פסיכולוגיה

Ramiraz1

New member
פסיכולוגיה

אהלן כולם!
קראתי פה בפורום וראיתי שיש כאן אנשים שעושים דוקטורטים בחו"ל ורציתי לשאול.
מאוד מעניין אותי תחום של פסיכולוגיה אני מתחבר לתחום של פסיכולוגיה. המניע שלי בסוף לבצע מחקר על אופי התנהגות בני אדם, להבין אותה כמו מהם הגורמים המשפיעים עליה ולבסוף המטרה להבין אוכלוסיות הנמצאות במצוקה ולעזור להם.
אין לי תואר ראשון אני רוצה להתחיל באוקטובר הקרוב בארץ ורציתי לשמוע, לברר מאנשים שאולי התחילו כמוני: מאוד הייתי רוצה להמשיך לתחום המחקר בארצות הברית בגלל האוכלוסיה הרבה מגוון אפשרויות ותמיכה למחקר ובסוף קידום קריירה ורציתי לשאול מהם באמת הסיכויים לקבל מלגת דוקטורט במזה תלוי? כמה תחרותי הנושא ? האם אפשרי לעשות זאת מיד אחרי תואר ראשון בארץ או שצריך התמחויות כלשהן ?

ANZ1

New member
אני רק הערה

אתה כותב שהמטרה שלך זה "המטרה להבין אוכלוסיות הנמצאות במצוקה ולעזור להם"
שזאת מטרה יפה
אבל המקצוע זה לא פסיכולוגיה אלא סוציולוגיה.
אתה בפקולטה הלא נכונה.

Philip Jr

New member
לא נכון..

מחקר פסיכולוגי בנושאים כמו נניח PTSD תורם לטיפול (ולכן גם לעזרה) של אוכלוסיות במצוקה, או במקרה הספציפי הזה אוכלוסיית הסובלים מפוסט-טראומה. מחקרים פסיכולוגיים עוזרים להבין כל מיני אוכלוסיות עם קשיים, אנשים אובדניים, אנשים עם הפרעות אכילה וכדומה.
&nbsp
אני מנחש שכשפותח השרשור מתייחס לאוכלוסיות במצוקה הוא מתייחס לקבוצות שונות שמה שמאפיין את הפרטים בהם זה שהם סובלים מהפרעה פסיכולוגית כלשהי. הוא לא מתכוון לאנשים שגרים בשכונת מצוקה, או ילדים שגדלו במשפחות אומנה, או בעיות שיותר אופייני שעובד סוציאלי קליני יטפל בהן.
&nbsp
ובכל מקרה - אם כבר התכוונת לעבודה סוציאלית, ולא לסוציולוגיה.
&nbsp
&nbsp

Ramiraz1

New member
פסיגולוגיה קלינית

הכוונה היא חקר הפרעות התנהגות, בריאות הנפש והגורמים המשפיעים על הנפש קיצור כל התחום הזה התחום נקרא פסיכולוגיה קלינית, מצטער אם לא הבהרתי את עצמי נכון.
אני עדיין מתלבט איזה תחום כיוון שגם מעניין אותי פסיכופיזיקה כל הנושא הזה מעניין אותי ורציתי לדעת כמובן שתואר ראשון לא יביא למשהו קונקרטי בקריירה, לכן רציתי לברר על המשך הלימודים ומחקר בארה"ב כדי להתכוננן מראש, כמה קשה לקבל מלגה לדוקטורט בפסיכולוגיה ? האם זה אפשרי בכלל? יש על מה לחשוב?

Philip Jr

New member
ראה תשובתי מטה

ורק אוסיף - אין division במחלקות של פסיכולוגיה של פסיכו-פיזיקה, אבל אפשר להתעסק בתחומים כאלו אם אתה הולך לכיוון יותר קוגניטיבי ולא קליני. זו דווקא דוגמא טובה להחלטה שכדאי שתקבל מוקדם מאשר מאוחר. אם יש משהו שמאפיין "בגרות" בעיניי זה ההבנה שצריך לוותר על דברים מסוימים כדי להצליח באחרים, שצריך להתפשר. בשלב כה מוקדם זה לא מפתיע וזה בסדר גמור שיש לך תחומי עניין מאד רחבים. רק זכור שככל שתמצא כיוון מוקדם יותר, וככל שתקבל יותר ניסיון בתחום הזה - כך יגדלו סיכוייך להתקבל לדוקטורט ולהצליח להגיע לקריירה בתחום.

3rd CYR

New member
פסיכופזיקיה או פסיכופיזיולוגיה?

