פסיכולוגיה

killer thriller

New member
פסיכולוגיה

שלום לכולם! אני מאוד מתעניינת בפסיכולוגיה ואני מעוניינת ללמוד פסיכולוגיה בשנה הבאה ויש לי כמה דברים שרציתי לברר: -תנאי קבלה:האם באמת כל כך קשה להתקבל? ממוצע הבגרות שלי 93 ובפסיכומטרי קבלתי 652, אני יודעת שזה לא מספיק אבל עדין, שמעתי שבעקרון לכל אונ' יש מה שנקרא "דלתות אחוריות"... האם כך? אם לא, באיזה מכללות אפשר ללמוד?(באזור המרכז) -תואר ראשון: האם באמת אי אפשר לעשות כלום(!)עם תואר ראשון? כמה זמן הלימודים?אני יודעת שזה נורא סובייקטיבי, אבל האם הלימודים מאוד קשים? ומאוד חשוב: האם צריך אנגלית ברמה גבוהה מאוד?! -תואר שני:אני יודעת שקשה להתקבל אליו... אבל עד כמה קשה? מה הציונים שצריך לקבל?! וכמה שנים זה עוד למוד?! -עבודה: ועוד מיתוס אחרון שרציתי לדעת: האם זה באמת כזה זוהר כמו שזה נראה מבחוץ.. האם יש בזה עבודה? כסף? וכו'... אם יש פה מישהו שלומד או סיים ללמוד, זה יהיה נחמד עם יספרו לי קצת יותר מה שאני יודעת... תודה!

popik23

New member
אני לומד פסיכולוגיה

-הציונים שלך באמת לא מספיקים ואין לי מושג מה זה דלתות אחוריותף כי אין פרוטקציה. אם תש]רי את הפסיכומטרי או את הבגרויות אז תוכלי לנסות שוב פעם להתקבל. -לגבי האנגלית. אם אין לך אנגלית ברמה גבוהה יהיה לך כמעט בלתי אפשרי להתקבל לתואר שני בגלל שאחד הקריטריומים לקבלה לתואר שני הוא מבחן המתא"ם שדורש רמה מאוד גבוהה של אנגלית. -עם תואר ראשון בפסיכולוגיה את לא רוכשת מקצוע, אבל אם יש לך ציונים טובים ולא התקבלת לתואר שני בפסיכולגיה את יכולה להמשיך לתואר שני בתחומים אחרים. וחוץ מזה את יכולה לשלב את זה עם תואר נוסף כגיבוי כמו כלכלה,סטטיסטיקה וניהול(שגם הם לא כל כך מקנים מקצוע אבל מאפשרים תארים שניים מאוד פרקטיים). -סה"כ שנות הלימוד הם חמש שנים. כאשר לאחר חמש שנים את עוברת התמחות(שנמשכת בין שנתיים לארבע שנים) עם שכר עלוב, ורק אז יכולה לפתוח קליניקה. אלא אם את בוחרת בפסיכולוגיה ארגונית ששם מעט מאוד אנשים בוחרים לעשות התמחות וישר יוצאים לשוק העבודה(ומרווחים סכומים נאים בהחלט) -לגבי הזוהר של המקצוע. כמו בכל מקצוע -אם אתה טוב תצליח ואם לא אז יהיה לך יותר קשה. השכר יכול להיות מאוד גבוה וגם יכול להיות סביר-זה תלוי בך ובשם שלך. רוב הפסיכולוגים(בגילאים 40-50) שאני מכיר(אמא שלי וחבריה) לוקחים בסביבות 350-500 לשעה ומקבלים בסביבות ה20-30 פציינטים לשבוע. הם מרוויחים בחודש סכומים מאוד מאוד גבוהים אבל זה הכל תלוי בך-אם תהיי טובה או לא תהיי טובה. ואם תבחרי במסלול של פסיכולוגיה חינוכית יהיה לך מאוד קשה להגיע למשכורות יפות. -ודבר אחרון. אחוז המתקבלים מהמכללות(למעט מכללת ת"א)לתואר שני הפסיכלוגיה הוא כמעט אפסי. אני לא יודע את הסיבות לכך אבל ממליץ לך מאוד לנסות לתקבל לאוניברסיטה.

killer thriller

New member
תודה רבה על המידע.

