פסטיבל NEARFEST 2004

giloni

New member
פרוגיסטאן

זו לא מדינה - זו קונפדרציה עולמית. לפני יום-או יומיים ביליתי את הזמן בשיטוט בפורום של פסטיבל נירפסט שזה ראשי תיבות של North east art rock festival והיית צריך לראות את הדיונים שם על הליין-אפ של הלהקות שהוזמנו לפסטיבל השנה.אחד שטען בתוקף ש RIO זה לא פרוג ולכן לא צריך להזמין אותם להופיע בפסטיבל; אחר כתב שPallas הם להקת איצטדיונים פומפוזית שמזכירה לו את אסיה בימיה הרעים - ומה לאסיה ולפרוג; שלישי כתב שהסטרובס הם הלהקה הכי פופית שהופיעה בפסטיבל מזה שנים (אם הם היו כל כך פופיים, איפה המליונים מהמכירות???). בקיצור - אין לזה סוף. אפילו ראשי הפסטיבל מכנים אותו פסטיבל של רוק אומנותי שגם זו הגדרה קונטרוברסאלית אבל נדמה לי שהם נמנעו בכוונה להשתמש במושג "רוק מתקדם" כשאחד מהגורמים לייצירת המושג הזה, רוברט פריפ, הסתייג ממנו לחלוטין כבר ב 1974. הוא טען אז שמוסיקה מתקדמת ממשיכה להתקדם תמיד, לחקור תחומים חדשים לעשות נסיונות חדשים. מהבחינה הזו כל יוצר שלא ממחזר הוא מתקדם - מה שכמובן לא פוסל את אלה שממחזרים. המיון לסוגות מוסיקאליות הוא מגוחך כפי שאמרת. והדוגמא שנתת זאפה וג'ת'רו טאל היא מאלפת. אף אחד לא ישלול את מקומם של הטאלים ב"היכל התהילה" של הרוק המתקדם אבל אני מוצא הרבה יותר דמיון בין ג'ת'רו לבין סטילאיי ספאן מאשר בין ג'ת'רו לזאפה. מצד שני, הקיטלוג הוא אמצעי פסיכולוגי - כמעט גנטי - שבו אנו משתמשים בתחומים רבים של החיים. החשיבה הבסיסית שלנו היא דיכוטומית ואנחנו נוטים לחלק את העולם לטובים ורעים אהובים ושנואים וכן הלאה. אני חושב שמזה נובע הצורך שלנו בהסתופפות במסגרת של קבוצת אינטרס בכל תחום שהוא - כולל העדפות מוסיקאליות. יקי

meindelbium

New member
חח מה עוד לא שמעת על הוייקינג מטאל?

זה כשהמטאליסטים הקשוחים
עולים על הבמה בתלבושות ויקינגים או משהו כזה אני בספק אם הם יודעים מה זה ויקינגי במחשבה שניה רובם מפינלנד וסקנדינביה אז כנראה שכן..

fenriz

New member
ויקינג מטאל

לא תחום נפוץ במיוחד רוב הלהקות ויקינג התחילו בתור להקות בלאק. הלהקת ויקינג הכי מפורסמת היא Enslaved מנורבגיה. רוב הלהקות ויקינג באות מנורבגיה וחלק קטן משוודיה או פינלנד (משוודיה באה הלהקה שנחשבת לראשונה בויקינגמטאל Unleashed)

meindelbium

New member
../images/Emo68.gif

האמת שלך תדע היום... כשהכוכב בנבחרת שבדיה הוא בכלל מהבלקן (איברהימוביץ' אם אני זוכר נכון) וכשבצרפת הנהג מונית שלך יורד מהארץ, המלון מול הרובע הטורקי וכשאתה בהולנד המסעדות ההודיות תקועות בכל חור.. אולי בנורבגיה יש גל עליה מסודן..? אגב שמעתי לא מזמן קטע גדול שחבר השמיע לי יש איזה גיק שמנסה להקים להקת מטאל ומתקשר למישהו שפרסם את עצמו בתור אחד שרוצה ללוות להקת בלאק מטאל-כשהוא מתקשר הוא מגלה שמדובר בכושי עצבני ביותר שמקלל אותו לפי מיטב המסורת בהארלם ומתעצבן עליו וקורא לו גזען כשהוא מסתייג מהטילפון החפוז הגיד מנסה נואשות להסביר שהוא התכוון לשחור במובן האפל והכושי כותש אותו דרך השפופרת, אם הייתי יודע מאיפה הוא השיג את זה הייתי מצרף לינק

מורנא007

New member
הפרדה לג'אנרים

לדעתי הייתה הפרדה כלשהיא. אני זוכר שבשנת 1982 בשל"ת הראשון, כאשר שותפי לחדר השמיע לי יס, קאמל וג'נסיס. התשובה לשאלה מה זה? הייתה "רוק מתקדם". נכון שאלבומים של סנטנה, סטיבנס, וזאפפה היו באותה ערימה של תקליטים, אצל ח'ברה ששמעו "רוק מתקדם". יתכן שההפרדה הג'אנרית התרחשה לפני 1982. בכל מקרה, גם אם האומנים לא ניסו ליצור רוק מתקדם במודע, הוא נוצר. ניתן להעזר בהגדרות כדי להבין את מהות הרוק והמוסיקה. כפי שיש ברוק המתקדם להקות שהן קרובות לפולק (ג'תרו טאל), כך יש במוזיקה הקלאסית אומנים שקרובים למוזיקת פולק שחורה (גרשווין), כלומר הערוב בין הג'אנרים אינו דבר חדש במוזיקה. כן, יש ג'אנרים ברוק. כן, זה משנה משהו למי שמתעניין באותם ג'אנרים.

למעלה