פסיכולוגית - שאלות

• פותח הנושא gdv
  • פורסם בתאריך

gdv

New member
פסיכולוגית - שאלות

תזכורת: בתי בת תשע וחצי עולה לכיתה ה, מאובחנת מזה כשנה ומקבלת קונצרטה בהצלחה רבה. אנחנו מחפשים בשבילה תמיכה פסיכולוגית או אחרת. לא מצאנו באזורינו פסיכולוג/ת שמתמחים בהפרעה. לכן החלטנו ללכת על פסיכולוגית חינוכית. אתמול היינו אנחנו ההורים בפגישת היכרות ראשונה. על פניו הכל נראה בסדר בפגישה, אבל משהו בכל זאת ממשיך להציק לנו לא בטוחים שזה הדבר הנכון לעשות. וכמובן שלא רוצים לבזבז כסף וזמן על משהו שלא יהיה נכון. החששות נובעים גם מניסיון קודם עם פסיכולוגים שנחשבים טובים מאוד, אבל אף פעם לא פגעו בדיוק בבעיה, וגרמו למריחת זמן והרגשה של בילבול. שאלות: 1. מה דעתכם וניסיונכם בנידון? 2. שמעתם על פסיכוטרפיסתית בשם נעמי רביד מחדרה? 3. שמעתם על פולה מלמד מזיכרון? בתודה מראש, רותם

דליה.ד

New member
שלום רותם

אולי כדאי לבצע 5 פגישות ולעשות שיחת הערכה. בכל מקרה חשוב למקד את מטרת הטיפול. איני מכירה את הפסיכולוגיות שאמרת.

gdv

New member
הכי מפריע...

אני לא חושבת שמפריע זו המילה. פשוט צריך תמיכה, עזרה והכוונה במגוון נושאים שאני חושבת שהם נחשבים "רגילים" להפרעה - סדר, אירגון, פחדים, רגישות יתר, דימוי עצמי נמוך ועוד. כל הדברים שהזכרתי לא חמורים במיוחד אבל קיימים. אנחנו מרגישים שמישהו חיצוני שמבין את התהליך יכול להאיר את דרכנו.

אולי אלה פשוט לא בעיות פסיכולוגיות.

על סדר וארגון אצל ADHD מקובל היום לעבוד על ידי קווצ'ינג שהוא יעוץ קבוע בארגון זמן וזיהוי סדר עדיפויות. רגישות יתר - למה בדיוק את מתכוונת? תחת ההגדרה הזו אפשר להכניס הרבה דברים שונים. פחדים - אשמח אם תפרטי. הרופא שלי (מאסכולה בדעת מיעוט) חושב שהרבה פחדים אצל ADHD הם תוצאה של בעיה גופנית ולא פסיכולוגית. הוא כתב ספר בנושא אם זה מעניין אותך. דימוי עצמי נמוך - הרבה ADHD סובלים מדימוי עצמי נמוך לפחות בילדות ובגיל ההתבגרות. לא ברור עם זו בעיה פסיכולוגית שניונית (בגלל הADHD) או אם זה סימפטום של הADHD עצמו (בעיה נוירולוגית)

gdv

New member
זו באמת שאלתי המקורית

האם ללכת לפסיכולוגית או למישהו אחר - ומיהו המישהו האחר. אשמח לקבל פרטים על הספר המדובר. יש לכם עוד רעיונות?

תנסי קווצ'ינג בשביל התארגנות.

לגבי הספר, שמו Phobia Free והוא מופיע בדף הבא: http://www.levinsonmedical.com/uk/books.php רק תזכרי שלמרות שאני בטוח בצידקתו של הרופא שלי, האסכולה שלו בדעת מיעוט. אני לא רוצה לעשות פוזות של משיח.

zivadina

New member
נעמי רביד

אם זאת נעמי רביד שעובדת עם עמותת "ביחד", אזי את יכולה להיות בטוחה שהיא מבינה גדולה ב-ADHD, גם באופן מקצועי ביותר וגם באופן אישי ביותר.

למעלה