פסיכוביולוגיה

דפדף3

New member
פסיכוביולוגיה

שלום! אני חושב ללמוד פסיכוביולוגיה בעברית בשנה הבאה ואשמח מאוד לשמוע ממי שמבין- יש מה לעשות עם זה? יש עדיפות למקום לימודים כזה או אחר מבחינות כלשהן? אם מישהו למד\לומד את זה- תוכל להחכים אותי בתובנות חשובות?

לידול

New member
היי

לא נראה לי שיש בזה עבודה. לדעתי, כדאי לשלב אותו עם תואר פרקטי יותר כמו כלכלה או אולי אפילו מדעי ההתנהגות. לחלופין ללמוד משהו אחר כמו ריפוי בעיסוק או קלינאות תקשורת. זו דעתי, אתה לא חייב להסכים.

תשובה אפשר להכניס את תחום הפסיכוביולוגיה לאותה קטכוריה של מדעי המוח, פסיכולוגיה קוגנטיבית, מדעי הקוגניציה ועוד שמות שמתעסקים פחות או יותר באותו הדבר (חקר תהליכים ביולוגיים אשר מובילים לחשיבה והתנהגות). לימודים בעברית בתחום הזה זה מקום מצויין. בשביל לעשות עם זה משהו, צריך להשלים תואר שני (מדעי המוח ודומיו) ותואר שלישי ואז לפנות להוראה ומחקר בתחום.

לידול

New member
הממ

זה יפה בתיאוריה. במציאות אין עם זה עבודה גם אחרי תואר שני ושלישי. מספר משרות ההוראה והמחקר בתחום הינן ספורות (בערך 10 משרות). מספר האנשים בתחום שמתחרים על משרות אלו גדול מאוד. עופר, אתה בעצמך הפנית למטה לשרשור על מצוקת בוגרי מדעי החיים שבו הם מדברים על זה שאין עבודה. ביולוגיה ודומיו (כולל מדעי המוח וכו') זה אחד מהתחומים היחידים שחייבים להגיד לאנשים בפה מלא - אל תלמדו את זה.

זה מה שקורה כיום... אבל בעתיד דברים בהחלט יכולים להשתנות. המאה ה-21 הולכת להיות המאה של הביוטכנולוגיה והביורפואה, מי שיתחיל ללמוד עכשיו, יסיים את התואר השלישי בעוד 10 שנים, יכול להיות שהצורך יעלה בהרבה וזה יהיה הדבר הכי מבוקש שיש (כמו שהיה בשנות ה-80 עם תחום המחשבים).

לידול

New member
היי

לא הייתי בונה על זה שדברים ישתנו. כבר עשרים שנה שאומרים שבעתיד יהיה ביקוש לביולוגיה, אבל במציאות שום דבר לא משתנה. אני לא הייתי מהמרת ולא הייתי לומדת ביולוגיה ונגזרותיו.

למעלה