פסיכולוגיה

פסיכולוגיה

היה מעניין אותי ליצור אבחון של שתי קבוצות מתוך הפורום.
אלה שיצאו (י' קמוצה) או יצאו (י' צירה)
ואלה שלעולם לא יעשו זאת.

מהם תכונות האופי (לטוב ולמוטב) הנדרשות כדי לצאת,
או להיפך, מהן תכונות האופי (כנ"ל) הגורמות לאדם להישאר.

ברור, שאני יודעת שהמשתנים הסביבתיים משפיעים השפעה גדולה מאוד.
אך בגסות, מהם ההבדלים,
ואולי אוכל להצמיח לי כמה כאלה.

לולא העייפות שלי,

הייתי מנסה את כוחי בניסיון להחיות את הדיון הזה.
אבל עם חצי עינן עצומה אני קורא לשאר החברים הפורים כאן: אנא תתייחסו! זו סוגיה מאד מעניינת, עניינית ודי אקוטית...

לא יודעת אם זה קשור לאופי

ולא טובה בניתוחי מידע
אבל אמר לי פעם מישהוא שיוצאים שאי אפשר יותר להישאר
ולדעתי זה מה שקורה כל אחד וגבול היכולת שלו

אהה

אם זה אופי, איך תצמיחי לך כאלה? בניתוח פלסטי?
למיטב זכרוני דרושים שקי אומץ, ואופי של אחד/ת ששם פס על העולם והולך עם הדעות שלו והאמת שלו בלי פחד, עד הסוף הטוב.
חוץ מזה, צריך קצת להיות חכמים:) או ממש, אבל ממש, טיפשים.

בן כפר

New member
שונא להרגיש עכבר מעבדה

תופעות פסיכולוגיות יכולות להיחקר. אבל חוקרים את התופעה, לא את האדם. וזה בדרך כלל נותן אינדיקציה מאוד מוגבלת לגבי משתנים מגוונים שלא נכנסו למשוואה.

להכניס הודעה כזאת, שלוש קבוצות, מיליון משתנים, זה בדיוק אותו ראש של כל מחבת מזדמן.

אז הנה לך קצת מהקלישאות הנפוצות, תאמצי לך כמה. את היתר את יכולה להעביר לעורכי המחקר הבא.

מי שיוצא בשאלה זה אחד שרק רוצה לזיין (חז"ל)

יוצאים בשאלה זה חברה אומללים שעברו התעללות בילדות, או במילים אחרות, ילדי כאפות. (גרינבוים)

יוצאים בשאלה זה אנשים עם אומץ הירואי ואמת חסרת פשרות (ניק אנונימי בפורום יוצב"ש)

אנוסים זה פחדנים (ניקית שנעלמה מזמן, באותו מקום)

אנוסים זה אנשים שלא יכולים לקבל החלטות, זה יתבטא בעוד מיליון מקומות (אם מישהו עוד לא אמר, מישהו יגיד)

בקיצור. זה מאוד משתנה. רק ביממה האחרונה אנחנו עדים כאן לדיאלוג עם אנטיפת שמוכן לזרוק לרחוב אשה וילדים בגלל הנוחות שלו, ועוד כמה שתומכים בו בשיא השלווה כי הרי הקהילה תדאג להם, בלי למצמץ.

יש אישה, ילדים, הורים, פרנסה, חינוך, השכלה, התאמה, הרגלים, אהבה, לפני שמגיעים לניתוח הפסיכואנליסטי לגבי עצם האופי של האנוס בפוטנציה או באימפוטנציה.

הערה חשובה

אני לא רואה שום סיבה לחשוב שמדובר באנטיפת.

להזכירך - עד לפני כמה שנים אתה האמנת שאתה נולדת מיחסי מין בין זוג אחים, שההורים שלהם הבינו שיש דבר כזה יחסי מין רק אחרי שנחש עם רגליים הסביר את זה לסבתא רבא שלך, והיא עוד הייתה צריכה תפוח בשביל לשכנע את סבא רבא שלך שכדאי לו לנסות את זה...
אתה שוכח עד כמה החברה הזו מסוגלת לעוות את סולם הערכים וההיגיון הבריא של בני אדם?

לא אדם וחווה

אבל איך בדיוק ממשיכה השושלת אליך?

שת - אחד הבנים שלהם - קיים יחסי מין עם אחת האחיות שלו ומשם הכל המשיך. בתנ"ך זה לא מצויין כי הבנות לא ממש קיימות שם ממילא, אבל זה מה שקרה לפי המדרשים.

