"פסטילאדינו" 2004

"פסטילאדינו" 2004

פסטילאדינו 2004 יצא לדרך לפני ארבעה חודשים. אשמח לשמוע רעיונות, הערות והארות ברוח טובה . הביקורת אשר נכתבה בימים שלאחר השידור בטלווזיה של פסטילאדינו 2003 היו מאוד לא מכובדים ולא עניניים, רצוי שנלמד לעזור אחד לשני במיוחד בנושא תרבות הלאדינו כי אם לא היא פשוט תאבד. פסטילאדינו 2004 יתקיים במסגרת פסטיבל ישראל והפעם יהיה פתוח בעיקר לאמנים וזמרים מקצועיים (לא כפי שהיה מוגבל בפסטילאדינו 2003 אשר היה במסגרת פסטיבל ירושלים לאומנויות שהוא לחובבים). אגב תקליטור מפואר של פסטילאדינו ( הכולל חוברת צבעונית) יצא לאחרונה ומחירו 50 ש"ח (במקום 70 ).ניתן להשיגו בטל' 052-670443. אז להתראות בינתיים. מוני

רותי ב.

New member
קודם כל כבוד לראות אותך פה

(זה הדבר הכי קרוב לשטיח אדום). מלבד זה, תוכל לראות בשרשור המצורף על הציפיות הענקיות שהיו פה לכולנו לראות את הפסטילאדינו, וכמובן לשמוע את השירים החדשים, ובכלל לראות משהו כזה מכובד שיש לו זיק ללאדינו, ועוד בשעת שידור שיא, וכמובן גם את האכזבה המסוימת . באותו שרשור הועלו גם הצעות, שצריכים לתת לאמנים מקצועיים לשיר את השירים, שחלקם היו ממש טובים. אני לא יודעת לאיזה ביקורות התייחסת כשרשמת שלא היו מכובדות.

"פסטילאדינו"

תודה על קבלת הפנים. מטרתי כיוזם ומפיק של הפסטילאדינו היה ויהיה לחדש ולרענן את השפה ובכך לבנות "שורת אבנים" נוספות לקיר המפואר של תרבות הלאדינו. אנני רוצה להיכנס לאמירות ולהערות שנכתבו באתר אלה להמשיך ולהסתכל קדימה. עליי לציין כי התגובות לארוע נהדרות (בארץ ובחו"ל ) למרות שלא הכל היה מושלם. גם הרייטינג היה כ-17 אחוז שזה בפני עצמו מעיד על הכמיהה לשירת הלאדינו המתחדשת, רק חבל שמה שראיתם בטלוויזיה היה חומר ערוך של שעה ורבע מתוך כשעתיים וחצי מופע מרשים שלא היה כמותו 500 שנה.(לפי דבריי נבון). פסטילאדינו 2004 יהיה מיועד בעיקר למקצוענים בתחום ויכלול צוות מקצועי המיתמחה בשפת הלאדינו, לשונה ותרבותה. המופע עתיד לעלות אי"ה בחודש יוני 2004 במסגרת פסטיבל ישראל.

ברוך הבא! גם אנו פה מנסים להוסיף

"שורת אבנים" לתרבותנו המפאורת. מצטערת באם נפגעת מהבקרות, לא זו היתה הכוונה. אנשים הביעו את דעתם, ומה לעשות מה שהיה על המסך לא נראה הכי טוב, אף בעינינו שציפנו לו בכליון עיניים משום שאנחנו צמאים לכל דמלה של לאדינו אבל מעריכה ומוקירה את עבודתך ומחזקת את ידיך להמשיך, ובטוחה ש"הפסטילדינו" הבא יהיה הרבה יותר מוצלח. בהצלחה - הצלחתך - הצלחתנו

רותי ב.

New member
כמו שסניוריקה אמרה,

הצלחתכם=הצלחתינו (כולנו) כל מוקירי התרבות והשפה. עצם קיום ארוע בסדר גודל כזה יש לו ערך שלא ישוער... תקפידו להשקיע גם במנחה, כמו גם בזמרים. לכן אני רואה בהערות שנרשמו בקורת בונה. לגבי התקליטור, הוספתי את ההודעה בלוחות הפורום, ומקווה שאנשים ירכשו.

מוני עם כל הכבוד ביקורת היא דבר

לגיטימי, הביקורת היתה ענינית ומי שלא אוהב חום שלא יכנס למטבח.