כי זה, מן הסתם כן תת-תחום.
&nbsp
מעבר לזה אני מסכימה כמובן עם כל מילה שכתבת מבחינת דרכי התבלטות, ואני תוהה האם יעזור בנוסף (לא במקום לשמש כעוזר מחקר כמובן) גם להראות התנדבות בקונטקסט של בריאות הנפש שאפשרית עם ההשכלה/הכשרה שרלוונטית לשלב זה של חייו?

Philip Jr

New member
תשובות

שניהם תתי-תחומים, אבל דיברתי על כך שאין division במחלקות לפסיכולוגיה שמוקדשות לפסיכו-פיזיקה per se, לרוב זה נכנס תחת המטריה הקוגניטיבית, או אצלנו גם תחת המטריה של Visual Cognition and Human Performance, הידוע גם כ - vChip.. לא חשוב, זו נקודה משנית ביותר, פשוט רציתי לעזור לפותח השרשור לנווט בדפי ה - divisions השונים במחלקות לפסיכולוגיה בארה"ב.
&nbsp
לגבי התנדבות בשדה (שמקובלת מאד בארץ) - זו שאלה טובה. בעיקרון הייתי אומר שא. כדאי לפותח השרשור להחליט מה הכיוון שלו, קליני או לא ואז ב. לשקול התנדבות גם בשדה, אבל לתת עדיפות להזדמנויות המחקריות. בארה"ב אני חושב שעוזרויות המחקר ושאר ההזדמנויות המחקריות משנות יותר לקבלה (אלא אם הולכים על PsyD, אבל מעטים עושים זאת כי אין מימון).
&nbsp
אני התנדבתי כשנתיים בגהה בזמנו, ולכן גם הצטערתי מאד לראות היום שמטפל נפגע קשה כשניסה לעצור מטופל אובדני.
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4673784,00.html

3rd CYR

New member
למה אין???

באונ' שבה עשיתי דוקטורט, פסיכולוגיה פיזיולוגית היא תת-התמחות בדיוק כמו ניורו, קוגינטיבית, חברתית וכו' בתוך החוג לפסיכולוגיה.

Philip Jr

New member
שוב, אני מדבר על פסיכו-פיזיקה, לא פיזיולוגיה..

כנ"ל פותח השרשור..
&nbsp
אבל אם כבר אז כבר - זה גם די נדיר שיש מסלול (לא מעבדה) של פסיכופיזיולוגיה.. מחלקות הלכו לכיוון של התמחויות בנושא, שהבולטת בהן זה cognitive neuroscience.

3rd CYR

New member
צודק

בגלל זה שאלתי אם הוא התכוון לפסיכופיזיולגיה במקרה, כי (אני במצב רוח ווכחני היום משום מה, אז אמשיך להתעקש) פסיכופיז זהו תת-תחום לגיטימי. (לא יודעת אם נדיר, אבל בהחלט קיים כיחידה נפרדת מניורו, ובוודאי בנפרד מקוג'. אצלנו למשל, בתוך המסלול הזה, הרבה מהחוקרים/מרצים היו מתחומים של קלינית -- דכאון והפרעות אישיות, ופסיכו' אבולציונית/BEHAVIORAL ECOLOGY).
&nbsp

Philip Jr

New member
היית בפרינסטון?

כי מבערך 20-30 המוסדות המובילים (ואני מנחש שלמדת באחד מהם) אם זכרוני אינו מטעה פרינסטון הוא היחידי שבו יש מסלול שממש נקרא פסיכופיזיולוגיה. בנדיר הכוונה לכך שכמסלול הוא קיים באולי 1-2 מ - 50 המוסדות המובילים בפסיכולוגיה. זה לא בגלל שזה לא "תת-תחום לגיטימי", זה בגלל שהתחום התפתח לכיוונים קצת יותר ממוקדים, ומחלקות מציעות בימינו מסלולים עם שמות שונים אבל שהם sub-sets של physiological psychology.
&nbsp
למרות שזה לא התחום שפותח השרשור התייחס אליו, הדיון עצמו דווקא חשוב האמת. אם לא יודעים מה לחפש - לא מוצאים. מישהו שבאמת מתעניין ב - physiological psychology עשוי לחשוב שהתחום כמעט לא קיים ושאין איפה ללמוד אותו. זה כמובן לא נכון.. פשוט צריך לחפש את כל תתי-התחומים שקשורים אליו, ואז יוצא שכמעט בכל מוסד יש מסלול מתאים וחוקרים שעוסקים בתחום. כמובן שזה נכון לגבי הרבה מאד תחומים, לא רק זה.

