פסיכולוגים...ממש בושה

simond

New member
פסיכולוגים...ממש בושה

מעניין מאד , למה פסיכולוגים לוקחים סכומים אסטרונומים? בין 300-500 שח לשעה ,כאשר זה על בסיס שבועי ונמשך חודשים עד שנים אפילו אורטופד מומחה, פרופסור קרדיולוג כשלוקח סכום כזה זה..ל2-3 פגישות שהקופה משלמת 80 אחוז מיזה מאיפה ההיתנשאות הזו ? מילא אם זה טיפול ל5 פגישות ,אבל כול פציאנט כזה מביא לפסיכולוג בין 1500-ל2000 לחודש ,ואם יש 6-10 כאלו ביום זה בין 55,000 שח ל90,000 לחודש לא כולל עבודה בבוקר בבית חולים או משהו כזה ....ועוד אין ביטחון וערובה לתוצאות ,ואי אפשר לתבוע אותו כמו אורטופד הם מדברים על 5 שנות לימוד ,ו4 שנות היתמחות , אז מה דוקטור לאורטופדיה ולב לא למד והתמחה ? אם המחירים היו שפויים ,כמו 180-250 לטיפול היו הרבה פונים ואולי המדינה והחברה היו נראים שפויים יותר אולי צריך להוריד את הדרישות ללימודי פסיכולוגיה ,כדי שיכנסו יותר מטפלים, ותהיה תחרות כמו אצל עורכי הדין שהורידו מחירים מילא פסיכולוג קליני עם ניסיון רב שנים ,מורה ללימודי פסיכולוגיה ואני רוצה אותו פרטי להיתיעצות שיקח 400 לפגישה אבל כול קאקר/ית שקיבלה תעודה כבר נחשבת למומחית לפסיכולוגיה היתקשרתי לקוגנטיקה ,אמרו לי יש לנו פסיכולוגים גם בירושלים ,המחיר........460 שמעתם? חולי נפש !!!! אמרתי להם שאני מוכן לטפל בשחצנות שלהם בחינם ....גועל נפש צריך לשלוח פקסים למשרד הבריאות,לשר, למנכל,על הבעיה הזו ושיורידו את רף הכניסה והמבחנים לפסיכולוגיה ,...אולי גם אני אלך ללמוד ואני לא בא בטענה לדר` יעל שלזינגר שהיא נשמה מקסימה ,עוזרת איכפתית....ומקווה שלא נפגעת מדברי פשוט אני כואב שככה המערכת פועלת ,עם עשרות אלפי אזרחים שיכלו להעזר בפסיכולוגים ,והם מופנים לתחנות בריאות הנפש עם מתמחים חובבנים, או בקופות החולים שם המטפלים ממוינים על ידי הקופה, דהיינו מטפלים שרק יצאו לעבוד אחרי היתמחות אחוז גדול מהפונים שעברו משבר נפשי, עזבו עבודות,ועסקים מכניסים ואין באפשרותם לשלם את העושק שמבקשים הפסיכולוגים כול טוב סימון

תשובה פשוטה

אם הם מבקשים סכומים כאלה, כנראה שיש מישהו שמוכן לשלם, אלה חוקי השוק. הזכות לטיפול פסיכולוגי היא ברורה, ואכן ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי מסובסד בתחנות לבריאות הנפש ובקופות החולים. ניתן אף במקרים מסוימים לקבל טיפול בחינם. טענתך בקשר לבעייתיות בחוסר ניסיונם של המתמחים נראית מובנת, אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. על טיפול של פסיכולוג עם וותק תשלם יותר מאשר על טיפול אצל פסיכולוג ללא וותק. שוב פעם, אני לא מאמין שיש אדם שזקוק לטיפול ועזרה נפשית ולא מקבל אותו מסיבות כספיות, באשר לאיכות הטיפול זה דיון אחר. עלייך להבין שכל מומחה בפסיכולוגיה בעל ותק היה גם הוא מתישהו מתמחה, וגם הם צריכים לצבור את הניסיון שלהם מתישהו. לא תמיד איכות הטיפול תלויה בותק של המטפל, לעיתים דווקא מטפל צעיר יותר יידע ליצור קשר קרוב יותר עם המטופל שלו. מטפל חסר ותק יכול להיות יותר פתוח לכל מיני גישות ופחות מקובע, לעיתים גורמים אלה מחפים על חוסר ניסיונו. טענות כמו שלך מופנות גם נגיד כלפי עו"ד, המשותף הוא שבדר"כ שני אנשי המקצוע פוגשים עם לקוחותיהם שהם במצבים קשים ובמצבים קשים אנשים מוכנים לשלם הרבה.

וגם

פרט חשוב ששכחתם הוא שמס הכנסה שותף ב-50% מכל סכום נקוב. כלומר - 300 ש"ח הם בעצם 150 ש"ח לשעה, לבעל מקצוע. שרברב לוקח יותר.

גרא.

New member
simond,פגשת פעם עו"ד? למד רק 3 שנים +שנה

התמחות.ממני בקשה עו"ד כזאת, 250$ לשעת עבודה שלה,כשפניתי אליה בבקשת ייעוץ.כמה זה בשקלים? נכון ששכר הפסיכולוגים נראה גבוה,אבל בדיוק כפי שיעל כתבה,הכל ברוטו..מה שנשאר זה פחות מחמישים אחוז. הזמנת פעם שרברב הביתה? במקום לקטר על שכר הפסיכולוגים,הסתכל סביבך על כל בעלי המקצועות החופשיים בעלי הצווארון הכחול,כמו שרברבים,מכונאים במוסך,ורבים אחרים.כ ו ל ם לוקחים מחירים דומים ויותר..זה המצב בשוק של הצע וביקוש.האם ידוע לך כמה מאלה מעלימים מסים? כאשר הכסף השחור המסתובב בשוק בשנה עולה על 10 מיליארדים? לא simond הפסיכולוגים לא עושקים,ולא אסכים שתשמש בביטויים כאלה,להבא.הם לומדים המון,6 שנים שני תארים,מתמחים 4 שנים,והם זכאים ממש כמו כל המקצועות החופשיים,ובעלי הצווארון הכחול היוקרתיים,כמו שרברבים,הם זכאים להשתכר שכר הולם לכישוריהם,ולהשקעותיהם.הצעתי לך,עזוב את הפסיכולוגים ופנה לשלי יחימוביץ הלוחמת המסורה בעוולות חברתיות.אולי היא תוכל לעזור לך.

למעלה