הבנתי בערך איפה אני עומדת.לא נראה לי שאני יוכל לשפר את הפסיכו` שלי.האם יספיק לי לשפר רק את הבגרות?! ועד כמה?! לגבי הדלת האחורית, התכוונתי שתמיד תנאי הקבלה מאוד גבוהים אבל אח"כ האונ` מסתדרת איתך עם כל מיני תנאים ועניינים אחרים...כנראה שזה לא תקף לגבי פסיכולוגיה. לגבי ההמשך, אני מעוניינת רק בקלינית.לא מעניין אותי ניהול וכאלה בגלל זה אני לא לומדת אותם מהתחלה. לגבי האנגלית,אני מאמינה שעד לתואר שני אני אשפר אותה,השאלה אם גם לתואר ראשון אני צריכה משהו גבוה? (כרגע הרמה בינונית) ודבר אחרון,תודה על המידע לגבי מכללת ת"א! למקרה שלא ילך לי עם האונ`...

popik23

New member
אין לי מושג לגבי הציונים

תלוי איפה את רוצה ללמוד. וזה מאוד משתנה משנה לשנה, לדוגמא באוניברסיטת תל אביב כל הזמן משנים את גודל החוג וזה גורם לשינוי הסכם כל שנה(אני חושב שהשנה זה סכם בסביבות ה650) שזה אומר ממוצע בגרות של 102 ופסיכומטרי מעל 700. אבל אין לי כל כך מושג וזה הערכות גסות. תסתכלי באתרים של אוניברסיטאות כמו בר אילן,העברית ותל אביב ותחשבי את הסכם ותראי. אני חושב שהסכם הכי נמוך הוא של אוניברסיטת חיפה שהכי קל להתקבל אליה מכל האוניברסיטאות. -וגבי האנגלית, אפשר להסתדר במשך התואר עם מקראות מתורגמות, אבל מי שעושה את זה לא יצליח במתא"ם שבלי אנגלית ברמה גבוהה אי אפשר להצליח בו. תתחילי לעבוד על האנגלית עם את מוכוונת על קלינית.

kerenush

New member
היי

מסכימה עם רב הנאמר.. תהיי חייבת לשפר ציונים.. תואר ראשון זה 3 שנים, שני כשנתיים וחצי והתמחות קלינית כ 4 שנים.. קחי את זה בחשבון, דרושה חרישה משמעותית כדי להתקבל לקלינית, כזו שלא מאפשרת יותר מידי חיים. לגבי אנגלית בינונית, עד התואר השני היא תשתפר כי יש מלאאא מאמרים באנגלית לקרוא.. אני לא ממליצה על שום מכללה כי משם לא תגיעי רחוק, פרט למכללת ת"א שיש שאומרים שהיא מעולה.. מה שבטוח האווירה מצוינת ויותר קל להגיע לממוצע גבוה. לא ממליצה כלל על אונ' ת"א שבה קשה מאוד, התחרותיות בלתי נסבלת והאווירה מלחיצה בטירוף. אם את בקטע של עצמאות את תהני בבן גוריון.. שיהיה בהצלחה

killer thriller

New member
וואי,כל כך תודה!עזרתם לי מאוד!

שמעתי מספיק תגובות נוראיות לגבי אונ` ת"א ומפעם לפעם אני מקבלת עוד ועוד חיזוקים על זה...וזה מצער אותי מאוד. תודה על ההמלצות.מן הסתם אם אני אלמד לתואר אני אחרוש ואשקיע כי זה רציני יותר.כרגע בזבזתי שנה ולא בא לי להפסיד עוד אחת על שיפור בגרויות וכאלה... בגלל זה שאלתי גם על מכללות. תודה רבה ובהצלחה לכולם.

popik23

New member
אני לומד באת"א

ואולי כן יש שם אווירה מתנשאת במקצת(כולנו צפונים אין מה לעשות), אבל כל התחרותיות זה שטויות. שיפסיקו כבר להפיץ שמועות שכולנו שם מפלצות שמוכנים לרצוח בשביל כל נקודה(אני מוכן בשביל חמש נקודות). הבעיה היחידה היא הגודל של החוג, לפי מה שהבנתי מהמזכירה זהו החוג הכי גדול בארץ, ולא רק בפסיכולוגיה אלא בכלל.

killer thriller

New member
לא רציתי להיכנס לזה כי זה כבר נושא

אחר אבל...סטיגמות לא נוצרות סתם ואני שמעתי ממקור ראשון על את"א ועל מה שקורה שם אבל יותר בכיוון של הקשר בין המרצה לסטודנט... שהוא גם לא הכי טוב (כנראה שגם המרצים צפונים) וחוץ מזה גם מה שאמרת: חוג גדול-תחרות גדולה. נכון שזה תמיד מוקצן אבל עדין...

למעלה