3rd CYR

New member
לא, ואני לא מעודכנת

אני בודקת את האתר עכשיו ונראה לי שהמבנה השתנה מעט מאז שאני הייתי שם. כרגע זה לא מוצע כתחום התמחות עצמאי אלא SUB בתוך קלינית (כששם הדגש יותר על מערכות פרפיריאליות) וביחד עם אימג'ינג בתוך ניורוקוגניטיבי. עדיין אם עושים גוגל, אפשר למצוא את זה בקלות למדי ואני גם מניחה שאנשים מגיעים ללמוד עם חוקרים מסוימים ומחפשים מעבדה, כך שזה פחות משמעותי.
&nbsp
טוב, סיימתי להתווכח (ולצאת נפסדת או לפחות לא מדוייקת/מעודכנת, וגם להודות שאני לא עשויה מהחומרים של ליגת הקיסוס). איך אומרים בסלנג עכשיווי כפי שאני לומדת אותו מהקומונה -- הלכתי לנוח?

Philip Jr

New member
תשובות

ברוך הבא לפורום קודם כל. מכיוון שאני דוקטורנט לפסיכולוגיה בארה"ב אני חושב שיש לי הבנה מעמיקה יחסית בנושא שאתה מתעניין בו

&nbsp
ראשית, אני חושב שאתה עושה בחוכמה שאתה שואל לגבי הדוקטורט דווקא בשלב הזה ולא מאוחר יותר. בשרשור אחר שוחחנו לאחרונה על החשיבות של התכנון מראש, שההכנה לתארים בחו"ל יכולה להימשך גם שנים (לפחות אם רוצים סיכוי טוב להתקבל). הקבלה לדוקטורט בחו"ל (לפחות בפסיכולוגיה) מאד תחרותית.
&nbsp
איך אפשר להתבלט? ובכן, קודם כל כדאי לך לחקור ולקרוא על תת-תחומים שונים בפסיכולוגיה, ולהתפקס על תחום מחקר שמעניין אותך. אחר כך אני ממליץ לנסות להשיג כמה שיותר ניסיון מחקרי בתת-התחום המדובר, למשל ע"י זה שתשמש עוזר מחקר. אם יש לך אפשרות לעשות מחקר מודרך ולנסות לפרסמו מה טוב. ניסיון מוצלח עם חוקרים מובילים בתת-התחום יתן לך כלים חשובים, המלצות חזקות וניסיון שלמנחים פוטנציאליים חשוב לראות שקיבלת.
&nbsp
הסיכוי לקבל מלגה הוא 100%, מי שמתקבל לדוקטורט מקבל מלגה. הסיכוי להתקבל לתוכנית טובה נמוך. אצלנו מנסים להתקבל בסביבות 600-700 אנשים כל שנה, ומתחילים בכל מחזור בסביבות 25. טכנית אפשר להתחיל מיד אחרי תואר ראשון, אבל לא מעט אנשים עושים תואר שני או צוברים ניסיון בדרכים אחרות כדי להיות יותר תחרותיים ב - "שוק הדוקטורטים". למשל, אני הייתי מנהל מעבדה ועוזר מחקר במשך קרוב לשנתיים אחרי התואר הראשון.

Ramiraz1

New member
המשך

תודה על התשובות הבונות איזה כיף לפגוש דוקטורנט בפסיכולוגיה!
לגבי הדוקטורנט איך זה עובד הרי בטח יש כמה תוכניות בארה"ב ככה שאפשר להגיש לרובם ולהגביר את הסיכוי לקבל תוכנית כזאת שבאמת תאפשר לי לבצע מחקר מקצועי, יש אולי אתרי מידע או משהו שאוכל לקרוא לשקול איזה תוכנית לכוון אליה ? או כדי טיפה להרגיש מה הדרישות לקבלה לדוקטורט כדי שאוכל להיכנס למציאות ולהבין את המצב שלי במשך הלימודים.
תודה שוב!

Philip Jr

New member
בהחלט

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת זה שפשוט תיכנס לאתרים של מחלקות לפסיכולוגיה בארה"ב, ודרך האתרים האלו תגיע לאתרים של תתי-התחומים / המסלולים, דרישות הקבלה, המעבדות הספציפיות של כל חוקרת או חוקר שמעניינים אותך וכדומה..
&nbsp
הנה למשל שלנו:
&nbsp
http://www.psychology.illinois.edu/
&nbsp
בהחלט "יש כמה תוכניות בארה"ב", בארה"ב יש הרבה מאד מאד מוסדות מצוינים בכל תחום. אי אפשר להגיש לרובם כי אין לאף אחד את היכולת להגיש לכל כך הרבה מקומות.. אבל אפשר להגיש לכמה וכמה ובהחלט כך להגדיל את הסיכוי שתתקבל. פשוט צריך לעשות את זה "אסטרטגית", וזו אמנות בפני עצמה.

Ramiraz1

New member
תודה רבה

אני בהחלט יתחיל לחפור באינטרנט לקבל כיוון המון תודה לך!

למעלה