אגב מוני, שמעתי אותך שר סליחות

בבית הכנסת בנחלאות וזה היה מדהים וגם את זה אם אני לא טועה הזכרנו בפורום

may55

New member
מוני מורנו ארמוזה ../images/Emo140.gif ברוך הבא

לביתנו הנעים שמעתי אותך בערבי סליחות ויודעת אני שביכולתך להרים פרויקט כמו הפסטילאדינו ושזה כרוך בהרבה הרבה עבודה אך "איזהו המכובד ? - המכבד את הבריות" חברנו פה משמרים את הלאדינו יום יום כל אחד ואחד מוסיף בדרכו הניפלאה כולנו ציפינו לשידור הפסטילאדינו והביקורת הייתה לעיניין ואמיתית (תקרא את התגובות) ואם תקרא את הדברים שנכתבו ותשקול אותם תוכל להפיק לקחים ולהאדיר את התרבות שלנו כי לכולנו תרבות הלאדינו חשובה קרידו המשך עבודה פוריה

angelici

New member
מוני מורנו..../images/Emo141.gif../images/Emo25.gif בואנאס ד

בואנס דיאס אי בואנה וינידה סניור מורנו
התרגשות אחזה בי לקרוא אותך פה
, שמחה ואשמח עם תשאר עמנו, וכמו בכל פורום,קבוצות והתכנסויות לחבר'ה היו פה דעות, עם לטוב ועם לשיפור,(לא ראיתי הפסטיבל כך שלא יכולה לחוות דעתי האישית.) אך ההתרגשות מעצם הרעיון לפסטיבל לדינו הוא עצום מאין כמותו ומוכיח שיש שחושבים ומנסים לקדם את התרבות הנפלאה הזו,השפה הלדינאית היהודית השריד שנשאר מבית אמא ואבא ועל זה אני מודה לך כאחד מיוזמי קידום העינין מקווה שבפסטיבל הבא אצפה, (אם תשלח לי כרטיס
אין לי טלויזיה) ומאוד אשמח אם תישאר או תבוא לפחות לבקר ע"מ שנוכל להעזר בך ולהעשיר את התרבות והשפה. יום נעים ואצלנו בואנוס דיאס

אהבתי את פסטילאדינו וכתבתי זאת....

ולך מוני אני רוצה לומר, שאי אפשר לקלוע לטעם של כולם, למדתי שתמיד, אבל תמיד ובכל מה שעושים יהיו כאלה שהמעשה ימצא חן בעינים ויהיו כאלה שלא - אבל האמיצים, לא יתנו לביקורת מכן סוג שהוא- להוריד להם את הבטחון ולהפסיק את פועלם!! אם המשך הפסטילאדינו בעצמותיך (ואני מורידה את הכובע בפניך על פועלך) לך עם זה קדימה, הקשב לביקורת (גם אם היא צורמת לאוזניך) ונסה לשפר את מה שאתה יכול לשפר. אתמול השתתפתי בפעם הראשונה בחוג ללאדינו בבר-אילן, נפעמתי מהידע ומהשפה הנהדרת של המרצה משה בכר ונהנתי מהסיפורים האתנים....נעים היה להיזכר, רק חשתי צביטה בלב שכל המשתתפים היו בני 40++++ נראה לי שלא יהיו לנו ממשיכים - וחבל
יומטוב לכולם

תודה רבה לכולם

למרות שביקורת היא דבר טוב וצריך לדעת לקבל אותה,כוונתי היתה ותישאר כהכוונה לביקורת בונה, רצינית,וכתובה בלשון יפה ותרבותית. אך עם כל זאת ,אני מודה לכם על התייחסותכם לפסטילאדינו. תודה למברכיי ואשמח להמשיך ולשמור על קשר זה.

עזרה וסיוע ל-"פסטילאדינו" 2004

אשמח לקבל מכל אוהב וחובב לאדינו מידע לגביי קרנות או מוסדות אשר יכולים לעזור ולתת חסות לפסטילאדינו 2004. גם כתובות ואנשים בחו"ל יכולים לבא בחשבון. חשוב שתחילתה של מסורת הפסטיבל לא תיקטע כבר בתחילתה. השאיפה שלי ושל חבריי היא להפוך את ה"פסטילאדינו" למסורת מבורכת ורבת שנים. תודה

למעלה