פסיכודרמה

MommyHug

New member
פסיכודרמה

הייתי היום בשיעור התנסות בפסיכודרמה, לקראת הסדנא החדשה שנפתחת שבוע הבא. אני לא יודעת, קצת התאכזבתי... הרגשתי שאנחנו סתם מעבירים שם את הזמן, היה משעמם 80% מהזמן וגם על הזמן שלא היה משעמם הייתי יכולה לוותר... ממש לא נמשכתי לכלום ולא ריתק אות כלום... זה לא אמור להיות ככה. אני בכל זאת שמחה שהלכתי, כי עכשיו אני יודעת שאני רוצה להירשם לסדנא כזו, אבל אולי במקום אחר... מישהו כאן היה בפסיכודרמה?

פסיכודרמה

מהניסיון שלי, פסיכודרמה היא כלי מאוד חזק- מאוד מעצים תחושות. כדי שאפשר יהיה לעבור את זה טוב זה דורש רמה מסוימת של מוכנות שלך ושל הקבוצה. תהליך טוב לדעתי יכול להיות מאוד חזק ולתת חוויה מאד טובה ומלמדת

L L B

New member
היי בובה...

אני התנסתי בעבר בפסיכודרמה (בשני מקומות שונים, אצל שתי נשים שונות
) והחוויה שלי היא מאוד חיובית
. אולי זה גם תלוי במטפלים, אני לא יודעת... אני "נפלתי" על מטפלות כ"כ מדהימות, רגישות ומוכשרות שחבל"ז (אחת מהן מורה לדרמה ועבדה בעבר ב"נוה-תרצה"). אז לסיכום אני מאוד אהבתי... הייתי גם בפסיכודרמה אישית וגם בקבוצתית והיתה לי גם חוויה אחת מאוד לא נעימה בלשון המעטה... הפסיכודרמטיסטית ביקשה שכל אחד יחשוב על אגדת ילדים מסויימת ויכתוב אותה על דף. משום מה אני בחרתי ב"כיפה אדומה"
והיא החליטה שעובדים על הסיפור שלי. לכל אחד מהמטופלים היא נתנה תפקיד אחר לביים והיא עצמה היתה הזאב
. מרוב שהיא שיחקה טוב ונכנסה כולה לתפקיד, פחדתי ממנה פחד מוות במשך חודש בערך (!!!). (ברור שעשינו "שֵרינג" בסוף העבודה, אבל כנראה הייתי מבוהלת מדי בשביל שאָבין שהיא לא זאב ולא הולכת לפגוע בי...
). בהתחלה היא לא הבינה למה אני מסרבת להסתכל עליה ולמה אני מתקפלת בכל פעם שהיא מתקרבת אלי, אבל בסוף היא הבינה איכשהו בעצמה וסידרנו את העניינים
. אז זהו. צריך מאוד להיזהר ממה שעולה שם... אבל סכ"ה זה כלי טיפולי מאוד יעיל. הכי אהבתי בעיקר את משחקי התפקידים שעשינו, שנניח היא אימא שלי או כל אדם אחר ואנחנו מנהלות דו שיח. מאוד חזק... ממליצה בחום
L.L.B

שרונסקי

New member
פסיכודרמה זה אחד הכלים של טיפול

בהבעה ויצירה, שם הדרמה היא הכלי המרכזי. יתרון בולט של התחומים האלה זה השימוש בחוויה כחלק מרפא, בעוד שבטיפול המילולי אתה בדרך כלל מספר על, כאן אתה חווה את, ויש לזה כוח מעולה. רק שהרבה פעמים נשארים בחוויה ולא עושים עבודה נכונה עם הפסיכולוגיה. חלק כזה נשמע אולי בסיפור של LLB, שהגיעה למצב של פחד מהמטפלת, כשהיא לא קלטה זאת , תוך עוצמת משחק גדולה. בעיני חלק מהבעיה היא שהמטפלים בכלים האלה באים מתחומים שונים במקור, חלקם מהתיאטרון, כשמדובר בטיפול בדרמה, חלקם מציור, כשמדובר בטיפול באמנות, ואז - תהליך ההכשרה לא מספיק מפורט בתחום הטיפולי-פסיכולוגי. בקיצור, מסכימה שזה יופי של כלי, רק שצריך ללכת למטפל מנוסה וטוב.

MommyHug

New member
זה בדיוק מה שהרגשתי

שהמנחה הוא שחקן ואין לו מספיק את הידע או את התארים בפסיכולוגיה, והדגש הוא יותר על לעשות ופחות על לעבד אח"כ. את צודקת.

GREENPOINT

New member
הייתי בקבוצת פסיכודרמה לפני שנתיים

שהייתה חוויה מאוד משמעותית עבורי במכון אייסיס בת"א, אצל המנחה דפנה בן אמיתי...הייתי גם בהתנסויות בסמינר הקיבוצים ובמכון כיוונים לפני כן, פחות התחברתי, אבל יש כמה מנחים טובים...

MommyHug

New member
כן, שם הייתי, אבל כרגע אין לדפנה

קבוצה, אז הייתי בערב התנסות עם יעקב נאור. זהו, הבנתי שזה תלוי במנחה, וגם שמעתי שיעקב משעמם, כמו שחוויתי. אני יודעת שהרעיון של פסיכודרמה הוא טוב, אבל איפה שהייתי לא היה משהו... אני אחכה לערב התנסות עם דפנה ואני אראה איך זה... תודה!

GREENPOINT

New member
נכון, אני בהסבה ב'../images/Emo8.gif

ובאמת ממליץ בחום על ההתנסות עם דפנה, יש לה רגישות טיפולית יוצאת דופן...ובאמת היה לנו בקבוצה תהליך מרגש...

למעלה