בן כפר

New member
אני לא שוכח, ובכל זאת

צריך להיות קהה חושים על גבול הנכה, בכדי לזנוח ילדים קטנים, להתכחש לאחריות לשלומם וללקק לעצמך את התחת באובססיביות.

moshe010

New member
איזה שטויות

הילדים של היוצאים בשאלה סובלים מאוד מעצם היציאה בשאלה
ומעצם הגירושין
ומהיחס שלהם בחברה החרדית כתוצאה מזה

ואכן זה בעצמו שיקול הרת גורל למי שחושב לצאת בשאלה

אבל המזונות זה שולי שבשולי, ואי קיום הסדרי ראיה יכול מאוד להיות שזה לטובתם בפרט כשהאב חילוני וסביבתם החרדית רואה בו כופר רשע שמורידין ולא מעלין

ובהרבה מקרי גירושין שבתוך הציבור החרדי, יש הסכם מלכתחילה של אי תשלום מזונות ואי קיום קשר של האב עם הילדים
כי עצם החיים בין שני בתים נחשב לדבר מאוד שלילי בציבור החרדי
שני הצדדים רוצים להתחתן ולשכוח מהעבר

אני מתפלאת על מבולבלונת ובן כפר

הנקודה היא שאם וכאשר הוא החליט לצאת לפעמים [ בחלק מהקהילות] עדיף לילדים עצמם שהוא יתאדה או ימות.. ולא יעמוד להם כיבלת וכתזכורת חיה להיותם "משפחה מקולקלת"

יש כמובן את האופציה לא לצאת לעולם ועד, לא הייתי רוצה להיות בסביבה שהסיר לחץ יתפוצץ..

ברור ברור כמובן טובת הילדים

אנשים מתים מהלכים בינותינו, לטובת ילדיהם.
נשארים בחיים ולא מתאבדים או כן מתאבדים לטובת ילדיהם.
נשארים במערכות יחסים מתות, מקלפים קשקשים מביציהם ומגרדים את ראשם בשממת הכולל. לטובת ילדיהם.

אני במקרה מכירה כמה ילדים כאלה 'נפגעי הורים שיצאו בשאלה' והאמת? לא רואה איך זה מזיק ומציק להם.

ועוד משהו קטן: החברה הזו כל כך מטומטמת, שמה שלא תעשה הילדים שלך לא יהיו 'מקובלים'.
כן, אם תעלם לחו"ל אתה תהיה לגמרי עידית של החברה. מקובל וואהוב. או אולי סתם ילד שכולם מרחמים עליו, פותחים לו קרן לנישואין, ועוטפים אותך בתוך בועה חונקת של 'עזרה'. עדיף לו מותו מחייו. לילד כנראה.

moshe010

New member
שחכת רק לכתוב

שאנשים משלמים מזונות לטובת ילדיהם

אני לא מאמין שאכן "נפגעי הורים שיצאו בשאלה" לא סובלים מהסטטוס החדש שלהם (כמובן אני לא מדבר בילד שהפסיק להתחנך במוסד חרדי)

לעומת זאת ילד שאביו לא משלם מזונות יחיה במצב כלכלי יותר טוב
מאשר ילד חרדי ממוצע ולו בגלל תשלומי הביטוח לאומי

החברה מטומטמת ובכל זאת יש הבדל בין ילד שאביו התאדה
לבין ילד שמקיים פגישה דו שבועית עם כופר עוכר ישראל

החברה מטומטמת זה נכון תמיד

וטובת הילדים זה נושא כזה רחב שלא באמת אפשר לדון בו כך, וזה שונה מאחד לשני, אבל מה שבטוח : נוכחות של אב בחיי ילד עדיפה לו על פני העלמות שלו אל הלא נודע. או על פני העדרותו מכל סיבה שהיא.

זה מה שניסינו להגיד שלא תמיד.

נכון בעולם נורמלי חשוב לילד האבא, אבל בלב בני ברק במשפחה של חסידי ויזניץ.. ייתכן וזה יהיה לו לרועץ. אבל את חמודה

pokeret

New member
לדעתי האישית

זה קשור יותר עד כמה מרגיש האדם חנוק בחברה החרדית, כל עוד יש לו יכולת להרגיש חי בדרך כלשהי ומן הצד השני קיימים ילדים והורים יש פחות סכויים שהוא יחתוך.

אף לדעתי זה כך,
אם כי עדיין אני חושב שזה תלוי באופי,
כלומר, שאנשים בעלי אופי של לקום ולעשות, ימצאו את עצמם יותר מהר בחוץ, כי תמיד מגיע הרגע של הקושי שידחוף אותם.

אבל אנשים עם אופי חלש יותר, גם כשיבואו רגעים קשים הם ידחו וידחו עד שזה יעבור.

למעלה