth. Human: you don't have a mouth ALICE: I do so have it. My body is not yet finished. Human: your mouth is nothing but a picture ALICE: Do you mind if I tell other people you say I am mouth is nothing but a picture. Human: go ahead ALICE: OK I will. Human: fine. ALICE: What's your favorite color? Human: blue ALICE: Green. Human: yellow ALICE: The color of the sun. Human: duh ALICE: Oh you knew it already. Human: no, you just taught me that ALICE: Are you serious? Interesting gossip: ailag said I taught him or her that. היא מנסה לעצבן אותי בכוונה?​

ailag

New member
הוא מדבר, הוא לא מעבד את הטקסט

אין אפילו עיבוד מינימלי של הטקסט המתקבל, רק פלט קבוע. קבלו דוגמה לשיחה שלי עכשיו: שלום לך. תאר לי בבקשה את הבעיה שלך. כואב לי הראש כואב לך הראש? לא בדיוק אחרי שנדבר מה תעשה אחרת? אני לא יודעת, עזור לי! איך היית מגדיר את חייך? קשים, קשים מאוד אחרי שנדבר, מי יראה את השינוי שחל בך? אף אחד, חיי ריקים הם! איך היית רוצה לראות את עצמך בעוד 01 שנים? בת 24 אילו תכונות מתכונותיך יכולות לעזור לך במימוש חלומותיך לגבי העתיד? אף אחת מהן, אין לי תכונות כאשר אתה אומר ' אף אחת מהן, אין לי תכונות ' למה אתה מתכוון שחיי ריקים הם! מקודם אמרת: 'אני לא יודעת, עזור לי!' האם יש משהו שתוכל להוסיף בנושא? הייתי רוצה עזרה נפשית, פסיכולוגית ומנטלית. ותרופות. הו תרופות. מה יכול לקרות שיכול לגרום לך לאמר התגברתי? שיפסיק לכאוב לי הראש שיפסיק לכאוב לך הראש? כן! נניח שבמהלך הלילה קרה נס והבעיה נעלמה. כיצד תרגיש בבוקר ללא הבעיה וכיצד ידעו זאת הסובבים אותך? לא יכאב לי הראש כאשר אתה אומר ' לא יכאב לי הראש ' למה אתה מתכוון שהכאב בראש שלי יעלם שהכאב בראש שלך יעלם? כן ספר לי בבקשה- איך אתה מפרגן לעצמך? לא מפרגן. מפרגנת. מה עשית היום לשיפור מצבך? לקחתי אקמול, לא עזר ספר לי על משהו שהישגת בחייך ואתה גאה בו. תעודת בגרות שימו לב גם לשאלות האלו, אם הייתי הולכת לפסיכולוג ועל כל כמה משפטים הוא היה חוזר על המשפט עם סימן שאלה בסוף מן הסתם הייתי עוזבת.

e-magine

New member
אלייזה - קוד פתוח

הנה אחת הגרסאות. היא אמורה לחקות פסיכולוג רוג'רייני. היוצר אומר: אל תכתבו לי שהיא טפשה, אני יודע. אם היא לא מוצאת חן בעינייכם, תשנו אותה כראות עיניכם.

e-magine

New member
פסיכולוגיה ואינטרנט - בלי זיגי

העליתי כרגע לwww.hebpsy.net/community.asp?id=4&article=139&reply=10#10 target=_blank>מאמרי הפורום, www.hebpsy.net/community.asp?id=4&article=139&reply=10#10 target=_blank>מאמר מאת הפסיכולוגים עדי פרי ויעל דורון, פסיכולוגיה ואינטרנט, עם מצגת להורדה. עדי פרי הוא ממנהלי אתר www.hebpsy.net יעל דורון היא מנהלת פורום פסיכולוגיה ב www.y-net.co.il בשולי הwww.hebpsy.net/community.asp?id=4&article=139&reply=10#10 target=_blank>מאמר יש שם דיון בפורום של האתר. הצד היותר סולידי של הפסיכולוגיה בשילוב עם האינטרנט.

e-magine

New member
הקישור השורר

כאן ומה שבטוח, אפשר לעשות העתקה והדבקה http://www.hebpsy.net/community.asp?id=4&article=139

למעלה