פסיכוטכני

trinitii

New member
פסיכוטכני

שלום לכולם. אני עומדת לעבור מבחן פסיכוטכני. אני רוצה מעט מידע ממי שיודע, מה ההבדל בעצם בין הפסיכוטנכי והפסיכומטרי. היכן ניתן למצוא מידע לגבי המבחן המיועד. תודה מראש, גלית

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אין ביניהם ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

כמעט קשר, והם נעשים לצורך מטרות שונות לגמרי...

trinitii

New member
אז...

ספר לי מעט על הפסיכוטכני ו/או היכן ניתן למוצא מידע על מבחן זה. תודה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif יש מבחני ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

פסיכוטכני שונים- כאלה שעושים בחטיבה, כאלה שעושים בצו ראשון, כאלה שעושים בקבלה לעבודה... ובטח עוד.. אני לא יודעת איזה סוג מעניין אותך... והאמת אני גם לא הכי יודעת מה יש במבחנים- חוץ מזה שלא לומדים אליהם... זה כל המטרה, זה בא לבדוק איך שאת... ככה שזה לא צריך להדאיג אותך. ייתכנו פרקים של חשבון, הבנת הנקרא, צורות וכו'... אין מה ללמוד לזה....

זרובי

New member
האמת, לא רק שאת לא הכי יודעת

מה יש במבחנים, את פשוט לא יודעת על הנושא הזה כלום, מה שלא מפריע לך כמובן לענות
המבחן הפסיכומטרי לאוניברסיטאות והמבחנים הפסיכוטכניים לכל מטרה אחרת הם בדיוק אותו דבר. מבחנים שמטרתם לנבא הצלחה במשהו ולא מבחנים תלויי חומר לימוד מסוים. ההרכב שלהם משתנה ממבחן למבחן בהתאם לנושא שאותו רוצים לנבא אבל הכללים לבנייתם, כולל הדרך שבה כותבים את השאלות ובודקים אותן, כולל הדרך שבה נותנים ציונים (יחסיים ולא מוחלטים), הם זהים. לגבי הטענה שלא לומדים אליהם, הסיבה היחידה שלא לומדים אל חלק מהמבחנים הקרויים בפי העם פסיכוטכניים היא שעדיין לא קם מישהו שחשב לעשות מזה כסף (וגם זה לא לגמרי נכון כי למבחנים פסיכוטכניים למיון לעבודה כבר יש הכנה - מכון הדס אם אינני טועה, ולמבחנים הפסיכוטכניים של הצבא הוציאו "קידום" ספר הכנה לפני הרבה שנים, ולמבחנים הפסיכוטכניים של החטיבה יש קורסי הכנה ממוסדים). האם ההכנה למבחנים כאלה עוזרת? כן, במגבלות. גם במבחנים פסיכוטכניים וגם במבחנים פסיכומטריים (שזה בעצם אותו דבר) הכנה עוזרת ומשפרת את הציון. בניגוד למיתוסים היא לא עוזרת בצורה קיצונית אלא יכולה להביא את האדם למיצוי היכולת שלו אבל אינה יכולה להפוך אידיוט גמור לגאון. אם הכנה עוזרת, למה אין קורסי הכנה לחלק מהמבחנים הפסיכוטכניים? פשוט מאד - כוחות השוק. אם היה מישהו סבור שהוא יוכל לעשות כסף מהכנה למבחנים פסיכוטכניים היינו רואים מכוני הכנה למבחנים אלה, צצים כפטריות לאחר הגשם. בדיוק כמו בפסיכומטרי (ההוכחה - הקורסים להכנה למבחני הדסה - פסיכוטכני בסיום החטיבה, הנפוצים בירושלים למשל).

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif המבחנים ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

בכיתה ח' וגם המבחנים של הצו הראשון לא היו דומים בגרוש לפסיכומטרי. חוץ מהקטע שגם שם היו שאלות. והיה זמן מוקצב. זה הדמיון היחיד.

../images/Emo45.gif

אנשים בד"כ לא ישקיעו בהכנה לפסיכוטכני כמו שמשקיעים לפסיכומטרי, פשוט כי פסיכומטרי הוא מבחן שהרבה יותר משמעותי לאנשים, בעוד שפסיכוטכני לא כולם עושים, וגם אם כן- הוא פחות קובע גורלות... מעבר לזה, בגלל שהציון הוא יחסי ורוב האנשים שניגשים לפסיכומטרי לוקחים קורס, קשה להצליח בלעדיו (או בלי חרישה מאסיבית בבית). הפסיכוטכני פחות ממוסחר ורוב האנשים ניגשים אליו בלי הכנה מוקדמת כך שהאיזון נשמר. לא אמרת לאיזה מבחן פסיכוטני את ניגשת. בגדול מבחן כזה מכיל שאלות בנושאי צורות, סדרות מספרים, אנלוגיות. בדומה לפסיכומטרי היא מחולק לפרקים, כאשר יש זמן מוקצב לפתרון כל פרק.

למעלה