פסיכולוגיה תואר שני

nickname111

New member
פסיכולוגיה תואר שני

שלום
מי שיש לו תואר ראשון לא בפסיכולוגיה, נדרש לעבור השלמות קורסים במשך שנה?
מתעניין במגמות פסיכולוגיה קוגניטיבית (וגורמי אנוש) ופסיכולוגיה תעשייתית
אם לא תואר שני בפסיכולוגיה חשבתי על תואר שני בהנדסת אנוש (בבן גוריון)
מתעניין בתחום חווית משתמש, אך אילו עוד אפשרויות תעסוקה קיימות?
בכמה משתכרים בוגרים אלו?
עד כמה יש ביקוש לזה בתעשייה?
האם מישהו מכיר? יכול להמליץ?

אני מתחיל בפתוחה דו חוגי ניהול ומדעי המחשב, ומתלבט ע"מ שאוכל לעסוק בזה בעתיד, אם להחליף את החלק של ניהול בפסיכולוגיה
שיהווה את הרקע עבור התואר השני בפסיכולוגיה, אם אכן המסלול הזה מומלץ.. (אני יודע שלא חובה תואר שני..)
תודה

תשובה
די קשה להגיח לתואר שני בפסיכולוגיה לאחר תואר ראשון במדעי המחשב וניהול.
גם אם תתקבל (ולא קל להתקבל גם למסיימי תואר ראשון בפסיכולוגיה), תידרש להשלמות של
מעל שנה (רוב קורסי היסוד)- לכן עדיף, אם אתה רוצה לכיוון פסיכולוגיה, לעשות תואר ראשון
בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות.

nickname111

New member
זו ההתלבטות שלי אך האם משתלם לדעתך?

כדי לעסוק בתחום שציינתי? או שתמליץ בדרך אחרת, כיוון שלא חובה תואר שני כזה בתחום.

אילו עוד אפשרויות תעסוקה קיימים למי שלמד פסיכולוגיה קוגניטיבית/תעשייתית?
מהו השכר לעוסקים בתחום או לבוגרי מגמות אלו?

Columbina

New member
עניתי לך בפורום פסיכולוגיה

תואר שני בקוגניטיבית מכשיר לעבוד במחקר.
כלומר, קריירה אקדמית. הוא לא מכשיר למקצוע מסויים ואם מוצאים עבודה שקשורה לתחום, לרוב אפשר גם בלי התואר או שהתואר כן נותן יתרון מסויים אבל לא משתלם מבחינת רמת ההשקעה של התואר עצמו.

nickname111

New member
....

היי
את גם עוסקת בזה?
תוכלי לפרט היכן ומה חוקרים כאלו שעוסקים בזה?
מבחנים קוגניטיביים למשל? אם כך ניתן למצוא כאלה רק במכוני מחקר? עיסוק מעניין?
מה באשר למגמה התעשייתית? יותר משתלם לבחור בה? בעיקר מבחינת התעסוקה
אם גם לא מומלץ עדיפה האופציה השניה- תואר שני בהנדסת אנוש ע"מ לעסוק בתחום שציינתי?
תודה :)

Columbina

New member
היי

אני אכן עוסקת בזה.
המסלול הוא ארוך ומייגע. מתחילים בתואר שני ואז דוקטורט, פוסט דוקטורט בח"ול וניסיון לקבל תקן באחת האוניברסיטאות בארץ (או בחו"ל). אם אתה מגיע ממקום של משתלם כספית, לא ממליצה על המסלול.
צריך לאהוב מחקר ואת התחום ולהיות מוכנים להקריב לא מעט. רוב המחקר מתבצע באוניברסיטאות, יש מכוני מחקר אבל קשה לבנות על זה.

חוקרים המון דברים: תהליכים של קשב, זיכרון, למידה, תפיסה וכד'. אי אפשר לתמצת תחום מחקר שלם בהודעה אבל יש הרבה ספרים, מאמרים וחומר באינטרנט אם זה מסקרן אותך. כמובן שיש קורסים בפתוחה.
לא מכירה את המגמה התעשייתית והנדסת אנוש ואף פעם לא התעניינתי אז אין לי מושג... אני מניחה שקוגניטיבית יותר מעמיק מהנדסת אנוש אבל כדאי למצוא בוגרים ולהתייעץ איתם.

למעלה